Zlamany torx w piascie. WAŁ
Zlamany torx w piascie. WAŁ
przyszla grima 12.wszytko ladnie pieknie. przkrecam tarcza. ostatnia sruba - jeb , upierdolilo cala srube na pol. glowka z kawalkiem gwintu odpadla a reszta gwintu w piascie. nie wystaje z zadnej strony - nie am tego nawet jak chwycic. tarcza przez to jest krzywa no bo w jednym meijscu nie jest przykrecona. da sie z tym cos zrobic czy jednym wyjsciem jest wymiana piasty?
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Kontakt:
trox? od kiedy? ;/
mi sie kiedy ujebala... w jednej piescie nie wykrecilem, zostala i sprzedalem tak bo nie przeszkadzalo to kupcowi ;) w kolejnej natomiast wystawalo troche i zlapalem kombinerkami i wykrecilo sie. jak zedjmiesz tarcze to wystaje, musi nie? :p ludzie, kupujcie srubki na ampul za 1.20 z podkladkami w srubkowym ;) z tylu prawie wszedzie sie zalzy, z przodu w marcokach jest rpbolem nie wiem jak inne widly. na ampul cztery, duze lebki :P
mi sie kiedy ujebala... w jednej piescie nie wykrecilem, zostala i sprzedalem tak bo nie przeszkadzalo to kupcowi ;) w kolejnej natomiast wystawalo troche i zlapalem kombinerkami i wykrecilo sie. jak zedjmiesz tarcze to wystaje, musi nie? :p ludzie, kupujcie srubki na ampul za 1.20 z podkladkami w srubkowym ;) z tylu prawie wszedzie sie zalzy, z przodu w marcokach jest rpbolem nie wiem jak inne widly. na ampul cztery, duze lebki :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
...Zakład ślusarski za kilka pln to zrobi fachowo bez szkody dla gwintu....jeśli zrobisz to niewłaściwie ppozrywasz nitki gwintu i będziesz musiał się bawić w gwintowanie,a może się okazać że będziesz musiał zmienić średnicę śrubki...
...nie bez przyczyny montuje się tarcze na torx-y...mają większą powierzchnię styku z kluczem przez co większa siłę docisku...
...sam zmieniłem na ampule z wygody...ale zastosowałem specjalny klej do połączeń..bez nigo regularnie odkręcały mi się tarcze...
...nie bez przyczyny montuje się tarcze na torx-y...mają większą powierzchnię styku z kluczem przez co większa siłę docisku...
...sam zmieniłem na ampule z wygody...ale zastosowałem specjalny klej do połączeń..bez nigo regularnie odkręcały mi się tarcze...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Birzesz tą część co ci została w łapce i po zdjęciu tarczy starasz się tak tym manewrować, żeby zahaczając o jakiś dupścik na tej części w piaście (przecież śruba nie urwała się płasko i niie jest gładka, prawda?) wykręcić go. Z doświadczenia wiem, że śruby się "ukręcają" i można potem zahaczając o jakąkolwiek nierówność wykręcić tę część co została... śrubokręcikiem czy czymśtam...
pozdro 4 all
pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
GG:8899894