Chcę zbudowac tor....
-
- Kontakt:
Chcę zbudowac tor....
Czy ktoś może mi podpowiedzieć lub poradzić jak zbudować fajny tor tak żeby sobie troche poskakać ???? mam troche ziemi belek i desek ale niewiem od czego zacząć ????
FREERIDE RULES!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
- Kontakt:
Niestety nikt Ci chyba nie powie jak dokładnie zbudowac ns-a...Wysokosc robisz taka na ile umiesz jezdzic, jak zrobisz za wysokie a nie bardzo Ci jeszcze idzie to bedziesz gleby ciagle zaliczał a z wiekszych wysokosci to moze sie kiepsko skonczyć...Wiadomo im wyzsze tym wieksza zabawa i adrenalina, ale niestety nikt Ci nie da gotowego planu, wykozystaj zwalone pnie drzew, zrób kładki, drabinki; teeter tottery, opusc to tez na ziemie na jakis kawałek fajnego zjazdu. mozesz wykozystac wszystko łacznie z wrakami autek:P ale staraj sie jak najmniej niszczyc drzew itp Poogladaj dobrze foty filmy i zobaczysz jak to wyglada od strony technicznej, przedewszystkim duzo pomysl nim zaczniesz "kopac", bo jak nie to wyjdzie szit. Nie ma sposobu na to zeby to sie trzymało długo, poprostu dobrze wszystko podeprzyj, pozbijaj dokładnie i uzyj w miare dobrego nie gnacego sie drewna...To chyba wszystko, jak chcesz jakis konkretnych moich pomysłow (oj jest ich pare:P) to zapraszam na gg:1488678 albo woyytek@tlen.pl
pozdro
pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
LinksFR wiesz czemu mają prosto posadzone drzewa??bo przed robotą niepiją:DD a unas jak leśniczy zkłada szkułke leśną to robi małą imrezke powitalną z młodzieżą:DDDD no i takie mamy lasygdie drzewo na drzewie rośnie.dobra ale na temat ja uwarzam że łatwiej jest taki tor wykonać w lesie bo :1)materjał na miejscu 2)żeżba terenu3)łatwiej sobie upatrzeć miejsce gdzie leżą powalone drzewa kture posłużą do przebiegu naszej przyszłej trasy.a na polu to wszystko trzeba samemu stworzyć bo tam natura zabardzo nam nieułatwiła sprawy, a nawiązując do wypowiedzi chrosciela to ma racje zrub techniczny, trudny (do swoich możliwości)tor.szybkie i skoczne tory trzeba często przebudowywać bo człowiek się szybko z nimi oswaja w miare jak jego zdolności rosną na początek nierub wysokich toruw bo jak wcześniej kolega wspomniał to boli jak sie wysypiesz hyba że jesteś pewnum bikerem i masz już jakieś umiejętności nabyte . i jescze jedno niezapominaj o kasku:)))
walić podpisy
-
- Kontakt:
Dzięki wam bardzo , po krawężnikach jade spokojnie i teraz próbuje troche po szynach ale to niełatwe z oponami 24x1.95 jak narazie mój rekord to ok.17m hehe ale nikt niejest doskonały a tor zrobiłem jak narazie na podwórku ok.200m deski i słópki fajnie sie jeździ i jeszcze raz dzii za fotki i jak macie co
FREERIDE RULES!!!!!!!!!!!!!!!!!!