888 RC 2005 / Shiver DC 2005
888 RC 2005 / Shiver DC 2005
Bede niedlugo zmienial amorek i zastanawiam sie nad kupnem 1 albo 2. Interesuja mnie tylko nowe egzemplarze i jesli ktos moglby mi doradzic co wybrac, bylbym bardzo wdzieczny :)
Po pierwsze- zalezy mi na tym, aby amor byl w miare wysoki (rama banshee scream)- z monsterem 2002 kat glowki jest troche za duzy i rower jest bardzo nerwowy, osemki sa wysokie, ale ile shiver jest od nich nizszy?
Po drugie- zalezy mi na dobrym dzialaniu amorka, czy system usd naprawde duzo daje?
Po trzecie- za ile i skad mozna wyrwac nowego shive 2005?
Bardzo prosze o wypowiedzi osob, ktore mialy do czynienia dluzszy czas z jednym lub obydwoma amorkami i nie odsylanie mnie do opcji szukaj- pytanie jest jasno sprecyzowane pod moje wlasne wymagania :) Pozdrawiam :P
Po pierwsze- zalezy mi na tym, aby amor byl w miare wysoki (rama banshee scream)- z monsterem 2002 kat glowki jest troche za duzy i rower jest bardzo nerwowy, osemki sa wysokie, ale ile shiver jest od nich nizszy?
Po drugie- zalezy mi na dobrym dzialaniu amorka, czy system usd naprawde duzo daje?
Po trzecie- za ile i skad mozna wyrwac nowego shive 2005?
Bardzo prosze o wypowiedzi osob, ktore mialy do czynienia dluzszy czas z jednym lub obydwoma amorkami i nie odsylanie mnie do opcji szukaj- pytanie jest jasno sprecyzowane pod moje wlasne wymagania :) Pozdrawiam :P
stanalem niedawno przed identycznym wyborem, nowki obie za 3200 z gwara u gregorio
wzialem shivera... i teraz sie smieje zawsze jak slysze o kolejnym pekajacym 888 ]:->
shiver ma taka zajebisa rzecz ktorej praktycznie nie ma w amorach nie-USD, ze mozesz wysokosc regulowac niemal dowolnie, ja kiere mam tak nisko jak kumpel w dragu z djem... jak chce wyzej to ustawiam sobie polkami i tyle
w 888 niby tez mozesz ale nigdy nie obnizysz ponizej tych 20 (17) cm do uszczelek
no generalnie roznica masy to pol kilo, sztywnosci prawie zadna, zajebistosci ogromna, BIERZ SHIVERA i nie kombinowac mi tu :)))
wzialem shivera... i teraz sie smieje zawsze jak slysze o kolejnym pekajacym 888 ]:->
shiver ma taka zajebisa rzecz ktorej praktycznie nie ma w amorach nie-USD, ze mozesz wysokosc regulowac niemal dowolnie, ja kiere mam tak nisko jak kumpel w dragu z djem... jak chce wyzej to ustawiam sobie polkami i tyle
w 888 niby tez mozesz ale nigdy nie obnizysz ponizej tych 20 (17) cm do uszczelek
no generalnie roznica masy to pol kilo, sztywnosci prawie zadna, zajebistosci ogromna, BIERZ SHIVERA i nie kombinowac mi tu :)))
http://bodzio.pinkbike.com/
ja od dawna wiedzialem ze chce shivera i stalo sie. niedawno nabylem shivere 04 i nie zaluje. wczesniej mialem monstera 03 ale byl troszke za ciezki... 888 nie chcialem z powodu wielu negatywnych opinii...
LinksFR bardzo dobrze powiedzial "sztywnosci prawie zadna, zajebistosci ogromna, BIERZ SHIVERA i nie kombinowac mi tu :)))" jestem za shiverem!
LinksFR bardzo dobrze powiedzial "sztywnosci prawie zadna, zajebistosci ogromna, BIERZ SHIVERA i nie kombinowac mi tu :)))" jestem za shiverem!
www.grawitacyjny.pl - free przesyłka od 300zł!
Aerozine - mega lekkie stery i korby!
Aerozine - mega lekkie stery i korby!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
zdecydowanie shiver przezyje wicej od 888
widac zreszta to po ilosci polamanych 888 rc z 05 a shivera ciezko znales polamanego ( czyba ze tlumik sie urwie i lagi wyskacza bo to dos czeste)
ps mialem ten sam problem i wzielem uzywanego stratosa s8 ultra
widac zreszta to po ilosci polamanych 888 rc z 05 a shivera ciezko znales polamanego ( czyba ze tlumik sie urwie i lagi wyskacza bo to dos czeste)
ps mialem ten sam problem i wzielem uzywanego stratosa s8 ultra
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=132498620
sprzedam stratos s8
sprzedam stratos s8
tez miałbym duzy dylemat. Jesli chodzi o prace to w obu widelcach jest podobna czyli bardzo dobra. Shiver jest mniej sztywny i cięższy, chociaz waga moze byc zaleta, np. Vagner smiga na sziwerze bo podobno przednie koło lepiej sie trzyma podłoza. Osemki z kolei sa sztywniejsze bocznie, wyższe i bardziej awaryjne. Genralnie kwestia gustu... Oba sa raczej dobrym wyborem.
-
- Kontakt:
tak za 1600 wystawie na allegro, jeszcze musi przejsc serwis bo uszczeliki juz siadly, poza tym- sprzedam za tyle ile mi dadza. Co do nowego amorka- nadal mam spory problem- czy ktos moze zmierzyc ile jest cm miedzy osia a gorna granica lagow w obydwu amorkach? W tej chwili na tym mi najbardziej zalezy, bo skoro praca podobna to musze porownac wysokosci amorow :]R@F@Ł pisze:wd40 a tak wogóle to za ile bys sprzedał tego monsterka 2002??
EDIT : ta fotka dyskwalifikuje jak na razie shivera, skoro nie jest wyzszy (a na tym mi bardzo zalezy), to juz chyba po zawodach : http://www.pinkbike.com/photo/758540/
-
- Kontakt: