El camino vs Grimeca system 12 vs CLIM 8

sir bober
Kontakt:

El camino vs Grimeca system 12 vs CLIM 8

Post autor: sir bober »

Który z nich wybrać bardziej zalezy mi na odpowiedzi na el camino vs grimeca , ktory z nich ?? :)
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Oba mają bdb. kulture pracy że tak powiem, bardzo wysoka siła przy zachowaniu dobrej modulacji.
Efektywna regulacja skoku klamki w Hayesie jest fajną opcją, aczkolwiek można się bez niej obyć.
Zarówno do Hayesa, jak i Grimeci jest sporo części ale Elcamino to nowy produkt.
Z budowy zdaje się bardziej delikatny od Grimeci, ażurowa konstrukcja klamki wygląda jakby miała odpaść przy pierwszej glebie.
Atutem Hayesa (dla mnie) jest zacisk w systemie poust-mount który ułatwia regulacje i dostępność adapterów pod każdy amortyzator chociażby.

Cieżko mi w sumie powiedzieć bo oba to zajebiste hamulce. Mimo paru niedociągnięć Grimeci (osobiście mialem SYS8) polubiłem ten hamulec, rozebrałem go na częśći pierwsze i serwisowałem i naprawde to ciekawy hamulec. Hayes jest taki bardziej "plastikowy" i do niego już tak chętnie nie dotykam się (nie licząc odpowietrzania)
Pozdrawiam
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel »

konex podpisuję się pod Twoim zdaniem. Jeszcze jedno El Camino nie ma zastosowania dh, sprawdźcie na oficjalnej stronie HAYES`a.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Uwielbiam grimeki i nie zamienie na nic innego

Moc , MOC , modulacja, trwalosc, tanie czesci, latwa obsluga, dobra cena, fajna klamka, dobry design - czego jeszcze?
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Daniel Mam pytanko, macie w Rowerowym SYS12 z klamką ze "słoiczkiem" czy nie?
sir bober
Kontakt:

Post autor: sir bober »

chyba zdecyduje sie na grimci :)
ODPOWIEDZ