Duro Triple
Duro Triple
Wiem ze bylo pare tematow ale to jest temat ktory zakladam dla kumpla a mam pare pytan do tego amora.
Ztego co sie dowiadywalem to sa 2 modele duro triple jeden z tlumieniem olejowym a drugi z elastomerem to prawda??
I czy ta instukcja tuningu co jest przyklejona w "sprzet" dzial rowniez w triple??
Ztego co sie dowiadywalem to sa 2 modele duro triple jeden z tlumieniem olejowym a drugi z elastomerem to prawda??
I czy ta instukcja tuningu co jest przyklejona w "sprzet" dzial rowniez w triple??
www.miniurl.pl/ns_bitch-1989
"By wypełnić swoje życie nie wystarczy być żywym"
-
- Kontakt:
Jako ze jestem posiadaczem duro triple co nieco napisze. Jest tylko jeden model triple. nie ma on tlumienia olejowego. Budowa taka jak normalne duro z tym ze niema tłumika olejowego tylko 2 sprezyny z elastomerami. Dlatego tez "Tuning Duro" niedotyczy bezposrednio triple. Ja do swojego wsadzilem tłumik od duro i zalałem olejem i jest gites:D Pozostala jeszcze sprezyna z elastomerem który przycielem (tak ze na dobicie zostawilem 1cm). jak cos to na priv :P
http://allegro.pl/item102161123_sr_sunt ... polka.html
tu jest napisane ze olejowe tlumienie i w katalogach tez jest ze olejowe to jak to jest??
tu jest napisane ze olejowe tlumienie i w katalogach tez jest ze olejowe to jak to jest??
www.miniurl.pl/ns_bitch-1989
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
knypal ja dorwalem tłumik za 40zl (łacznie z przesylką). tłumik wsadzasz normalnie tylko ze trzeba se patent wymyslic, zeby na koncu tej metalowej rurki (która jest przedłuzeniem) zamontowac korek ktory zatyka tłumik (zeby olej nie wylewal sie oczywiscie). dlatego troche zabawy z tym ale potem to chociaz jakos pracuje :P co do skoku... nie powiekszalem :/ [planuje dopiero]. wiem ze jeden tak zrobil [150mm] ale jeszcze dokladnie niewiem jak. co do innych 2polek suntour'a to jest Condor i Rux Triple z tłumieniem oryginalnie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
oo Michal_KRK - słuchaj cwaniaczku, nie każdy ma kasę na jakiegoś wypas amorka.Jakby gość miał 700zł w kieszeni to nie pytałby o Duro. Chyba że jesteś tak dobry i mu dołożysz siana. Więc na przyszłość odpuść sobie tego typu komentarze, jeżeli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to siedź cicho.
A wracając do tematu, Duro triple można wyciągnąć o tyle samo co Duro D 130mm(ok 120 realnego). W każdym razie moje duro wyciągnąłem na 150mm realnego skoku. Gdybym usunął te białe podkładki z dołu goleni, to skok rośnie o kolejne 10mm i mamy łącznie 160:) Najważniejsze, to wykombinować sprężyny, które wejdą na prowadnice zamiast tych oryginalnych. A oryginalne przekładamy na górę i tuning zrobiony.
A wracając do tematu, Duro triple można wyciągnąć o tyle samo co Duro D 130mm(ok 120 realnego). W każdym razie moje duro wyciągnąłem na 150mm realnego skoku. Gdybym usunął te białe podkładki z dołu goleni, to skok rośnie o kolejne 10mm i mamy łącznie 160:) Najważniejsze, to wykombinować sprężyny, które wejdą na prowadnice zamiast tych oryginalnych. A oryginalne przekładamy na górę i tuning zrobiony.
-
- Kontakt: