Mam problem z SS :[
Mam problem z SS :[
Jestem poczatkujacy.
Mam pytanie czy SS da sie zalozyc na niepoziomych hakach??
I co do tego jest potrzebne jesli w ogole jest to mozliwe.
Poza tym mam jeszcze kilka pytan
Za ile kupie hamulec tarczowy na tyl z klamka i tarcza?? Chdzi mi o hamulec mechaniczny.
Z gory dzieki za odp
Mam pytanie czy SS da sie zalozyc na niepoziomych hakach??
I co do tego jest potrzebne jesli w ogole jest to mozliwe.
Poza tym mam jeszcze kilka pytan
Za ile kupie hamulec tarczowy na tyl z klamka i tarcza?? Chdzi mi o hamulec mechaniczny.
Z gory dzieki za odp
Dh-zone siuski...
-
- Kontakt:
No pewno ze sie da zrobic SS na pionowych (niepoziomych :D) hakach. Co do tego jest potrzebne ? W zasadzie wszystko masz ale niezbedny jest napinacz do SS ktory mozesz zrobic sam albo kupic (ja zrobilem taki ze strego Sis-a). Inaczej lancuch sie rozciagnie i bedzie zwisal oraz spadal :)
E.F.R. Elbląg
Street
Street
-
- Kontakt:
Tak jak wspomnialem ja i wspomnia larturl to sa te specialne napinacze:
http://www.dobrerowery.com/product_info ... cts_id=590
Powiem tak : kolega takie cos kupil i lancuch spadal ciagle i bylo troche problemu z wyregulowaniem a cena jak za taki przedmiot duza. Najprostszy SIS kosztuje okolo 20 zl wiec jak ci sien nie spodoba to zadna strata ale na pewno (moim zdaniem) bedzie duzo lepszy.
Pozdro
http://www.dobrerowery.com/product_info ... cts_id=590
Powiem tak : kolega takie cos kupil i lancuch spadal ciagle i bylo troche problemu z wyregulowaniem a cena jak za taki przedmiot duza. Najprostszy SIS kosztuje okolo 20 zl wiec jak ci sien nie spodoba to zadna strata ale na pewno (moim zdaniem) bedzie duzo lepszy.
Pozdro
E.F.R. Elbląg
Street
Street
zabki maja w bmx ten sam ksztłt, róznia sie zębatki i łąńuchy szerokoscia. Wiadomo że wąska zebatka bedzie działac nawet z najszerszym "motorynkowym" łańuchem. Odwrotnie juz nie. Problem jest tylko wtedy jak ktos chce miec łąnuch mtb a zebatki przod lub tył bmx grubsze, albo jak chce miec biegiz tyłu - wiec i łańuch mtb a z przodu gruba zebatke bmx.
połogniwo zwieksza szanse że łańcuch bedzie napiety, ale jej nie gwarantuje. W poziomych daje po prosty 2x wiecej możliwosci utawienia łańcucha. Jak sie ma pionowe haki- trzeba robic "patenty", pozatym łańcuchy z czasem sie rzociagaja tez, prosze nie zapominac.
połogniwo zwieksza szanse że łańcuch bedzie napiety, ale jej nie gwarantuje. W poziomych daje po prosty 2x wiecej możliwosci utawienia łańcucha. Jak sie ma pionowe haki- trzeba robic "patenty", pozatym łańcuchy z czasem sie rzociagaja tez, prosze nie zapominac.
dupa.
Hej Szułff. To napisz czy napinacz Da Bomb'a się nadał! Z przerzutki SIS (bardzo wymęczonej) nie udało się zrobić napinacza i się w koło wkręciła. Pewnie źle to zrobiłem! :P Teraz mam małą zębatkę z tyłu między swoma większym, łańcuch niezbyt napięty ale jeszcze nie spadł. Pozdrawiam.
PS.
Cinek: A Reborn działa??!!
PS.
Cinek: A Reborn działa??!!
-
- Kontakt: