NOKIAN XXX napiszcie jak macie....

eXtreme85
Kontakt:

NOKIAN XXX napiszcie jak macie....

Post autor: eXtreme85 »

Witam, tak sie wq.. po dzisiejszym kolejnym snejku, ze chyba czas zmienic opone, mimo ze dotychczasowa ma prawie nowy bierznik. Zawsze smigalem na nokian gazzalodi soft i nigdy nie zlapalem dziury... a ze ostatnio smigam tylko w streecie to postanowilem przejsc na gladki bierznik, wybor padl na KEDNA k-rad 30tpi... i to byl chyba blad zycia, bez wzgledu na to jakie cisnienie sie wpakuje, przy mocniejszym ladawaniu na plaskie poprostu nie daje rady... a o 180tkach juz nie mowie, szmata i tyle, zreszta co sie dziwic skoro scianki ma nie wiele grubsze od durexa. A moje pytanko brzmi:

Co sadzicie na temat NOKIAN XXX ? nie mialem mozliwosci pomacania tego, ale napiszcie chociaz czy sprawia wrazenie soldinej gumowej opony? I czy zniesie chociaz porzadne ladowanie na asfalcie

Pozdro dla wszystkich uzytkownikow DMRa
--> www.DMR.pl <--- moja stronka :D
CherryKey
Kontakt:

Post autor: CherryKey »

oponka super.. dużo razy przeceniłem swoje możliwości z bunnym i nie raz przypieprzyłem w kant schodów itp.. ani razu dęki nie przebiłem:).. jest cieżka.. ale warto:). ścianki ma bardzo grube.. długo Ci posłuży.
FreeRide:).. Life's good..
Alx
Kontakt:

Post autor: Alx »

Ja mam komplecik tych opon i naprawdę polecam. Rower tak katuje różnorodnymi niedolotami a opona jak nówka. Jest gruba i sztywna ( również z boku ). Jedynym jej minusem jest to, że jak sie jedzie po błocie to tak jak pupa niemowlaka po maśle :/ ale da sie żyć :) Pozdr
dj2
Kontakt:

Post autor: dj2 »

Ja mam TIOGI Comp x,ospony daja rade, cena to 75zeta za sztuke,scianka jest solidna,nie-zlapalem ani jednego sneka...
http://img403.imageshack.us/my.php?image=img2147ue3.jpg
mdfkkkka
Kontakt:

Post autor: mdfkkkka »

polecam, po przesiadce z krada zapomnialem o snake'ach, tylko az zeszlo mi powietrze jak wentyl urwało, ale to trudno, niema rady na detki za 6pln. Ale na przod moim zdaniem niebardzo, bo ciezka i z przodniepotrzeba tak mocnj opony, do przodu daj krada, kiniptona, hollyrollera itp, moze tioge.
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

XXX is the way to go. TO samo co hookwomrs, tylko że te "big volume" wiec jeszcze trudniej dobic. XXX + mocno pompowane a szczegilnie np. na doubletracku o szerokim rancie = antisnake. super rzadko, mistrz zestaw.
dupa.
norbertcala
Kontakt:

Post autor: norbertcala »

Ja kupielem osatnio na tyl Maxxis Holy Roller i do street jest zajebista.
Na zadnym dircie z nia nie bylem ale do streetu polecam.
Norbert :)
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=111223
eXtreme85
Kontakt:

Post autor: eXtreme85 »

Kupilem HolyyRollera bo niestety nic innego nie moglem wyrwac 'na teraz'... tez ma cienkie scianki, wiec trzeba ladowac 3.5 atmosferki... a wtedy skacze sie jak na kamieniu ;]
--> www.DMR.pl <--- moja stronka :D
Konradek
Kontakt:

Post autor: Konradek »

ja miałem xxx i bardzo fajnie mi sie jeździło, teraz mam hookwormy i tez jest fajnie :) mi ogólnie lepiej sie jeździ na hookworma'ch
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
mdfkkkka
Kontakt:

Post autor: mdfkkkka »

3,5 atm to malo, ja tam pakuje po 6 i i tak na kradach snake sa. Nielubie miekko miec
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
andrut
Kontakt:

Post autor: andrut »

mdfkkkkaja daje 9 atm i jest git, mam amortyzację pełną
kupie
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
gihul
Kontakt:

Post autor: gihul »

opona jest zarombista zjeżdzałem na słabo napompowanej po shodach wsumie to skakałem w ich kąt i nic niesłyszałem żadnego dobicia obręcz opona i dętka cała dotego katuje 180 przy dużej prędkości i tez nic jak czasami niedokręce ... opona jest trohe droga ale jak najbardziej warta swojej ceny
Ukaszek_Wawa
Kontakt:

Post autor: Ukaszek_Wawa »

ja też mam komplet XXX i są super oponki, kilka razy już niedoleciałem i ani jednego snake'a :]
Polecam :D
ODPOWIEDZ