Oszust z Tarnowskich Gor [allegro]

Rufus
Kontakt:

Oszust z Tarnowskich Gor [allegro]

Post autor: Rufus »

Po dokonaniu prawie 50 uczciwych transakcji na allegro trafilem w końcu na oszusta. Napisze co nieco o nim zebyscie sie sami nie nacieli.
Koles sprzedaje pod nickiem "moniczkako".
Kupiłem od niego blacka ( http://www.allegro.pl/item94374239_94374239.html )
Amor miał być, jak widać po opisie aukcji, w dobrym stanie. Nie dość, że czekałem na paczke 2 tygodnie - podczas ktorych zreszta ten gnojek utrzymywał że na poczcie się zgubiło - i doszedł do mnie jakiś trup. Rozjebany tłumik, uszkodzona regulacja naprężenia wstępnego, wszystkie śruby tak wyrobione, że nie mozna ich odkrecic, luzy, glebokie wytarcie na podkowie i porysowane lagi. Sprawiedliwosci raczej nie dojde wiec musze naprawic ten zlom albo znalezc cos innego.
Oszust nazywa się Mateusz Kowal.
Nie handlujcie z nim, amijajcie z daleka bo nei jest to nawet zwykły oszust lecz typowy polski cwaniaczek, chamski i łasy na grosik. Stereotypowy wręcz.
Może jest tu ktos z Tarnowskich Gor kto zna tego dzieciaka... jeśli tak, to w razie spotkania może go odrazu krótko podsumować i napluć złodziejowi w twarz.
Uważajcie z allegro!
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Rufus dlaczego nie zgłosisz tego na policję??
Rufus
Kontakt:

Zastanawiałem się nad tym. Pomysl jednak... czy zrobią coś poza przyjęciem zgłoszenia? Oczywiście zgłosić można, co pewnei zrobię, ale szans praktycznie nie ma.
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Ja zostałem oszukany rasowo na allegro, jakiś buc sprzedał mi damper w rzekomo idealnym stanie ... musiałem w niego włożyć 250 zł i teraz jet idealny :)
W sportach które uprawiamy, gwarancja jest bardzo ważna, bo nawet nowy sprzęt się sypie. Ważna sprawa jesli kupujecie to tylko tak, abyście przed zapłatą mogli obejrzeć sprzęt.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
R@F@Ł
Kontakt:

Post autor: R@F@Ł »

jesli masz jego adres to jedź do niego i na poczatku normalnie pogadaj , a jak cos nie tego to jeb w łeb.
<o_O>
]---|---[
.._/\_..
http://www.skradzione-rowery.prv.pl/
czaju
Kontakt:

Post autor: czaju »

skontaktuj sie z allegro, przeciez jest tam jakies ubezpieczenie, mozesz zwrocic amora itp, dokladniej jest opisane na allegro w dziale bezpieczenstwo...
czaju
Kontakt:

Post autor: czaju »

a jak nie to najlepszy jest sposob R@F@Ł'a
Rufus
Kontakt:

Napisałem do allegro ale olali równo mojego maila. Jutro napiszę jeszcze raz. Z metoda "jeb w leb" to tak nie do konca, bo wtedy ja moglbym miec problemy co najwyzej. Polskie prawo. Jakoś się z nim uporam. Mam przynajmniej taką nadzieję.
W amorze wymienię bebechy i będzie dobrze... trak jak z tym tłumikiem Daniela ;)
Gosc mieszka na Radzionkowskiej. Znasz go może?
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

ale wy macie dziwne podejscie pewnie sie nie uda to właduej kolejną kase w tefo amora i bedzie fajnie.
wcale nie zgłąszasz na allegro na policje, nagłśniasz sprawe na forach, wysyłasz mu maila starasz pogadac z jego rodzicami jak jest niepełnmoletni albo nawet jak ma te 18-20lat to i tak cos to moze dac..
a nie ze kupie tłumiki(kosztuje ok 300zł do blacka bo sie orientowałem bo mialem podobny problem-Wigwam) i fajnie, nie poddawaj sie!! jak mi koles wysłał uszkodzonego Niby nowego all mountaina 3 na allegro nick KAMIS2 na pocz. nie chial koles/kolesiarka gadac wmawiane mi było ze jest ok ze mam przysłąc poczekac 2-3tyg i sie zoabczy to siewkkurwilem powiedzialm ze sprawe zgłosze na allegro bo byl towar niezgodny z opisem sie osoba przestraszyła odesłąłem amorka i dostałem kase, i tyle..
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
KFP_Wwa
Kontakt:

Post autor: KFP_Wwa »

PawianBiker przed napisaniem kolejnego posta polecam przeczytac podpis kolegi Tomka(Rufus'a)

CH mnie strzela jak musze sie domyslac o co Ci chodzi
(sorka Rufus za OT ale to az razi w oczy)
20 inches isn't a crime
PawianBiker
Kontakt:

KFP_Wwa normalnie pisze dobrze tylko jak sie śpiesze to szybko latam palcami po klawiaturze i wychodzą takie wygibasy, a tak to mam dyspierdolca-co wytłumaczeniem nie jest.
pozatym tylko sie pomyliłem w kolejnosci literek, chodzi o meritum sprawy a nie o to jak pisze, bo sobie popatrz jakie ludzie robią błędy to nawet mnie-człowieka nieczułego na cos takiego coś po plecach strzela.
pozdr i bez czepialstwa
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

Rufus
Kontakt:

Bede probowal jakos dojsc sprawiedliwosci, choc az nie chce sobie humoru psuc. Moze podskocze na komisariat wypytac sie co i jak, bo mam niedaleko.
Macie jakies doswiadczenie w zglaszaniu przekretow z allegro na policje? Podejmuja jakiekolwiek dzialania?
Rufus
Kontakt:

OK!
Doszedłem do wniosku ze nie będę się cipał z kolesiem, w poniedziałek ide na komende uruchomić należyte procedury. W przypadku mało prawdopodobnego niepowodzenia (hwdp dzieci wymiekaja zwykle, gdy zobacza potwierdzenie wszczecie sledztwa) allegro zwraca mi lwia czesc utraconej kasy.
PawianBiker
Kontakt:

Rufus no dokładnie!!
dobrze gada trzymam kciuki żeby wypaliło.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

skane
Kontakt:

Post autor: skane »

tak szczerze to dales sie wrobic i wspolczuje..
jesli ktos wystawia amor ktory kosztuje 1400 za 400 to chyba wiadomo w jakim jest stanie... bo raczej nikt o zdrowych zmyslach nie sprzedal by tak tanio chyba ze kradziony.. a koles juz mial
2 negatywy
w kazdym razie raczej na policji sie tego nie uda zalatwic bo wkoncu kupujac zaakceptowales wszystko co on tam wypisal najwyzej mozesz sie do allegro zglosic ze sprzedaje rzecz niezgodna z opisem
http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=skan3
GunloK__
Kontakt:

Post autor: GunloK__ »

skane Dj3 w 2004 kosztowal 1500zl. W roku nastepnym juz chodzil uzywany po 500-600zl w zajebistym stanie. I wyobraz sobie, ze nie byl kradziony. Black zadnym wspanialym amorem nie jest i sie nie dziwie, ze cena jest niska, szczegolnie, ze Comp to chyba najnizszy model.
DonJuan
Kontakt:

Post autor: DonJuan »

skane pisze:jesli ktos wystawia amor ktory kosztuje 1400 za 400 to chyba wiadomo w jakim jest stanie...

wcale niekoniecznie. Sam niedawno na allegro puscilem dokladnie takiego samego blacka za leciutko ponad 600. A byl 100% nowy, nigdy do roweru nie zakladany. I zeby nie bylo - wcale nie sprzedal sie pierwszego dnia! Moim zdaniem Rufus nie mogl w zaden sposob uchronic sie przed oszustwem - opis wydawal sie jasny i klarowny, a sprzedajacy pewny stanu przedmiotu, ktorego sie pozbywa. Sytuacja, ktora moze zdarzyc sie kazdemu z nas.

PawianBiker pisze:koles wysłał uszkodzonego Niby nowego all mountaina 3 na allegro nick KAMIS2
od tego kolegi mialem kiedys przyjemnosc kupowac amorka. Nie dosc, ze przyslal mi inny model niz trzeba to jeszcze bez instrukcji i gwarancji ( o ktorej wyraznie pisal w opisie - i podkreslal iz gwarancja na jego amorki jest przewagą nad innymi sprzedającymi na allegro). Po pięciu tysiącach maili przyslal mi instrukcje, do innego (!) amortyzatora - kupilem DJ-a, dostalem instrukcje do Manitou Axela. Koles jest niepowazny. Machnąlem ręką i dalem sobie spokoj. Dzis bym tak latwo nie puscił.
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

skaneIdź kurwa z takimi porównianami... kupił za tyle to ma dostać w takim stanie jak w opisie i nie ******* głupot
KIEŁ16
Kontakt:

Post autor: KIEŁ16 »

a więc tak polecam nic z nim nierobić ponieważ koleś może powiedzieć że jeżdziłeś i że ty go rozjebałeś.. polecam go postraszyć troche jeżeli nieposkutkuje zadzwonić, nie pisać @ do allegro !!

albo poprostu umówić sie żeby ekipa wpadła do niego do domu z tarnowski gór i najebać mu
http://crbt.ovh.org/photogallery.php?photo=110 piekny lot na nowym orange

gg:3119933
ODPOWIEDZ