Strzelanie Bomberow mxc coil 2002

man!aK
Kontakt:

Strzelanie Bomberow mxc coil 2002

Post autor: man!aK »

Witam!
Mam problem z bomberem wymienionym w temacie, mianowicie
gdy laduje albo wciskam przedni hamulec amortyzator "strzela". Wie ktos jak zlikwidowac to zjawisko ?? :)
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

no topic up
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

a co ile trzeba wymieniac olej ??/
Rudy
Kontakt:

Post autor: Rudy »

Mialem tego amora i tez mi zaczal strzelac po jakims czasie mocnego uzytkowania,az w koncu po niecalym roku zaczal pekac jeden lag w miejscu gdzie wchodzi w korone,takie strzelanie jest normalne w amorach z takimi koronami,mysl ze jest to spowodowane przez rozbijanie sie korony w otworach gdzie wchodza lagi,z czasem strzela coraz mocniej i robi sie wiekszy luz w tych miejscach i lag nie jest idealnie dopasowany do korony i zaczyna pekac,ale jak go mocno nie katujesz to powinien dac rade
nudziarz
Kontakt:

Post autor: nudziarz »

u mnie jest to samo. mxc air 2002. przy wymianie oleju i czyszczeniu dokladnie wszystko obejrzalem, narazie nic nie peka, tak mi sie przynajmniej wydaje, ale taki dyskomfort sie czuje. poza tym to jakas lipna sztuka mi sie chyba trafila. jezdze na nim dwa latka juz prawie i tuleje ida do wymiany. lipa taka ze nie wiem. strasznie poscierany teflon jest na nich, no i luz maja ze az uszczelka kurzowa (ta druga w srodku) delikatnie sie rozerwala.
a w ogole ma ktos rozeznanie jesli chodzi o prace bombowcow air i coil? bo mi sie wydaje ze powietrzne nie sa tak czule jak sprezyny, takie mam odczucia z jazdy.
ODPOWIEDZ