Mam pytanie ... Kupilem juniora 2002 miał byc cały a okazalo sie ze ma spawane golenie dolne przy boosterze i juz zaczyna to szwankować ... teraz gadam z kontrahentem i mówi ze golenie dolne sa trzyczesciowe i moge sobie wymienic ta czesc z Emką .. to prawda? wogole gdzie to mozna dostac i czy ktos juz mial taki przypadek jak cos to pisac na gg 3620224
yyy jak spawane to troche lipa.. z tego co sie orientuje to rzeczywiscie sa 3 czesciowe i mozna wymienic booster razem z tymi jaby tulejami ktorymi mocujesz do dolnych goleni.. probuj w gregorio ale nie wiem czy gra warta swieczki. Ja bym oddal amora
O_o przeciez jrt 02 niema wymiennego boostera:/
chyba ze koles sprzedał Ci starszy rocznik jurka i powiedział Ci ,że to jest rocznik 02.
Wyślij jakies foty na maila : Rafal_dh@interia.pl
Smolhmm, pewnie chodzi ci o wymianę całych dolnych goleni...
Jeżeli kupiłeś ten amortyzator i nie byłeś poinformowany o fakcie spawania to go odeślij i chłop ma oddać kase bo cię oszukał.
Koszt takich nowych goleni to 400-500zł www.gregorio.pl , więc małe pieniądze to nie są ;]
Smol wiem o co chodzi i osobiscie slyszalem o mozliwosci wymiany tego elementu. I nie chodzi tu jak wszyscy sadza o sam booster. Tylko o booster z piwotami. one nie sa podobno na stale zmontowane..
da sie to wymienić. Problem jest z wybiciem. Kupujesz pozniej jakies stare Z5, targasz booster, wklejasz na zywicy epoksydowej albo jakims innym dobrym kleju do metalu i jazda
były teżprzypadki ze kolesie odkręcali piwoty i im żygało z tego łączenia...
WŁAŚNIE NIE MOZNA W TYCH ROCZNIKACH PIWOTÓW ODKRĘCAĆ BO ONE TO TRZYMAJĄ W KUPIE !!!
a reszta tak jak mowi groochas