Strzelajaca zebatka na przodzie
Strzelajaca zebatka na przodzie
Witam mam łańcuch pc48 (skrócony o 6 przęseł) korbe sr suntor duro, na tył zebatke srama z tej samej serii co łańcuch i deore XT na tył (stara edycja sprzed 1999 r), łąńcuch jest "sklepany" dobrze, przezutka równiez jest dobrze wyregulowana, na tył i na przód zebatki sa nówka funkiel , a jednak kdy chce przyspieszyc lub "mocniej nadepne" zebatka sprzodu przeskakuje o kilka przeseł, czego to moze byc przyczyna plisss help !!
-
- Kontakt:
a mi sie wydaje że to może być inna przyczyna. mój kumpel też myślał że mu przeskakuje na zębatce z przodu a okazało się że to był bębenek :/ popros kumpla żeby uważnie patrzył na przednią zębatkę, a ty mocniej zapedałuj jeśli widać że to zębatka to pozostaje ją wymienić, a jeśli nie do spróbuj rozkręcić bębenek i przeczyścić ze starego smaru, sprawdzić czy wszystkie zapadki odbijają nałóż TROCHE nowego smaru powinno zadziałac, a jak nie to lipa :/
http://www.pinkbike.com/photo/1041682/ - riding || any questions?? gg:8735346
<---to odpada na pewno sprawdziłem i rozkreciłem cała korbe i jest cała , a łańcuch chodzi pierwszozednieSulring pisze:grzybuchaalbo masz jedna z 4 rzeczy wyjechana. Zobacz tez na koleczka w przerzutce. A Jeszcze jedna z przycyzn moze byc np zamocny skuty lancuch.
<----dzieki za podsuniecie pomysłu, to było m.in to, ale drugim problemem był zebatka na korbie która jak sie okazało nie była kompatybilna z pc48 :/ , miałem podwójnego pecha, bo sr suntory duro na isis(ja mam kwadrat :/) nie wiem dlaczego ale juz z pc48 chodza :? :(((Andru pisze:(...)mój kumpel też myślał że mu przeskakuje na zębatce z przodu a okazało się że to był bębenek :/
-
- Kontakt:
grzybucha Nie ma czegos takiego jak nie kombatybilny. Korba nie ma prawa nei wspolpracowac z lancuchem i obojetne czy to sram shimano czy kmc. Roznice sa tylko w szybkosci dzialania przerzutek lub trwalosci napedu. Podjerzewam ze masz wlasnie za mocno skuty lanuch w ktoryms miejscu i nie dopasowuje sie do mniejszych przelozen.
Ssij pento