Hayes Hfx Nine Hd
-
- Kontakt:
Hayes Hfx Nine Hd
Witajcie =]
Mam mały problemik...
Dzisiaj przewróciłem rowerek na drugą stronke i wyciągam kółeczko..
Przez przypadek nadepnołem na hayesa <klameczke> i usłyszałem jak cosik sie leje z zacisku...
Hmm...wszystko poprzekładałem na swoje miejsca przy uzyciu troszku siły..
Po czym okazało się iż hamulec ledwo działa..Tak gdyby nie było płynu..
Co sie z nim stało? Można To jakoś naprawic?
Pozdro
Mam mały problemik...
Dzisiaj przewróciłem rowerek na drugą stronke i wyciągam kółeczko..
Przez przypadek nadepnołem na hayesa <klameczke> i usłyszałem jak cosik sie leje z zacisku...
Hmm...wszystko poprzekładałem na swoje miejsca przy uzyciu troszku siły..
Po czym okazało się iż hamulec ledwo działa..Tak gdyby nie było płynu..
Co sie z nim stało? Można To jakoś naprawic?
Pozdro
When I See The Road That Nobody Can See - I Am Taking It
no to zafundowales sobie odpowietrzanie hayesa :D
Radze zajzec do instrukcji obslugi, bo tam to jest napisane po ludzku i z obrazkami. Jak masz dwie rewe raczki to lepiej zanies go do servisu, jak nie, kup sobie strzykawke tak ze 20ccm (ml) kawalek wezyka ktory bedzie pasowal na strzykawke i a ta srobke na zacisku (IMHO wygodniejsze to niz firmowy zestaw do odpowietrzania) i plyn hamulcowy (do doostani ana kazdej stacji bezynowej za ok 10zl)
Kolejna sprawa, wyjmij klocki i zabezpiecz jakos tarcze, bo plyn ten ma tragiczny wplyw na sile hamowania :(
Cala operacja nie zajmie ci wiecej niz 10-15 minutek i hamulec bedzie odpowietrzony i gotowy do akcji
Radze zajzec do instrukcji obslugi, bo tam to jest napisane po ludzku i z obrazkami. Jak masz dwie rewe raczki to lepiej zanies go do servisu, jak nie, kup sobie strzykawke tak ze 20ccm (ml) kawalek wezyka ktory bedzie pasowal na strzykawke i a ta srobke na zacisku (IMHO wygodniejsze to niz firmowy zestaw do odpowietrzania) i plyn hamulcowy (do doostani ana kazdej stacji bezynowej za ok 10zl)
Kolejna sprawa, wyjmij klocki i zabezpiecz jakos tarcze, bo plyn ten ma tragiczny wplyw na sile hamowania :(
Cala operacja nie zajmie ci wiecej niz 10-15 minutek i hamulec bedzie odpowietrzony i gotowy do akcji
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
To widzialeś troche płynu czy ciekło go wiecej.Jeśli hebel jest zapowietrzony możesz to poznać po braku sztywnosci na klamce.Jeśli sztywność jest to pewnie olej skapł Ci na tarcze.Wtedy zanurzyć ja trzeba w benzynie ekstrakcyjnej i klocki przetrzec papiere sciernym.Jesli olej wsiąkł glebko to wymienić klocki.A co do wymiany uszczelki to masz małego zonka