Mam taki maly problem. Mam hayes'a HFX HD i przy skrecaniu tarcza mi obciera o klocki i czasem sie zdarzy ze podczas jazdy obetrze ale nie jest to skrzywienie tarczy bo by ciagle obcieralo
Moze ktos z was wie o co chodzi
Moim zdaniem to rowniez jest problem sztywnosci tarczy i piasty. Wiadomo ze to niewiele sie wygina ale odstep miedzy klockami a tarcza jest bardzo maly (to nie vbrake :P). Przy skrecie zawsze cos sie wygnie (tarcza, pisata itp)i przez to tarcza ociera.
..to norma...siły działają spore....ale nie wpływa to na pracę hampla ;) możesz jeszcze dokładnie ustawić hampel ....na adapterze...jest szansa że się poprawi ...ja już chyba nie słyszę tego u siebie ;)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
az tak bardzo mnie to nie wnerwia a w zasadzie mnie nie wnerwia nie jestem wrazliwy na takie rzeczy. Mam stukajace duro strzelajaca korbe i czasem krzypiacy lancuch normalnie jezdzaca orkiestra. Pytalem sie bo moze cos bylo nie tak a jak tak ma wiekszosc to spoko
mam to samo. ale przy hayesach to normalka...mam z przodu 220 i dopiero halasuje...moze nie dokladnie na skrecie ale przy wychylach ramki-jak sie rozpedzam...sadze ze nie ma sie co martwic-taki urok hayesow
to jest tylko i wylacznie wina piasty...tarcza jest z nia na sztywno skrecona.... ja bym sprawdzil czy piasta luzow nie ma i mocniej zacisnal zacisk (szybkozamykacz)