BMX vs 26" BIKE
BMX vs 26" BIKE
mam chuckera 2.0 z zeszłego sezonu i chodzi mi po głowie myśl czy go nie sprzedać i kupić jakiegoś bmx-a. i tu pojawia się moje zasadnicze pytanie czy warto?? jeżdże głownie street i zastanawiam się czy jak przesiąde się na bmx-a będzie mi łatwiej wykonywać triki ??chodzi mi o takie podstawowe jak banny, manual, front pivot itp.
pisze to bo sezon się już zaczął a ja jestem w kropce...wielu z was pewnie przesiadało się z bika 26" na bmx-a..podzielcie się swoimi wrażeniami!!...
ahhaa i na bmxa mogę wydać max 1000zł...
pzdrr MC's..
pisze to bo sezon się już zaczął a ja jestem w kropce...wielu z was pewnie przesiadało się z bika 26" na bmx-a..podzielcie się swoimi wrażeniami!!...
ahhaa i na bmxa mogę wydać max 1000zł...
pzdrr MC's..
tez kiedys stałem przed wyborem bmx czy mtb, wybralem bmx ze wzgledu ze za duzo kasy nie mialem (1200zl) i głownie jezdzilem street a jak juz przedmowca powiedzial bmx do streetu jak ulał ... no i jak do tej pory nie jest źle, powiem wiecej, jest dobrze ;)
co do hamulcow w bmx to wszystko jest do zrobienia trzeba miec tylko chęci i kase...
dobra klamka (np. primo) + bezooporowa linka (np.wtp) + obrecz w chromie + dobry hampel (primo) + dobre klocki (kool-stop)+ dobre wyregulowanie = masz taka żylete że nie jeden v-break może pozazdrościć....
co do hamulcow w bmx to wszystko jest do zrobienia trzeba miec tylko chęci i kase...
dobra klamka (np. primo) + bezooporowa linka (np.wtp) + obrecz w chromie + dobry hampel (primo) + dobre klocki (kool-stop)+ dobre wyregulowanie = masz taka żylete że nie jeden v-break może pozazdrościć....
no ba, to chyba jasne, że BMX :D. BMX to jest rower z klimatem i wogóle, na ulice, parki i dirty jest najlepszy ! jezeli masz niedużo kasy i chcesz mieć mocny i dobry rower do którejś z tych dyscyplin, to BMX będzie jak najbardziej na miejscu :)
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
normalnie o tej porze wożę się na dworze
jesli masz zamiar sie przesiadac, bo latwiej robic triki, to daj sobie spokuj z rowerem. Bmx jest lepszy jak masz malo dziengi, mtb w streecie, dercie "to slaba podroba bmx, za duzo wieksze pieniadze". Jesli lubisz nieraz pozjezdzac itd to mozesz sobie zostawic mtb. BH na 20" dla mnie jest jedyna rzesza ktora trudniej zrobic na Bmxie, ale ssadze, ze jest to kwestia przyzwyczajenia. MTB ****!
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
ja majac fulla stalem przed wyborem dualowka/bmx z czego wybralem ixa z racji braku nakladow pienieznych :) i teraz mowie: zajebista opcja :D
niby rower nie jest lzejszy, ale po parudniowym treningu bunny, pivoty, manuale, wszystko to idzie jak po masle, street na mtb jest dla mnie porazka odkad mam ixa :) to mozna by rzec tak jak swego czasu inur: uznal ze za latwo jest na trialowce wiec troche czasu jezdzil w trialu na fullu RB :P no to tu fullem jest dualowka, a trialowka bmx :) mozna na mtb ale po co :P
no tu jest jeszcze taka kwestia: jak bardzo jestes zaawansowany na tym chuckerze, wiele osob tak sobie jezdzilo street, potem dirt, potem freeride i na 20kg fullach konczylo :P
dlatego zastanow sie czy nie zamkniesz sobie bmxem tej drogi, bo w streecie sprawdzi sie jak nic innego, ale o freeridzie i dircie musisz zapomniec, a to ze teraz cie to nie kreci nie znaczy ze nie przyjdzie ci na to ochota...
niby rower nie jest lzejszy, ale po parudniowym treningu bunny, pivoty, manuale, wszystko to idzie jak po masle, street na mtb jest dla mnie porazka odkad mam ixa :) to mozna by rzec tak jak swego czasu inur: uznal ze za latwo jest na trialowce wiec troche czasu jezdzil w trialu na fullu RB :P no to tu fullem jest dualowka, a trialowka bmx :) mozna na mtb ale po co :P
no tu jest jeszcze taka kwestia: jak bardzo jestes zaawansowany na tym chuckerze, wiele osob tak sobie jezdzilo street, potem dirt, potem freeride i na 20kg fullach konczylo :P
dlatego zastanow sie czy nie zamkniesz sobie bmxem tej drogi, bo w streecie sprawdzi sie jak nic innego, ale o freeridzie i dircie musisz zapomniec, a to ze teraz cie to nie kreci nie znaczy ze nie przyjdzie ci na to ochota...
http://bodzio.pinkbike.com/
LinksFR pisze:o freeridzie i dircie musisz zapomniec
o freeride'zie to sie zgodze ale o dirt'cie ?....dlaczego ?- przeciez bmx'y sa do dirtu stworzone :))...
No racja...bmx'a lepiej wybrac...ale teraz powiem tobie tak...
jesli kochasz duze kółka i wolisz na nich jezdzic etc to wybrac dobrze mtb...wtedy bedziesz mogl jezdzic street'owo jak i trial'owo...:)) jak jeff lenosky :P... Ja tez wlasnie mialem wybor "bmx czy MTB" ale postawnowilem wziasc MTB bo sie czuje na nim wspaniale -wiem ze nie zrobie takich trikow jak tailwhip na plaskim czy cos...ale sam fakt...
street na mtb tez ładnie wyglada. Są ludzie co preferuja BMX i sa tacy co MTB.
ze sportowymi pozdrowieniami
Napiszę coś jeszcze w tym topicu: BMX jest trwały jak cholera! Po prostu nie ma się co zepsuć. Żeby koła scetrować trzeba talentu, korby 3-pc to potęga, rama i widły to samo i jedyne co może pójśc to kiera ew. zęby ridera. Jak dlatego zmieniasz rower bo nie stać cie na ciągłe naprawy to BMX jest jak znalazł.
pozdro 4 all
pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
GG:8899894