kontuzja a jeżdzenie

Gość

kontuzja a jeżdzenie

Post autor: Gość »

ma ktoś z was doświadczenie na ile był oderwany od roweru jak miał zerwaną torebkę stawu skokowego, lub skręconą kostkę lub cokolwiek z tym stawem związane ??

dzisiaj zerwałem torebkę stawową i przyczep mięśniowy...( FuCkInG WychowanieFizyczne in da SqL)
Puzel
Kontakt:

Post autor: Puzel »

Kolega mial coś z torebką stawową i nie jeździł miecha
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=719658

www.gdfr.ima.pl
+destroyer
Kontakt:

Post autor: +destroyer »

loled ja mam noge w gipsie juz od 2 tygodni z tego powodu i jezdze z gipsem na rowerze na spokojnie juz powoli :) a za niecaly tydzien zdejmowanie gipsu ( wiec sie tak tym nie podniecaj :P)
LANS DZIFKO SUPERMAN
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

ja na snowboardzie zerwałem torebke, skręcenie kostki i naciągnięcie wiązadeł 2-go stopnia. nigdzie z tym niebyłem przez 2 miesiące. teraz jest to już uszkodzenie trchwałe i nieodwracalne. da się z tym jeździć, ale co jakiś czas (po krzywym lądowaniu na pedał) boli. więc radze ci idź z tym jak najszybciej na pogotowie. powiedzieli mi że miałbym 2tygodnie w gipsie. a tak to chodziłem 6tygodni w takim stabilizatorze i nieda się tego naprawić.
wojtek1506
Kontakt:

Post autor: wojtek1506 »

shuvit Jeśli jesteś z Krakowa to ja Ci to zrobilem dzis na WFie, prawda :D??
http://wojtekkrk.pinkbike.com/ -> zapraszam :)
wojtek1111
Kontakt:

Post autor: wojtek1111 »

miecha odpoczniesz sobie i jazda na bike'a ;)
Akozz
Kontakt:

Post autor: Akozz »

Ja gdzies 4 tyg temu sobie koste ztegowalem, i w tym tyg czyli mniej wiecej jakies 2,5 po wypadku jak bylem an biku to jeszcze mi nie szlo, np spadalem z dropa 1 metr ledwo i noga nie wytrzymywała mi sie pedały okręcały... wiec z miesiąc przerwy mysle ze musi byc do pełnej sprawnosci...
szymv
Kontakt:

Post autor: szymv »

uraz skrętny kostki - gips na 10 dni, jutro zdejmują, a za 3 dni chce isc na rower.
Akozz
Kontakt:

Post autor: Akozz »

To tez nie dobrze isc sie katowac od razu bo mozna sie tak doprawic ze potem odzyskac sprawnos bedzie naprawde ciezko...
szymv
Kontakt:

Post autor: szymv »

a kto powiedzial, ze ide sie katowac? :>
normalnie sie przejade. ale za tydzien na sktpark :P
Gość

Post autor: Gość »

bylem u lekarza i sie okazalo ze zerwane więzadła
w stawie skokowym i jutro mam usg czy torebka stawowa jest cała :/....
KUR** ! jak to boli ;( rwie mi całą nogę, aż mnie łeb boli...
dj2
Kontakt:

Post autor: dj2 »

Ja jak rozwalilem toterbe staw i jakies wiezadla sie poluz,to po 1mievhu zaczolem noga powoli ruszac,po 3przestala mnie noga bolec.

wracaj szybko do zdrowia
http://img403.imageshack.us/my.php?image=img2147ue3.jpg
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

shuvit ja mialem dopiero co rozwalona torebke stawowa w palcu, po 3 tygodniach jeszcze nie moge ruszac do konca

generalnie jak masz zerwana torebke to potem zostanie ci na niej blizna, bedzie calosc zgrubiala, torebka stwardnieje i bedziesz ja musial rozruszac, sama zmiekne z czasem

to na podst tego co tydzien temu mi lekarz powiedzial, nie wiem jak to bedzie dokladnie wygladalo na stawie skokowym
http://bodzio.pinkbike.com/
Lisek-Tm
Kontakt:

mi mówił że mi blizna niezniknie. ale to pewnie dlatego że dopiero po 2 miesiącach u lekarza z tym byłem. ale blizna tylko na mięśniu. więc nieproblem żaden.
piotrek1
Kontakt:

Post autor: piotrek1 »

Skręcenie kostki szybko sie powiedzmy goji !! i dużo mniej boli niż naderwanie mięśnia i wiązadeł.to mi się ostatnio przydarzyło i myślałem że z bólu zrobie wgacie!! takiego czegoś jeszcze nie czułem,tylko powstrzymywałem łzy :(( z kostką o tyle jest lepiej,że jak masz gips nawet 3 tygodnie to na rozruszanie wystarczy tydzień i możesz śmigać!!! ale polecam jakieś usztywniacze na kostke po takim urazie np; neopranowe. Są tanie a pomagają, wystarczy gdzieś ponosić przez tydzień lub 2,dopuki osłabione tkanki nie zregenerują się tak dokońca, bo wystarczy że lekko krzywo staniesz i mocno to odczójesz !!!
Lisek-Tm
Kontakt:

ja polecam: stabilizator, dużo daje bo noga działa tylko w jednej płaszczyźnie. niewiem ile kosztuje. ale w takim sie nic niestanie.
Narwaniec
Kontakt:

Post autor: Narwaniec »

Ja na Biku Rozjebalem 2 Kostki prawą i lewa, Lewa mam skreconą 2 stopnia a w prawej mam 3 stopnia tj zerwanie wszystkich Wiazadeł itd :/ no niemiło :/ 7 tygodni gips , naszczescie zostaly mi jeszcze 2 tygodnie i zobaczymy co dalej, ale tak prędko na rower niewroce :/ poniewaz przez glupi rower zawalilem szkole, prawko i wiele innych spraw :/
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Kurna ja też sobie dzisiaj na w-fie kciuka wybiłem i to tak, że nie idzie złapać nic nie mówiąc już o kierownicy ;( A miałem sie zerwać :/
http://dhcyc.pinkbike.com
alias
Kontakt:

Post autor: alias »

Witam
odswiezam bo mam podobny problem :/ pekla mi torebka stawowa w prawym kciuku. niby lekarzyna powiedzial ze 2 tyg gips ale ja mu nie wierze do konca. mial ktos cos podobnego? mam wogole jakies szanse zeby w szczyrku wystartowac? moze sa jakies stabilizatory/ usztywniacze na to?
ODPOWIEDZ