Hayes Mag Odpowietrzanie, jak ?
Hayes Mag Odpowietrzanie, jak ?
Witam. Mam takie małe pytanko odnośnie hydraulicznych hamulcy Hayes Mag, z tego co się oriętuje to mam je zapowietrzone i teraz mam taki problem: w przednim hamulcu w pancerzyku zrobiłem malą dzurke szpilką i probowałem wyssać powietrze, tak tez zrobiłem a dziurke zakleiłem tasmą izolacyjną. Wczoraj wyszedłem na rower żeby sprawdzić ten patent i co sie okazało troszke cieknie zdenerwowało mnie to bardzo wiec pojechalem kupic super Glue. Posmarowalem nim dziurke i spowrotem zakleiłem taśma izolacyjną. Czy dalej cieknie to nie wiem bo jeszcze nie jezdzilem. CZY MAM TO SAMO ZROBIC Z TYLNYM HAMULCEM ?? Co o tym sądzicie ?
BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ!!!!!
chlooopier hamulce hydrauliczne sie troche inaczej odpowietrza. Mialem kiedys hfx i sprzedałem bo właśnie czesto mi sie zapowietrza i troche z tym problemów miałem. Mi w serwisie odpowietrzali albo przy klamce (tam masz taka srubke) albo przy zacisku tam masz takiego gumowego kapselka, i jak go ściagniesz to bedziesz miał tam taka dziurke :D:D a ta dziurke wtykasz taka specjalna szczykawke i odprowadzasz powietrze. A co to tego Twojego panentu to troche głupio zrobiłeś.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332