Chcę zbudowac tor....

~NIGHTHOWK~
Kontakt:

Chcę zbudowac tor....

Post autor: ~NIGHTHOWK~ »

Czy ktoś może mi podpowiedzieć lub poradzić jak zbudować fajny tor tak żeby sobie troche poskakać ???? mam troche ziemi belek i desek ale niewiem od czego zacząć ????
FREERIDE RULES!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bzp
Kontakt:

Post autor: bzp »

Zacznij od pojeżdzenia po innych torach i pooglądaniu ich z bliska. Następnie pooglądaj zdjęcia z torów zagranicznych. Potem napisz ile na ile m mam mieć ten tor, daj jakies foty itp itd..
~NIGHTHOWK~
Kontakt:

mały tor sobie nawet zrobiliśmy z kumplami ale to tylko 3 hopy 50 i 80 cm a ja to łykam i potrzebuje czegoś większego tylko na to trzeba troche pomyślunku jaki
~NIGHTHOWK~
Kontakt:

potrzebuję porady czy zbudowac cos na wzor north shore czy pierwszego toru w krankedzie 5
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

zrob pare dropow typu north shore'ow i troche hop zrob sobie roznego rodzaju rzeczy a jak lubisz fr to najlepiej zrob jakis konkretny north shore w lasku obok czy cos ...
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
~NIGHTHOWK~
Kontakt:

Z czego zbudować tor do north shore i jaki wysoki
~NIGHTHOWK~
Kontakt:

no i jak zrobic żeby to sie nie rozpierniczylo po 2 miechach czym to zaimpregnować?????
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Niestety nikt Ci chyba nie powie jak dokładnie zbudowac ns-a...Wysokosc robisz taka na ile umiesz jezdzic, jak zrobisz za wysokie a nie bardzo Ci jeszcze idzie to bedziesz gleby ciagle zaliczał a z wiekszych wysokosci to moze sie kiepsko skonczyć...Wiadomo im wyzsze tym wieksza zabawa i adrenalina, ale niestety nikt Ci nie da gotowego planu, wykozystaj zwalone pnie drzew, zrób kładki, drabinki; teeter tottery, opusc to tez na ziemie na jakis kawałek fajnego zjazdu. mozesz wykozystac wszystko łacznie z wrakami autek:P ale staraj sie jak najmniej niszczyc drzew itp Poogladaj dobrze foty filmy i zobaczysz jak to wyglada od strony technicznej, przedewszystkim duzo pomysl nim zaczniesz "kopac", bo jak nie to wyjdzie szit. Nie ma sposobu na to zeby to sie trzymało długo, poprostu dobrze wszystko podeprzyj, pozbijaj dokładnie i uzyj w miare dobrego nie gnacego sie drewna...To chyba wszystko, jak chcesz jakis konkretnych moich pomysłow (oj jest ich pare:P) to zapraszam na gg:1488678 albo woyytek@tlen.pl

pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
~NIGHTHOWK~
Kontakt:

Wszysto pięknie tylko że ja mam płaskie pole a górki są 4km od naszej wsi i najlepiej byłoby gdybyśmy zbudowali jakiś górke z której moglibyśmy sie rozpendzać
Pete
Kontakt:

Tor

Post autor: Pete »

zobacz >

www.prm.nau.edu/prm423/bmx_track.htm
ww.bmxtrackbuilding.co.uk/options.htm

pozdr
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

wejdz sobie w artykuly i tam jest jak zbudowac , jak to powino byc :]
~NIGHTHOWK~
Kontakt:

spok dzięki za pomoc
~NIGHTHOWK~
Kontakt:

Jak ktoś ma jeszcze jakieś plany to prosze o link i o rady ;]
Marcel
Kontakt:

Post autor: Marcel »

walić podpisy
Marcel
Kontakt:

walić podpisy
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

oz kurde, zobacz jak oni maja rowno zasadzone drzewa!!
http://bodzio.pinkbike.com/
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Nighthawk...Wydaje mi sie ze do nsów nie musisz koniecznie miec rozpedu, zrob taki techniczny bardziej a nie taki skoczny, prowadz drabinki i kładni raz wyzej raz nizej i zrobisz cos fajnego zobaczysz to nie takie trudne:P
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
Marcel
Kontakt:

LinksFR wiesz czemu mają prosto posadzone drzewa??bo przed robotą niepiją:DD a unas jak leśniczy zkłada szkułke leśną to robi małą imrezke powitalną z młodzieżą:DDDD no i takie mamy lasygdie drzewo na drzewie rośnie.dobra ale na temat ja uwarzam że łatwiej jest taki tor wykonać w lesie bo :1)materjał na miejscu 2)żeżba terenu3)łatwiej sobie upatrzeć miejsce gdzie leżą powalone drzewa kture posłużą do przebiegu naszej przyszłej trasy.a na polu to wszystko trzeba samemu stworzyć bo tam natura zabardzo nam nieułatwiła sprawy, a nawiązując do wypowiedzi chrosciela to ma racje zrub techniczny, trudny (do swoich możliwości)tor.szybkie i skoczne tory trzeba często przebudowywać bo człowiek się szybko z nimi oswaja w miare jak jego zdolności rosną na początek nierub wysokich toruw bo jak wcześniej kolega wspomniał to boli jak sie wysypiesz hyba że jesteś pewnum bikerem i masz już jakieś umiejętności nabyte . i jescze jedno niezapominaj o kasku:)))
walić podpisy
~NIGHTHOWK~
Kontakt:

Dzięki wam bardzo , po krawężnikach jade spokojnie i teraz próbuje troche po szynach ale to niełatwe z oponami 24x1.95 jak narazie mój rekord to ok.17m hehe ale nikt niejest doskonały a tor zrobiłem jak narazie na podwórku ok.200m deski i słópki fajnie sie jeździ i jeszcze raz dzii za fotki i jak macie co
ODPOWIEDZ