Patenty w rowerze.
Patenty w rowerze.
Witam. Jestem ciekaw co dodaliście sami do swojego rowerku:)) Jakieś śmieszne rozwiązania, ulepszenia, tuning wewnętrzny, zewnętrzny:))
Zakaładam taki temat bo wielu z nas napewno ma z czymś problemy a wpisy tu mogą mu pomóc. Ostatnio kolega zrobił sobie rotor z żyłki wędkarskiej:))
pozdro
Zakaładam taki temat bo wielu z nas napewno ma z czymś problemy a wpisy tu mogą mu pomóc. Ostatnio kolega zrobił sobie rotor z żyłki wędkarskiej:))
pozdro
eeeeee.....rower...
uno. hmm maskotka na mostku
due - single speed za pomoca starej ajlavio no i szybko zlaczek.
tre - oslonka pod lancuch - z szybko zlaczek :D
i pare takich pierdolek bylo... np naklejki ze zwyklej kartki no i tasmy klejacej
obklejenie calego bika izolacja :] super to wygladalo i dzieki temu ramke sprzedalem droogo - zadnej rysy :P
no i pare pierdul. ogolnie lubie zejsc do bika i pogrzbac, dokrecic cosik
due - single speed za pomoca starej ajlavio no i szybko zlaczek.
tre - oslonka pod lancuch - z szybko zlaczek :D
i pare takich pierdolek bylo... np naklejki ze zwyklej kartki no i tasmy klejacej
obklejenie calego bika izolacja :] super to wygladalo i dzieki temu ramke sprzedalem droogo - zadnej rysy :P
no i pare pierdul. ogolnie lubie zejsc do bika i pogrzbac, dokrecic cosik
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
-
- Kontakt:
A ja kumplowi wyciolem z ramy tuleje suportowa bo w starej mu sie zakleszczyl suport starego typu i wspawalem nowa wlasnej produkcji (niedlugo bede mial fotki tegoz zabiegu chirurgicznego :-) )
przerobilem troche amorka i podnioslem zawieszenie ogulnie przerobilem makrokesza na niezly rowerek
przerobilem troche amorka i podnioslem zawieszenie ogulnie przerobilem makrokesza na niezly rowerek
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=333510 <= ja
-
- Kontakt:
A ja mam jedyna w swoim rodzaju i niepowtarzalna oslone pod lancuch z otuliny do rur PCV. Mialem tego jakies 30cm po mieczu 'bezpieczniaku' i rozcialem, skrocilem w obwodzie, wyprofilowalem i skleilem tasma dwustronna. A ze tasma dwustronna ma to do siebie ze sie klei z 2 stron i to brazowe szybko odpada to nakleilem na tasme papier pakowy do prezentow w KUBUSIEM PUCHATKIEM. Wyglada super i jest extra.
Widzialem tez inne patenty - napewno nic nie jest tansze, nawet przebita opona bo 2 metry takiej otuliny kosztuje 6 zlotych. Mozna zrobic jeszcze z tego sobie oslone na mostek jak sie odpowiednio wytnie i poskleja, nawet na gorna rure mozna. Mnostwo zastosowan.
Widzialem tez inne patenty - napewno nic nie jest tansze, nawet przebita opona bo 2 metry takiej otuliny kosztuje 6 zlotych. Mozna zrobic jeszcze z tego sobie oslone na mostek jak sie odpowiednio wytnie i poskleja, nawet na gorna rure mozna. Mnostwo zastosowan.
Z matki obcej; krew jego dawne bohatery,
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
A imię jego będzie czterdzieści i cztery.
-
- Kontakt:
a ja hmmmm
zrobilem jedna przerzutke z dwoch bo mi nowa rozwalilo na strzepy i przerobilem stara do tego ja wzmocnilem takim wezykiem ze sie trzymie i nie halasuje
porobilem kilka naklejek
matka mi uszyla oslone przeciw lancuchowi
no i nie pamietam zespawalem prototyp trialowki
i w sumie codziennie grzebie w moim rowerq i konserwuje go
zrobilem jedna przerzutke z dwoch bo mi nowa rozwalilo na strzepy i przerobilem stara do tego ja wzmocnilem takim wezykiem ze sie trzymie i nie halasuje
porobilem kilka naklejek
matka mi uszyla oslone przeciw lancuchowi
no i nie pamietam zespawalem prototyp trialowki
i w sumie codziennie grzebie w moim rowerq i konserwuje go
http://tiny.pl/h9dh - Mój rower
http://tiny.pl/slr - Moje aukcje
http://tiny.pl/slr - Moje aukcje
kurde nie wiem ....
licznik na tylne kolo...
korki do kiery z nakretek od coli (kiedys)...
korba prowheel za 70 (3 pcs cromo) i suport za drugie tyle = 150 zeta za korbe 3 czesciawa z xa ...
piasta na singla i pod tarcze za 50 zeta....
tez kiedys polamany w alivio pajak trzymal zebate dzieki srubom z lebkiem rozm 17 i zebacie od xa po tuningu
licznik na tylne kolo...
korki do kiery z nakretek od coli (kiedys)...
korba prowheel za 70 (3 pcs cromo) i suport za drugie tyle = 150 zeta za korbe 3 czesciawa z xa ...
piasta na singla i pod tarcze za 50 zeta....
tez kiedys polamany w alivio pajak trzymal zebate dzieki srubom z lebkiem rozm 17 i zebacie od xa po tuningu