urzadzenie wielofunkcyjne

myszek
Kontakt:

urzadzenie wielofunkcyjne

Post autor: myszek »

heloł taki komputerowy offtopic

niedlugo bede musial zmienic drukarke bo juz niebawem nie beda do niej sprzedawac tuszu :D...

tak wiec chcialbym sie wyposazyc w takie urzadzonko wielofunkcyjne, w sensie skaner, xero i drukarka, pamietam, ze lexmark i hp mialy takie cosie w fajnych cenach do ok. 400 zeta.Co moglibyscie mi polecic ? moj starszy brat ma takie cos HP i bardzo mi sie to podoba, tylko chodzi mi o porownanie urzadzen lexmarka i hp, ktory sie bardziej oplaca ? zarzuccie konkretne modele.. rowniez innych firm jesli takie są

Nie potrzebuje wypas dpi do zdjec, urzadzonko wylacznie na potrzeby domowo-biurowe czyli szybko wydrukowac text , kserowac , ew. cos zeskanowac bez jakiejs tam dbalosci o wypas jakosc.. no i koszty exploatacji, ktory bedzie tanszy w utrzymaniu ( chodzi mi o ceny tuszu )?
i sprawa ostatnia ale tez wazna... trwalosc! nie chcialbym, aby takie cos rozsypalo sie po roku, ale posluzylo kilka latek. przy obciazeniu NORMALNYM .. wiecej niz jakies 10-20 stron na tydzien to nie drukuje..

z podobnego postu BOB-iego niewiele sie mozna dowiedziec...poza tym tylko ATRAMENTOWE

EDIT: bylbym wdzieczny gdybyscie rzucili jeszcze jakis link do dobrego forum komputerowego...tez bym sie podpytal :-).... ale takiego BEZ dzieci neostrady ;-)
ten koleś pode mną to ***** :D:D
Magic
Kontakt:

Post autor: Magic »

1.według mnie lepsze są HP - tusz do Lexmarków kosztuje często tyle co drukarka (albo i więcej) i podobno (!) łatwiej się psują... (brejdak miał Lexmarka, po 2 tygodniach z założonym pustym tonerem drukarka była do wywalenia i nawet gość z serwisu był bezradny...;/ ) tyle że są tanie...
ja osobiście mam HP PSC2355 i nie narzekam, ale niestety ten model kosztuje koło 700zł. Z tańszych jest napewno HP PSC1610, ale nie pamiętam ile kosztuje... nie wiem czy są jakieś HP tańsze od wyżej wymienionych.

2. forum: http://forum.purepc.pl/
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
Method_Man
Kontakt:

Post autor: Method_Man »

ja mam HP 1510 urzadzonko wielofunkcyjne działa bez zazutu moge ci polecic i kosztuje okło 350 zł
Kula[pl]
Kontakt:

Post autor: Kula[pl] »

wiec ja powiem ze osobiscie mam canona i jestem bardzo zadowolony ! canon smartbase MPC400
nie wiem ile kosztuje w sklepie bo ja kupilem na gieldzie za 60 zl
lecz dziala mi od dobrych 3 lat
TUSZE BARDZO TANIE i oddzielne srednio 20zl za czarny 25 za kolorowy
drukarka, xero, scaner ;) bardzo dobrze sie sprawuje
jest jeszcze wyszy model z faxem
pozdrawiam
umiesz liczyc??
Licz tylko i wyłącznie na siebie :)
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

Method_Mantez mam 1510 i jest spoko:P jakos 349pln dalem nie i tusz nie jest drogi.
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

a ile placicie za czarny tusz do tego hp ? 1510 oryginalny i zamiennik....
ten koleś pode mną to ***** :D:D
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

orginalny 59pln chyba ale nie wiem :P
FireBullet
Kontakt:

Post autor: FireBullet »

Mam i polecam Canona (PIXMA MP150). Drukuje, skanuje i kopiuje zadowalajaco :) Oryginalne atramenty w cenie okolo 60zl czarny, koloru jeszcze nie zmienialem wiec nie wiem ;P

Z HP nie mialem do czynienia, ale Lexmarka z tego co czytalem sporo osob odradza.
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

epsony... najtansze tusze :)

pzdr
ODPOWIEDZ