Trasy rowerowe w Szczyrku - DH i enduro

Wooyek
Kontakt:

Trasy rowerowe w Szczyrku - DH i enduro

Post autor: Wooyek »

Zwracam sie do Was z prosba o podanie linkow do map (lub tytulow map drukowanych, ktore warto nabyc pod tym katem) zawierajacych:

1) trasy zjazdowe ze Skrzycznego
2) najciekawsze trasy enduro w okolicach Szczyrku, przy czym najlepiej by bylo, gdyby byly to trasy "niskie" - wszak na szczytach ciagle kupa sniegu...

Chodzi mi zarowno o mapy "profesjonalne", jak i amatorskie mapki - chocby narysowanie olowkiem na kartce. Jesli macie cos takiego - bylbym BARDZO wdzieczny!

Pozdrawiam.
SlaY
Kontakt:

Post autor: SlaY »

mapeq niemam ale bylem tam rok temu i jest duzo turystow na starej trasie pucharowej i trzeba mocno uwazac , pzdr
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Nie wiem czy istnieje coś takiego, bo jak my byliśmy to poprostu jednym ze szlaków jechaliśmy, a wiele ich tam nie ma... Pozatym Skrzyczne nie jest robione na trase dh, więc jak SlaY pisał są tam ludzie i trzeba uważać. Albo co ja pisze uważać, nam schodzili, Tobie też będą :D
http://dhcyc.pinkbike.com
szela
Kontakt:

Post autor: szela »

zaczynasz od bielako-białej ( klimczok) i kierujesz się na szczyrk szlakiem rowerowym ( chyba pomarańczowy) potem wjazd na skrzyczne albo wyciągiem albo od ostrego serpętyną na szczyt i dalej w kierunku malinowskiej skały. I do wyboru jest albo na salmopol ( wracasz do szczyrku) albo żółtym szlakiem na żywiec ( na pociąg i sruuu na katowice) trasa 1 -2 dni. Byłem w tamtym sezonie i może teraz na majóekę będize powtórka jak nic innego nie wypali. A map nie mam.

traska fajna bo jesy szutr , korzenie i skały

pozdtro i do zobaczenia na trasie
http://www.pinkbike.com/photo/op=view&image=716501
p.iwo
Kontakt:

Post autor: p.iwo »

nie ma tras zjazdowych w Szczyrku, dopiero ma powstać bo będą zawody, a zjeżdża się po prostu szlakami pieszymi, nie do końca legalnie zresztą. Przy każdej stacji wyciągu stoi duża tablica z mapą tych szlaków ale nawet jak się jej nauczysz na pamięć w czasie jazdy i tak nie zobaczysz znaków. Najlepiej na miejscu zapytaj ziomków to Ci pokażą, zawsze ktoś się trafi, a za zaoszczędzoną na zakupie mapy kasę postaw im browara. Pozdro
niemłody zapaleniec
mokrynosek
Kontakt:

Post autor: mokrynosek »

Oczywiście są takie mapki, ale nie wiem czy nadal je można dostać kiedyś była książeczka pt. górskie szlaki rowerowe w Szczyrku. Ja ją mam<lol>, ale jeżeli cię interesują jakieś ciekawe trasy do FR to jak sama nazwa mówi trasę tworzysz sobie sam tu posyłam ci linka do oznaczeń tras rowerowych w Szczyrku http://www.beskidslaski.pl/Szczyrk/rower.html a jak cię interesuje to na naszej stronie (link na dole) na forum opisuje trasy przejechane zaraz po ich przebyciu [przynajmniej się staram] mam nadzieje ze dosyć szczegółowo znajdziesz tam również opis warunków na trasach w Szczyrku łącznie z pogoda również staram się to aktualizować na bieżąco o ile jestem w Szczyrku - a bywam często [prawie tam mieszkam]

Jak cos proszę o kontakt n a mojej stronie albo na gg 1237463
Noclegi
Warunki
Trasy
i inne rowerowe wstrzyki
Nawet serwis
ODPOWIEDZ