mam boxxer-a pro z 2001 roku i hamulec xt z tarczą 160mm no i w żaden sposub nie pasuje tzn trza by było nałożyć od cholery podkładek żeby zacis k sięgną tarczy a jakby to zrobił to okazuje sie że nie obejumuje zacisk całej tarczy potrzebny adapter czy co? jak ktoś wie to niech poradzi coś za info z góry dzięki
czyli nic innego nie pozostaje mi ja kupienie adaptera i tarczy 203mm.. A mam jeszce jedno pytanko czy między sterami a górną pólką(czyli jak założe stery a potem podkładki i na to pólka) mogą byc podkładki ja dałem dwie tylko tak naprade nie wiem czy tak może być???
Ja mam Boxxera i GRimece 8 (to samo) i kupiłem Adapter z A2Z za 61zł i podobno ma pasować, ale jeszcze nie zamontowałem, iż Boxxera bede miał w poniedziałek:]
W Rowerowym.Com powiedzieli ze pasuje, tylko ze ja mam tarcze 200mm i tak.
N onie chce Was martwic ale z mioich doswiadczen z boxxerem 151 to tam nie pasuje w ogole zaden adapter bo bez adaptera to jest chyba na tarcze 175 mm czy cos takiego wg moich obliczen wiec jakis zwykly adapter standardowy za cholere do tego boxxera nie pasowal i musialem dorobic specjalny nietypowy adapter tkory dodatkowo niweluje ta roznice paru milimetrow w ktora niektorzy chca wkladac podkladki co jest niezbyt dobre gdyz bardzo oslabia sroby i moze tam dojsc do sciecia. Tyle moge powiedziec ale moze nowe boxxery sa juz lepsze jesli chodzi o te sprawy