Przerabiać haki poziome na pionowe?

sidi
Kontakt:

Przerabiać haki poziome na pionowe?

Post autor: sidi »

Siema. mam problem. mam DMR Trailstar z poziomymi hakami. Rozdupczylem jednak hak przerzutki/napinacz kola. niby moglbym sobie bez wkladu finansowego dorobic hak stalowy, ale poziome haki sa mi zbedne bo nie chce jezdzic na singlu. poza tym szlag mnie trafia jak mam wyciagnac kolo- tarcza mi chaczy o zacisk- taka dziwna konstrukcja i musze poluzowac zacisk hampla, zdjac hak z przerzutka zeby wogole kolo wyciagnac. potem jak sie kolo wlozy to trzeba haki dociagnac....no idzie sie wkurwic. co do wytrzymalosci przerobki to sier nie martwie bo spaw jest mocniejszy niz sama stal..... co wy na to??
make gravity your slave
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Wedlug mnie ******* pomysl. To juz lepiej sprzedac dmr i kupic cos co ma seryjnie poniowe haki.
Ssij pento
sidi
Kontakt:

ha tez o tym myslalem. ale dmr miala spawany tylny trojkat na spawach przy siodle. no nie wiem. moge sprzedac. jak ktos jest chetny to prosze o kontakt:P sim_v6@o2.pl :P
make gravity your slave
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

powiem Ci ze jestes pusty jak murzynski beben! boze rece opadaja:/ mozg se przerob
kyrys
Kontakt:

Post autor: kyrys »

może zrobić taki patent jak jest w nox ariborn, kolega ma tam dosyć fajnie zrobione pionowe chali przesuwane na poziomych szynach i przykręcane 3 śrubkami ale ty możesz 2, myśle że to by troche zmieniło geometrie, ponieważ oś jednak musiała by być poniżej poziomych haków ramy,

jest to mozliwe do zrobienia ale jednak ja bym się zastanowił czy warto, a ze spawaniem to jest dobry pomysł ale musiałbyć to zrobić dokładnie i naprawde wszytko przemyśleć.
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
Sulring
Kontakt:

sidiHmm, a ile bys chcial za te ramke?
Ssij pento
sidi
Kontakt:

Cczlowieku "ble" nie wiem czy do konca pusty pomysl....moze napisz czemu...., Kyrys dzieki za pomysl. takie haki chyba tez sa w Konie Cowan- pionowe przesuwane po poziomych szynach. ale to faktycznie spora komplikacja. Co do ramki, jakby kogos interesowala to ma mufe BMX i zalozoną tuleje redukcyjna na supp MTB, stery FSA Orbit, piwoty orginalne DMR i haki (jeden -hak przerz. pekniety), ah i zacisk DMR podsiodlowy. W sumie moglbym sprzedac.....ale z drugiej strony co ja kupie? destroyera? lipa....interesowal by mnie Reborn Norbe....ale tez ma poziome haki. najchetniej zamienilbym sie na inna DMR Trailstar z pionowymi hakami i mufa MTB (Bmx tez moze byc) Generalnie to chce kupic ...raczej w przyszlym sezonie...DMR Ex[alt]. Genialna ramka. Co do ceny...nowa kosztuje ok 1500. to jest 2003wiec duuuuuuuuuuuuuzo taniej. No nie wiem. jak ktos mialby ciekawa oferte to piszcie. Pozdr!! na razie nie bede jej ciął:P jak co:P
make gravity your slave
sidi
Kontakt:

ah Sulring....jak co to przerobione haki beda mocniejsze niz fabryczne. ja studiuje budownictwo. mam teraz konstrukcje stalowe i co nie co wiem o stali i spawach. chce po prostu poznac Wasze opinie...i moze faktycznie sprzedac ewentualnie ramke jak co. Dzieki za wielkie zainteresowanie. Pozdr
make gravity your slave
Sulring
Kontakt:

sidiNo ja bym mogl sie skusic na te ramke za jakas rozsadna cene. Co do hakow no ja mysle ze to jednak bezsens. Chyba ze zrobi to jakos super profesjonalnie. Chodz z doswiadczenia wiem ze nawet z poniowych hakow lubi wypadac kolo. Wiec zeby Ci nei wypadlo kolo raze mz hakiem ;/
Ssij pento
sidi
Kontakt:

jak masz czas to wskocz na gg 7620455. Pozdr
make gravity your slave
ODPOWIEDZ