Mam problem ponieważ tlne koło zatrzymuje się chwile po tym jak się nim zakręci (dalej to wyjaśnię). Mam piastę Shimano Deore M525, jest zrobiona na śrubę bo mam poziome haki. Koło mam mocno przykręcone. Gdy dziś jeździłem i mocno nadepnąłem na pedał to przesunęło mi sie koło więc wróciłem do domu żeby je naciągnąć i gdy poluzowałem śruby i pokręciłem kołem okazało się że koło kręci się dłużej niż gdy jest przykręcone. Co mam z tym zrobić ?
odkrec troche nakretke w srodku piasty (mozesz zrobic maly luz jak chcesz), bo jak przerobiles na sruby to przy dokrecaniu ta nakretka moze sie zaciskac na lozyskach i sie kolo nie obraca, mialem tak samo ale zmienilem na zamykacz hehe
eh pewnie sam zmieniales oske. I zjebales cos. Tez tak mialem. Mialem tak ze przod krecil mi sie w chooj dlugo ;] A tyl po dwoch obrotach zatrzymywal. Najlepiej zanies do jakeigos serwisu bo jest z tym w cholere zabawy. Albo olej poprostu. Jak nie jezdzi sie za ciezko to jest gites ;]
Poluzowałem z jednej strony jakąś nakrętkę ale z drugiej nic nie robiłem, a piaste robili w serwisie. Ide zaraz spróbować czy z drugiej strony można odkręcić to coś. Zaraz napisze jeśli coś z tego wyjdzie.
buahahaha, wystarczylo pewnie poluzowac dobrze konuzy, i je skontrowac ladnie. Trzeba byc konkretnym dbilem, zeby niepotrafic naprawic takich błachych usterek. DS_Jumper: gratuluje, ze sie udalo
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
heheh :] ja nie oleje więcej takiej rzecy bo już raz mnie spotkało niesczęście ze strony piasty :D musiałem wracać do centrum miejscowości żeby mnie matka samochodem znalazła :/