Jak w temcie. Jeżdżę prkatycznie tylko dirt, na miejscówki poruszam sie w granicy max 4-5km. Zastanawiam się nad zrobieniem singla, gdyż obecna przerzutka tylna i klamka pozostawiają wiele do życzenie. Kto z Was jeździ w takim połączeniu i jak to się sprawdza? Z góry dzięki za info ;]
Panie na logike tutaj nawet nie trzeba jezdzic zeby wiedziec ze takie rozwiazanie jest o wiele lepsze niz przerzutka. Tym bardziej jesli masz wszedzie blisko i nastawiasz sie glownie na dirt. Oszczedzisz zbedna wage i co najwazniejsze elementy ktore w razie rozsypki moga sie uszkodzic. Wydaje mi sie ze nie ma co tutaj sie specjalnie dlugo zastanawiac :)
ano.. ;] zresztą sam powinieneś wiedzieć co ci potrzebne.. jak masz gównianą przerzutkę to lepiej singla władować ;] Różnica wagi nie będzie wcale jakaś wielka.. ale faktem jest, że mniej rzeczy do rozwalenia...
Matys HIPNO dzięki za chęci ale nie. Wole z kumplem zmontować sam i zaoszczędzić kupe kasy np na nową klameczke Avida ;) Kupujesz rurke PCV o odpowiedniej srednicy tak żeby naszła na to coś na co wchodzi kaseta, wycinasz dwa kawałki a pomiędzy nie wsadzasz jakiś tryb kupiony w zwyczajnym sklepie rowerowym za 10 zł. Jak dobrze wytniesz rurki i równo poustawiasz to masz coś na tym poziomie co ten reborn tylko o wiele taniej ;]
jeżeli z przodu mam zębatkę 32 to jaką (ile ząbków)założyć z tyłu ?? chcę mieć single do dirtu i streetu. Prosze o rade;] teraz mam z tyłu kasete 8.. ale na każdym murku cykam sie o przerzutke:D:D także chyba lepiej będzie jeździć na singlu.
rób singla i nie zadawaj głupich pytań jak nie zrobisz singla to nie dowiesz się czy to jest właściwe rozwiązanie dla ciebie czy też nie, ale raczej będzie ci pasować.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
jesli tylko do dirtu to nie ma co sie bawic z przerzutką, i wiecej kasy na to trzeba, i troszke wiecej wazy, no i wiecej czesci moze sie zepsuć. dirt i street to tylko single.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
Cszyvy nie nabijam posow i postów ;p tylko mówie ale wiesz jak komus zalezy to kasetqe mozna sprzedac i kupic originalnego singla np. ale mozna tez zrobic z kaset sciąc pozostałe zębatki albo cos ja np. tak miałem