PZU i trwaly uszczerbek na zdrowiu!!
PZU i trwaly uszczerbek na zdrowiu!!
zlamalem w zeszlym sezonie obojczyk i skrucili mi go o jakies 0,5cm +/- czy moge sie ubiegac o staly uszczerbek na zdroviu??? Bo uznano mi jako zwykle zlamanie i wyplacili mi 144zl O_0 a tu sezon sie zbliza........!?
ja mialem tak samo tylko ze zlamalem nos (na hopie czego im niepowiedzialem), potraktowali to jako zwykle zlamanie
dostalem 70zl <smiech> , napisalem odwolanie i przyznali mi 4% stalego uszczerbku na zdrowiu, ja im nasciemnialem ze jechalem chodnikiem i sie poslizgnalem, oczywiscie ubez. szkolne na 7000zl ,wiec troche malo ale zawsze...
nikomu nierzycze zeby musial miec nastawiany nos, wrrr
dostalem 70zl <smiech> , napisalem odwolanie i przyznali mi 4% stalego uszczerbku na zdrowiu, ja im nasciemnialem ze jechalem chodnikiem i sie poslizgnalem, oczywiscie ubez. szkolne na 7000zl ,wiec troche malo ale zawsze...
czyli jestes zwykłym klamca.... i jeszcze sie dziwisz ze tak cie potraktowali.. omg :]]]]presto pisze:ja mialem tak samo tylko ze zlamalem nos (na hopie czego im niepowiedzialem), potraktowali to jako zwykle zlamanie
powiem ci tak:
mój brat w październiku złamał noge w 3 miejscach (na odcinku kostki), piszczel pękła w górę az do kolana. gdyby nie to ze miał but stopa oderwala by sie bez problemu. Stopa odjechala 5 cm na zewnątrz. Nigdy juz ta noga nie bedzie rosnac - bedzie krótsza
wiesz ile dostał z PZU? 600 zł... załosne, jak za zwykle zlamanie..
dzisiaj pojechal sie klocic i tak za okazaniem zdjec rendgenowskich doplaca mu jeszcze 700 zł.
wiec staraj sie, i nie daruj im!!
mój brat w październiku złamał noge w 3 miejscach (na odcinku kostki), piszczel pękła w górę az do kolana. gdyby nie to ze miał but stopa oderwala by sie bez problemu. Stopa odjechala 5 cm na zewnątrz. Nigdy juz ta noga nie bedzie rosnac - bedzie krótsza
wiesz ile dostał z PZU? 600 zł... załosne, jak za zwykle zlamanie..
dzisiaj pojechal sie klocic i tak za okazaniem zdjec rendgenowskich doplaca mu jeszcze 700 zł.
wiec staraj sie, i nie daruj im!!
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
niezła lipa z tą piszczelą złamaną wzdłuż :|
ostatnio dowiadywałem się w PZU o możliwe ubezpieczenia...
"bezpieczny rowerzysta" to ubezpieczenie dla rowerzystów jeżdżących rekreacyjnie po ścieżkach rowerowych... dlatego możesz wykupić NW (jak ci się noga/kiera na krawężniku podwinie i sobie nos rozkwasisz) oraz OC (jak rozjedziesz babę w moherowym berecie ;) skłądki są śmiesznie niskie, ale to ubezpieczenie nie dla nas, ponieważ nie obejmuje uprawiania sportu w "środowiskach eksremalnych" - czytaj: góry, lasy, itd ;)
jest odpowiednie ubezpieczenie dla nas, które obejmuje ostre na.kurwianie w terenie, starty w zawodach, itd
tu stawki sa wyższe i tylko NW - na rok, na 10k około 215pln
ostatnio dowiadywałem się w PZU o możliwe ubezpieczenia...
"bezpieczny rowerzysta" to ubezpieczenie dla rowerzystów jeżdżących rekreacyjnie po ścieżkach rowerowych... dlatego możesz wykupić NW (jak ci się noga/kiera na krawężniku podwinie i sobie nos rozkwasisz) oraz OC (jak rozjedziesz babę w moherowym berecie ;) skłądki są śmiesznie niskie, ale to ubezpieczenie nie dla nas, ponieważ nie obejmuje uprawiania sportu w "środowiskach eksremalnych" - czytaj: góry, lasy, itd ;)
jest odpowiednie ubezpieczenie dla nas, które obejmuje ostre na.kurwianie w terenie, starty w zawodach, itd
tu stawki sa wyższe i tylko NW - na rok, na 10k około 215pln
pozdro
frango
frango
Albo ja mieszakam w jakims dziwnym miescie albo Wy, chyba ze nie potraficie wiarygodnie opisać zdarzenie a pozniej stekac na komisji lekarskiej. Bo jak slysze takie historie jak
johny GT to rece opadaja
aha dodam ze warto brac rehabilitacje !
stekac na lewo i prawo oraz zbierac papiery.
a w takie pakiety "bezpieczny rowerzysta" nie wierze buhaha
johny GT to rece opadaja
aha dodam ze warto brac rehabilitacje !
stekac na lewo i prawo oraz zbierac papiery.
a w takie pakiety "bezpieczny rowerzysta" nie wierze buhaha
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
a ja mialem tak,,,
jestem ubezpieczony w pzu ubezpieczenie nw na sume 8 tys pln, skladka niecale 50 pln na miesiac,,,
za rane szarpana uda ( wjechalem w drzewo na zjezdzie, gora siodla sie urawala a prety na ktorych jest ono przymocowane rozszarpaly mi ido, na szczescie tylko skora i troche miesni poszlo ) blizna na udzie na 14 cm
dostalem 5 % uszczerbku na zdrowiu, za kazdy 1% uszczerbku na zdrowiu przyznaja odszkodowanie w wysokosci 4% sumy na jaka jestes ubezpieczony wiec 5x4=20% a 20% z 8000 pln = 1600 pln + 400 pln za 5 dni w szpitalu,
acha,,, jest jakas specjalna tabela w ktorej jest opisane ile procent uszczerbku na zdrowiu powoduje kazda kontuzja i uszkodzenie ciala, tak jest przynajmniej w pzu i lekarz orzecznik ma wedlug tego oceniac glownie
jestem ubezpieczony w pzu ubezpieczenie nw na sume 8 tys pln, skladka niecale 50 pln na miesiac,,,
za rane szarpana uda ( wjechalem w drzewo na zjezdzie, gora siodla sie urawala a prety na ktorych jest ono przymocowane rozszarpaly mi ido, na szczescie tylko skora i troche miesni poszlo ) blizna na udzie na 14 cm
dostalem 5 % uszczerbku na zdrowiu, za kazdy 1% uszczerbku na zdrowiu przyznaja odszkodowanie w wysokosci 4% sumy na jaka jestes ubezpieczony wiec 5x4=20% a 20% z 8000 pln = 1600 pln + 400 pln za 5 dni w szpitalu,
acha,,, jest jakas specjalna tabela w ktorej jest opisane ile procent uszczerbku na zdrowiu powoduje kazda kontuzja i uszkodzenie ciala, tak jest przynajmniej w pzu i lekarz orzecznik ma wedlug tego oceniac glownie
a ja mialem tak,,,
-
- Kontakt:
nie zawsze warto stekac i sciemniac, to zalezy od tego z jakim lekarzem orzecznikiem bedziesz mial do czynienia (warto zrobic wczesniej wywiad na ten temat)
moja dziewczyna po zlamaniu kosci srodstopia poszla na komisje, przed nia faceci ktorzy wchodzili narzekali lekarzowi ze boli ze maja klopoty z poruszaniem sie i takie tam sciemy i dostawali malo, a one weszla powiedziala ze raczej wszystko ok, ze jej nic nie boli i dostala 1200 :-)
moja dziewczyna po zlamaniu kosci srodstopia poszla na komisje, przed nia faceci ktorzy wchodzili narzekali lekarzowi ze boli ze maja klopoty z poruszaniem sie i takie tam sciemy i dostawali malo, a one weszla powiedziala ze raczej wszystko ok, ze jej nic nie boli i dostala 1200 :-)
znalazlem cos takiego ....
Oferta ubezpieczenia młodzieży szkolnej i personelu
Składka roczna za ubezpieczenie Następstw Nieszczęśliwych Wypadków oraz zwrot kosztów leczenia - 35,00 zł , suma ubezpieczenia 10 000zł
Okres ubezpieczenia: 01.10.2005 do 30.09.2006
Wariant II - obowiązują następujące świadczenia podstawowe:
Tabela świadczeń
Poz. Tabeli
Rodzaje świadczeń podstawowych
Sumy ubezpieczenia dla poszczególnych rodzajów świadczeń podstawowych
1)
Śmierć w następstwie nieszczęśliwego wypadku albo zdarzenia objętego umową
100%
2)
Trwały uszczerbek na zdrowiu
100%
3)
Koszty nabycia protez i środków pomocniczych
do 15%
nie więcej niż 5.000 zł
4)
Koszty przeszkolenia zawodowego inwalidów
do 15%
nie więcej niż 5.000 zł
5)
Złamania kości i zwichnięcia
20%
6)
Oparzenia i odmrożenia
20%
7)
Wstrząśnienie mózgu
10%
8)
Pogryzienia przez psa
10%
1.Śmierć w następstwie nieszczęśliwego wypadku albo zdarzenia objętego umową
Jeżeli w wyniku nieszczęśliwego wypadku albo zdarzenia objętego umową ubezpieczenia nastąpi zgon ubezpieczonego, PZU S.A. wypłaca 100% sumy ubezpieczenia na wypadek śmierci określonej w umowie.
2.Trwały uszczerbek na zdrowiu
Jeżeli w następstwie nieszczęśliwego wypadku albo zdarzenia objętego umową ubezpieczenia ubezpieczony dozna 100% trwałego uszczerbku na zdrowiu,
PZU S.A. wypłaca świadczenie w pełnej wysokości sumy ubezpieczenia na wypadek trwałego uszczerbku na zdrowiu, a w razie częściowego uszczerbku taki procent sumy ubezpieczenia, w jakim ubezpieczony doznał trwałego uszczerbku.
Procent trwałego uszczerbku na zdrowiu określają lekarze powołani przez
PZU S.A. w oparciu o „Tabelę norm oceny procentowej trwałego uszczerbku
na zdrowiu PZU S.A.”
3.Koszty nabycia protez i środków pomocniczych oraz koszty przeszkolenia zawodowego inwalidów.
Koszty te podlegają zwrotowi, jeżeli poniesione zostały w następstwie nieszczęśliwego wypadku albo zdarzenia objętego umową i nie zostały pokryte
z ubezpieczenia zdrowotnego, innego ubezpieczenia lub z innego tytułu oraz pod warunkiem, że poniesione zostały w ciągu 2 lat od daty wypadku lub zdarzenia objętego umową.
Zwrot powyższych kosztów następuje na podstawie oryginałów rachunków
i oryginałów dowodów ich zapłaty do wysokości rzeczywistych kosztów, maksymalnie jednak do kwoty wynikającej z zawartej umowy ubezpieczenia.
4.Złamania kości i zwichnięcia
Jeżeli w wyniku nieszczęśliwego wypadku objętego umową ubezpieczenia, ubezpieczony - posiadający ochronę ubezpieczeniową według wariantu II - dozna złamania kości lub zwichnięcia, PZU S.A. wypłaca świadczenie w kwocie stanowiącej iloczyn sumy ubezpieczenia ustalonej dla złamań kości i zwichnięć oraz wskaźnika procentowego uzależnionego od rodzaju złamania podanego
w Tabeli świadczeń związanych ze złamaniami i zwichnięciami.
Przy zaistnieniu nawykowego zwichnięcia stawu, świadczenie wypłaca się jeden raz – tylko za wypadek, który spowodował powstanie nawyku.
Wariant II przewiduje wypłatę świadczenia za sam fakt zaistnienia wypadku, bez konieczności powoływania komisji lekarskiej przy złamaniach i zwichnięciach, oparzeniach, odmrożeniach oraz wstrząśnienia mózgu i pogryzieniu przez psa.
Oferta ubezpieczenia w Wariancie II przewiduje włączenie do podstawowego zakresu odpowiedzialności ryzyka zawału serca oraz krwotoku śródmózgowego bez konieczności opłaty dodatkowej składki.
ŚWIADCZENIA DODATKOWE
Do umowy ubezpieczenia zostają włączone świadczenia dodatkowe:
zwrot kosztów leczenia następstw nieszczęśliwych wypadków poniesionych na terytorium RP do wysokości 10% sumy ubezpieczenia na wypadek trwałego uszczerbku na zdrowiu,
Za koszty leczenia uważa się niezbędne z medycznego punktu widzenia koszty:
a)wizyt lekarskich, leczenia, zabiegów ambulatoryjnych i operacji oraz badań zleconych przez lekarza,
Oferta ubezpieczenia młodzieży szkolnej i personelu
Składka roczna za ubezpieczenie Następstw Nieszczęśliwych Wypadków oraz zwrot kosztów leczenia - 35,00 zł , suma ubezpieczenia 10 000zł
Okres ubezpieczenia: 01.10.2005 do 30.09.2006
Wariant II - obowiązują następujące świadczenia podstawowe:
Tabela świadczeń
Poz. Tabeli
Rodzaje świadczeń podstawowych
Sumy ubezpieczenia dla poszczególnych rodzajów świadczeń podstawowych
1)
Śmierć w następstwie nieszczęśliwego wypadku albo zdarzenia objętego umową
100%
2)
Trwały uszczerbek na zdrowiu
100%
3)
Koszty nabycia protez i środków pomocniczych
do 15%
nie więcej niż 5.000 zł
4)
Koszty przeszkolenia zawodowego inwalidów
do 15%
nie więcej niż 5.000 zł
5)
Złamania kości i zwichnięcia
20%
6)
Oparzenia i odmrożenia
20%
7)
Wstrząśnienie mózgu
10%
8)
Pogryzienia przez psa
10%
1.Śmierć w następstwie nieszczęśliwego wypadku albo zdarzenia objętego umową
Jeżeli w wyniku nieszczęśliwego wypadku albo zdarzenia objętego umową ubezpieczenia nastąpi zgon ubezpieczonego, PZU S.A. wypłaca 100% sumy ubezpieczenia na wypadek śmierci określonej w umowie.
2.Trwały uszczerbek na zdrowiu
Jeżeli w następstwie nieszczęśliwego wypadku albo zdarzenia objętego umową ubezpieczenia ubezpieczony dozna 100% trwałego uszczerbku na zdrowiu,
PZU S.A. wypłaca świadczenie w pełnej wysokości sumy ubezpieczenia na wypadek trwałego uszczerbku na zdrowiu, a w razie częściowego uszczerbku taki procent sumy ubezpieczenia, w jakim ubezpieczony doznał trwałego uszczerbku.
Procent trwałego uszczerbku na zdrowiu określają lekarze powołani przez
PZU S.A. w oparciu o „Tabelę norm oceny procentowej trwałego uszczerbku
na zdrowiu PZU S.A.”
3.Koszty nabycia protez i środków pomocniczych oraz koszty przeszkolenia zawodowego inwalidów.
Koszty te podlegają zwrotowi, jeżeli poniesione zostały w następstwie nieszczęśliwego wypadku albo zdarzenia objętego umową i nie zostały pokryte
z ubezpieczenia zdrowotnego, innego ubezpieczenia lub z innego tytułu oraz pod warunkiem, że poniesione zostały w ciągu 2 lat od daty wypadku lub zdarzenia objętego umową.
Zwrot powyższych kosztów następuje na podstawie oryginałów rachunków
i oryginałów dowodów ich zapłaty do wysokości rzeczywistych kosztów, maksymalnie jednak do kwoty wynikającej z zawartej umowy ubezpieczenia.
4.Złamania kości i zwichnięcia
Jeżeli w wyniku nieszczęśliwego wypadku objętego umową ubezpieczenia, ubezpieczony - posiadający ochronę ubezpieczeniową według wariantu II - dozna złamania kości lub zwichnięcia, PZU S.A. wypłaca świadczenie w kwocie stanowiącej iloczyn sumy ubezpieczenia ustalonej dla złamań kości i zwichnięć oraz wskaźnika procentowego uzależnionego od rodzaju złamania podanego
w Tabeli świadczeń związanych ze złamaniami i zwichnięciami.
Przy zaistnieniu nawykowego zwichnięcia stawu, świadczenie wypłaca się jeden raz – tylko za wypadek, który spowodował powstanie nawyku.
Wariant II przewiduje wypłatę świadczenia za sam fakt zaistnienia wypadku, bez konieczności powoływania komisji lekarskiej przy złamaniach i zwichnięciach, oparzeniach, odmrożeniach oraz wstrząśnienia mózgu i pogryzieniu przez psa.
Oferta ubezpieczenia w Wariancie II przewiduje włączenie do podstawowego zakresu odpowiedzialności ryzyka zawału serca oraz krwotoku śródmózgowego bez konieczności opłaty dodatkowej składki.
ŚWIADCZENIA DODATKOWE
Do umowy ubezpieczenia zostają włączone świadczenia dodatkowe:
zwrot kosztów leczenia następstw nieszczęśliwych wypadków poniesionych na terytorium RP do wysokości 10% sumy ubezpieczenia na wypadek trwałego uszczerbku na zdrowiu,
Za koszty leczenia uważa się niezbędne z medycznego punktu widzenia koszty:
a)wizyt lekarskich, leczenia, zabiegów ambulatoryjnych i operacji oraz badań zleconych przez lekarza,