Crown for fork. Nemo Project.

mati-biker
Kontakt:

Crown for fork. Nemo Project.

Post autor: mati-biker »

www.nemo.fotolog.pl

waga mojej korony: 710 gram
Oryginalna korona: 290 gram
Waga całego eginacza: 2790 gram
Waga uginacza z oryginalną koroną: 2370 gram
Waga oryginlanej rury sterowej: 300 gram
Waga mojej rury sterowej: in progress xD
Cena amortyzatora: 530zł.
Cena korony (materiał + robocizna frezarza): 260zł
materiał: fortal
Cechy materiału:
www.aluminium.w7m.pl/blachy_aluminiowe_AW-7075.html

Wszystko się fajnie miesci, półka nie wali o ramę...jest zapas z 5mm. :]

Komentarze mile widziane :]
hui
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

szczerze...kawał kloca i tyle...
Konradek
Kontakt:

Post autor: Konradek »

mati-biker korona wyglada fajnie, tylko cena troche duza :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
mati-biker
Kontakt:

wedlug mnie cena wlasnie jest mała xD
Dzikus np, za sam projekt chciał 200zl. A ja zrobiłem całą koronę za 260. :]
hui
mati-biker
Kontakt:

konex Masz rację...Ale z kilkoma jakże prostymi, a b. potrzebnymi patentami. Ale jakimi? Nie powiem. tajemnica.
hui
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Może i kawał kloca ale napewno mocny kawał kloca ;P Mi się podoba ;)
mati-biker
Kontakt:

Sądzę, że nawet z 150 skoku wytrzyma. Mogę niby powiększyc, golenie mają dugośc 300mm... Jednak wolę nie sprawdzac wytrzymałosci gwintów xD
hui
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Xxsinco Ty robisz jako moderator?:D bany bedziesz rozdawał?:D Ciekawe czy pobijesz trekord Gornika w byciu moderatorem:D Pzdr!

Sory ze nie na temat:P
www.feel-free.pl
Poxil
Kontakt:

Post autor: Poxil »

spoko...a nakrętki dorabiasz?:D:D:D potrzebuje ze trzy do legeatersów. wole stalowe:D:D:D
Poxil
Kontakt:

Post autor: Poxil »

spoko...a nakrętki dorabiasz?:D:D:D potrzebuje ze trzy do legeatersów. wole stalowe:D:D:D
mati-biker
Kontakt:

nie, nakrętek nie robię....
hui
sun.
Kontakt:

Post autor: sun. »

Hmmm, podobaju mi sie ta korona i w sumie zastrzezen projektowych nie mam, mysle ze zastanow sie nad zaprojektowanie dolnych lag do dja na sztywna oske,to bylby dobry biznes bo wielu ludziom padaja ma cena 550zł za nowe same dolne lagi jest smieszna. A teraz nie na temat ,ale musze powiedziec kilka gorzkich slow prawdy tyczacych sie do yasiuuu, kolego widze,ze zjada cie czysto polska zazdrosc, kisz zasluzyl na to by byc modem,jest tutaj dzien w dzien na chacie i forum dobrze dziala a ty widze,ze jakeis rowniez masz aspiracje zwiazane z byciem modem,ale pierwsze wykarz sie a nie jedz innych,nawet nie masz pojecia jaka prace wykonuja modowie, teraz prpoponuje schowaj sie pod biurko i zastanow nad tym co mowisz, z tego co wiem bany na forum moze rozdawac tylko nikom a inni modowie nie moga sobie takiej samowolki odstawiac. Widze,ze masz cos do niego i uwazasz sie za lepszego ,ale nie sadze abys urzymal taka funkcje jak bycie modem i widze,ze odrazu mu le zyczysz,brawo z taka postawa w zyciu sie napewno przejedziesz.(sorry,ze tutaj sie wypowiedzialem,ale juz nie moglem,bo takie pierdolenie osob nic nie wiedzacych jest jak gadanie naszego prezydenta,tylko obraza a nic nie wnosi nowego),pozdro600 nemo przemysl ten pomysl o dolnych lagach,moze byc to calkiem dobry zarobek.pozdro600
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
Red Bull
Kontakt:

Post autor: Red Bull »

yasiuuu uwazasz ze bylbys lepszym modem niz Xxsin? Zazdroscisz? Masz ze soba jakie problemy? Nie mam pojecia dlaczego wogole napisales tego swojego posta. Xxsin napracowal sie zeby zostac modem i na czacie i na forum, zostal nim zasluzenie. Najlepiej zrob tak jak ci sun. napisal: schowaj sie pod biurko i pomysl 10 razy zanim cos napiszesz, bo wlasnie z powodu takich nic nie wnoszacych i glupich postow to forum jest jakie jest. Prosze Cie zanim napiszesz posta, pomysl nad nim kilka razy

to tak OT

a co to korony, to wyglada na bardzo mocny szit :D na moj gust zajebista
mati-biker
Kontakt:

sun. powiedz mi, w jakiej kwocie powinienem się zmieścic mnie więcej? jeżeli już bym zrobił była by to konstrukcja prosta, w pełni rozbieralna.
hui
mati-biker
Kontakt:

Z resztą wątpie żeby ludzie to kupowali, gdyż dolne golenie są magnezowe...czyli b. lekkie
Moje ważyły by pewnie z 3 razy więcej, min. z tytułu materiału jak tez projektu. Nie miał bym możliwości wykonywania takich goleni z jednej bryły.
hui
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

sun.Red BullZnam Xxsina i poprostu mnie to zdziwilo ze został modem - nie dlatego ze nie powinien (nie uwazam tak) tylko poprostu mnie to zdziwilo - TAK O.

I łaskawie odwalcie sie ode mnie, nie zżera mnie zazdrosc, nie mam czasu bawic sie w moda jak haruje od 10 do 18, a swoje pedagogiczne uwagi zostawcie osoba do tego uprawnionym - nie wygladacie mi na zbyt mądrych, poza tym ze mi wytykacie 'moje zdziwnienie na temat tego kim został Xxsin':]
Jak bym był zazdrosny to bym załozył osobny temat i wypowiadał sie na temat tego kto powinien być modem:]

Nie macie prawa mnie oceniać, zwłaszcza, że mnie nie znacie, i Xxsina też:]
sun.a swoje wnioski, żę 'życzę źle Xxsinowi' wyssałeś z palca, czy masz jakis konkretny przykład? W poście nic nie edytowałem, wiec możesz spoko podkreslic moje winy i błedy w poscie, które rzekomo 'szydzą' z Jacka;]
Red Bulljestes psychologiem czy ******? nie mam ze sobą problemów - nie rozumiem po co sie mnie czepiacie - 'com napisał, napisałem!', a że macie problem z interpretacją świadczy o waszym poziomie i chęci przpieprzenia sie do kogos - aż tak sie wam nudzi w te wakacje?
"nie mierzcie ludzi swoją miarą" - zwłaszcza jak ich nie znacie:]

A tak poza tym popatrzcie na długość swoich postów (o mnie - nie zważając na moją długą riposte), które nie wnoszą nic do tematu - macie do mnie problem, odezwijcie sie na priv'a albo zgłoscie sie do kogos kto wam pomoże;]
www.feel-free.pl
sun.
Kontakt:

W sumie zalezy jak kto zrozumial twoja wypowiedz,dobra przyznam sie do bledu nie zauwazylem znakow zapytania,okej przepraszam za wszystkie wrzuty ktore wysypalem w twoim kierunku,ale zwykle prawa logiki i rozpoznawania intencji z tesktu czytanego pozwalaja sie domyslic co autor mial na mysli,ja sie pomylilem tak cie oceniajac bo nie zauwazylem znakow zapytania a wyskoczylem tak ostro bo troszke kiszina znam i nie chcialem aby ktos go obrazal. PUBLICZNIE JESZCZE RAZ CIE PRZEPRASAM I PRZYZNAJE SIE DO BLEDU,(na przyszlosc bede spogladal na znaki przestankowe etc.)Nie mowie ze jestem madry ani,ze pozjadalem wszystkie rozumy ,ale ja sie przynzalem do bledu w tym momencie a to teraz ty mnie obraziles bo mnie oceniles ,prawdopodobnie wyciagnales niesluszne wnioski,ale nic ja zaczalem to batalie I JESZCZE RAZ SORRY.Peace
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
mdfkkkka
Kontakt:

Post autor: mdfkkkka »

ja mysle, ze przy "masowej" produkcji koszta spadaja. wykonanie pojedynczego egzemplarza jest zawsze drozsze.
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
sun.
Kontakt:

mati-biker Mati,jezeli mi cos takiego zaprojektujesz i zrobisz zakupie od ciebie takie dolne lagi. A kwota hmm no w sumie dobrz by bylo zeby nie byla to cena jak w gregorio 550zł za te lagi, jezeli chcesz sobie pomeirzy takie lagi i wogole mam na zbyciu pekniete ktore nie sa zdeformowane i moge ci je wyslac jezelibys sie podjal tego zadania.pozdro600
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
ODPOWIEDZ