dylemat z tylna przerzutką

fakur
Kontakt:

dylemat z tylna przerzutką

Post autor: fakur »

obecnie posiadam deore lx 2005 i mam problem z jej wyregulowaniem (rapid rise), z przodu mam jedną patelnie 42. nawet w serwisie mieli problem z jej regulacją. i teraz zastanawiam sie czy nie lepiej by było, sprzedac ja i zakupić coś w normalnym systemie. myslałem o sorze albo tiagrze, ale nie iwem czy opłaca sie... pomóżcie
opcja szukaj nie działa, więc prosze sie nie wściekać, że 1000 razy to już było
pzdrawiam
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

ym no czasem sa problemy zeby to wyregulowac , mam xtr , ale w sumie mi sie to udaje jakos po krotkim czasie , sprawdz moze przekos lancucha za duzy ? z czym masz problem biegi nie wchodza dobrze czy redukcja ? jak tak to na pewno kwestia regulacji i da sie to zrobic , kijowy seris jakis ;p

tiagra tez dobre przerzuta wiec jak uwazasz ze nic sie nie da zrobic to sprzedaj doloz i kup a moze uzywke tiagre wylapiesz w dobre cenie
www.mm-foto.pl
Dxx
Kontakt:

Post autor: Dxx »

jak dla mnie to bardzo slaby serwis skoro nie potrafia wyregulowac przezutki...

osobiscie regulwowalem sto razy alivio, lx, xt i zwykle deore na 7,8,9 biegowe kasety z jedna, dwoma i trzema tarczami z przodu.... we wszystkich mozliwych chyba kombinacjach, udawalo mi sie to wyregulowac pomimo iz wg producenta 7 biegowa kaseta z 8-9 biegowa przezutka nie powinny wspoldzialac, wiec moze pokszywiles wozek - powinni to w serwisie zauwazyc... jezeli nie to to chyba masz jakis odpad z produkcji shimano - wspolczuje

pozdro
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
kolanko20
Kontakt:

Post autor: kolanko20 »

sprawdz czy masz na pewno dobre pancerze i linke, bo to jest czesto przyczna problemow z dzialaniem przerzutki, co do rapid rise ja uwazam to rozwaiazanie do dupy, i bym zmienil to na normalna, ale musi dac sie to wlasciwie wyregulowac
ODPOWIEDZ