Jak budowalismy z takiej gliny wlasnie hopy to jak postalo troche na sloncu to popekalo w pizdu... Przecierz jak sie sypie ziemie to robi sie taki stozek a w tych hopach boki sa prawie prostopadle do ziemii ...
1.Weź koparke
2.Sypnij wysokie i szerookie dirty
3.Wyprofiluj
4.Polej woda
5.Poczekaj az sie wysuszy
6.Powtorz pkt 4 i 5 kilka razy
7.Wyprofiluj jeszcze raz
8.Zetnij boki do pionu
9.Ladnie wyszystko ubij i wyrownaj
A najlatwiej
Pogadaj z ekipa ktora to budowala, pogadaj z rada miasta zeby zasponsorowali takie cos, pozwol im budowac.
Szkoda ze pkt 2 w naszym chorym kraju jest trudny do spelnienia...
No ja dzis tam bylem i wyglada kozacko dopoki wyglada tak jak teraz bo jesli nikt o to nie bedzie dbal to sie rozsypie i bedzie kicha a jesli ktos tam bedzie co jakis czas poprawial to najlepszy dirt w polsce!!Tj 4 rytmy w tym jeden ze stolikow speed box jakies 5 m na ktory wchodzi sie po schodach z barierka obok tego znajduje sie wielka skateplaza ktora imituje ulice a nie skate park tj street pelna geba!!
jak robi cie sie stozek to bierzesz grabie ta siemie ze stozka rozsypujesz na boki aby powstal a plaska powierzchnia potem sypiesz ziemie i tak w kolo :)
ja własnie robie sobie taką hopke oczywiscie sporo mniejszą ale tez staram sie robic takie boki a konkretnie to usypałem stozek i zaczołem ubijac i scinac brzego do piony a to co zostało wzucałem na góre i juz mam prawie całe ładne wybicie ale i tak małe w porównaniu do tego na fotce(oczywiscie porównując z najmniejszym jakie tam jest)
no padało juz nie raz:) i hopa ciągle zachowuje kształty i gabaryty bo jest w 100% z gliny i woda po tym poporstu spływa nawet mało co wsiąka
pozatym jak dobrzeubujesz to moze zadziała no chyba ze robisz hope z czegoś z konsystencji piasku
a moglby ktos dac zdjecie tych hop od boku? albo tez podac wymiary ;] bo chcialbym cos takiego zbudowac ( przynajmniej dwie), gliny mamy w ciul bo obok buduja domki i na fundamenty kopali dziury i gline nam wyladowali obok miejscowki ;] . pozdrawiam