Duro Triple

knypal
Kontakt:

Duro Triple

Post autor: knypal »

Wiem ze bylo pare tematow ale to jest temat ktory zakladam dla kumpla a mam pare pytan do tego amora.
Ztego co sie dowiadywalem to sa 2 modele duro triple jeden z tlumieniem olejowym a drugi z elastomerem to prawda??
I czy ta instukcja tuningu co jest przyklejona w "sprzet" dzial rowniez w triple??
www.miniurl.pl/ns_bitch-1989
"By wypełnić swoje życie nie wystarczy być żywym"
knypal
Kontakt:

up
Zelot
Kontakt:

Post autor: Zelot »

Z tego co wiem jest tylko 1 model :p Triple ma taka budowe jak Duro D (chyba) xD
knypal
Kontakt:

Czyli ten poradnik tuningu bedzie dzialac??
DeathJumper
Kontakt:

Post autor: DeathJumper »

Jako ze jestem posiadaczem duro triple co nieco napisze. Jest tylko jeden model triple. nie ma on tlumienia olejowego. Budowa taka jak normalne duro z tym ze niema tłumika olejowego tylko 2 sprezyny z elastomerami. Dlatego tez "Tuning Duro" niedotyczy bezposrednio triple. Ja do swojego wsadzilem tłumik od duro i zalałem olejem i jest gites:D Pozostala jeszcze sprezyna z elastomerem który przycielem (tak ze na dobicie zostawilem 1cm). jak cos to na priv :P
knypal
Kontakt:

http://allegro.pl/item102161123_sr_sunt ... polka.html

tu jest napisane ze olejowe tlumienie i w katalogach tez jest ze olejowe to jak to jest??
DeathJumper
Kontakt:

hehe.. ja tego kolesia juz raz zjechalem ze wprowadza ludzi w bląd. W którym katalogu jest tak napisane:S ? uwierz:D jest tylko jeden. jak gdzies jest napisane o oleju to jako "medium smarujące". Tłumienie to mu mozna dopiero zrobic [samemu]:P
knypal
Kontakt:

DeathJumperacha to spoko a nie pamietam co to byl za katalog ale chyba "KATALOG ROWEROWY" jutro zobacze dokladnie
Gość

Post autor: Gość »

bo jest jeszcze jedna wersja duro 2polkowego i on ma zeczywiscie jakies tam tlumienie ... a ten amorek o ile sie nie myle nazywa sie condor ;]
knypal
Kontakt:

a ile kosztuje taki tlumik olejowy do duro?? I czy on pracuje jako tako? i czy da sie go rozciagnac na 150 np??DeathJumper
SaLaDrEx
Kontakt:

Post autor: SaLaDrEx »

condor kosztuje 1000 zł ;] <smiech na sali>
DeathJumper
Kontakt:

knypal ja dorwalem tłumik za 40zl (łacznie z przesylką). tłumik wsadzasz normalnie tylko ze trzeba se patent wymyslic, zeby na koncu tej metalowej rurki (która jest przedłuzeniem) zamontowac korek ktory zatyka tłumik (zeby olej nie wylewal sie oczywiscie). dlatego troche zabawy z tym ale potem to chociaz jakos pracuje :P co do skoku... nie powiekszalem :/ [planuje dopiero]. wiem ze jeden tak zrobil [150mm] ale jeszcze dokladnie niewiem jak. co do innych 2polek suntour'a to jest Condor i Rux Triple z tłumieniem oryginalnie.
knypal
Kontakt:

DeathJumperacha no dzieki a zwykly duro ma tlumienie olejowe nie??
DeathJumper
Kontakt:

tak :D o ile suntour wogule wie co to tłumienie:P
Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

Słuchaj duro nie triple to dziadostwo :D A triple to to samo tylko z dołozona górna korona która wyglada jak bym ja skleili z patyków :D Duro D to gówno a duro triple to podwójne gówno :D
ak47

Post autor: ak47 »

oo Michal_KRK - słuchaj cwaniaczku, nie każdy ma kasę na jakiegoś wypas amorka.Jakby gość miał 700zł w kieszeni to nie pytałby o Duro. Chyba że jesteś tak dobry i mu dołożysz siana. Więc na przyszłość odpuść sobie tego typu komentarze, jeżeli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to siedź cicho.

A wracając do tematu, Duro triple można wyciągnąć o tyle samo co Duro D 130mm(ok 120 realnego). W każdym razie moje duro wyciągnąłem na 150mm realnego skoku. Gdybym usunął te białe podkładki z dołu goleni, to skok rośnie o kolejne 10mm i mamy łącznie 160:) Najważniejsze, to wykombinować sprężyny, które wejdą na prowadnice zamiast tych oryginalnych. A oryginalne przekładamy na górę i tuning zrobiony.
Jonasz
Kontakt:

Post autor: Jonasz »

nie kupuj tego duro triple!!!!!!!!!!!!!
http://tiny.pl/4dnn _Shiva+Bitch
http://tiny.pl/l7k9 , http://tiny.pl/4dkg _w akcji
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

ak47 noi co z tego ze nie ma kasy, lae wydawanie kasy na cos co jest ******* jest jeszcze wieksza strata. A za 4400 zl mozna kupic cos nie glupiego, a tripple to pieniadze w bloto.
Ssij pento
Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

Ak47 prze chłop z ciebie. Nie chce sie kłucic wiec ci odpuszcze. Za kase za duro można kupić cos lepszego tyle że uzywanego, co na pewno bedzie lepiej chodzic i przez dłuższy czas posłuży.
ODPOWIEDZ