2 tylne heble? =P
-
- Kontakt:
2 tylne heble? =P
Elo, mam pytanie czy ktos to robil bo qmpel chce sobie tak zrobic z mojego pomyslu zeby dac w heble tylne :P albo 2 przednie. Tarcza i V-ka, pod prawa klamka np. tarcza a pod lewa v-ka. macie fotki czegos takiego? sprawdzi sie to czy tylko bajer do lansu :P ?
pozdro
pozdro
-
- Kontakt:
Powiem wam że kiedyś rozkminiałem zastosowanie takiego patentu w rowerach o zastosowaniu turystycznym (trekingowym), bądź amatorskiej szosie gdzie nie liczy siętak bardzo waga. Często montuje się tam różnego rodzaju leżaki, rogi, baranki i inne wynalazki. Wszystko fajnie bo dodaje wygodi i alternatywnej pozycji natomiast co z hamulcami w awaryjnych sytuacjach...;> I tutaj nachodzi myśl, zamontować 2 komplety hebli na każde koło, aby móc z nich korzystać trzymając ręce w obu miejscach ...
W tym przypadku zawsze ta V-ka może być właśnie swojego rodzaju hamulcem awaryjnym, co może budzić spekulacje co do sensu, wagi itd. natomiast jedno jest pewne, zawsze jest 2-krotnie mniejsza szansa na zerwanie linki czy też przewodu ;D
W tym przypadku zawsze ta V-ka może być właśnie swojego rodzaju hamulcem awaryjnym, co może budzić spekulacje co do sensu, wagi itd. natomiast jedno jest pewne, zawsze jest 2-krotnie mniejsza szansa na zerwanie linki czy też przewodu ;D
-
- Kontakt:
Ja kiedys zrobiłem z nudów daaaawno temu taki patent z vką i tacza mechaniczną na przodzie z jedna linką, najpierw do vki potem do tarczy, puściłem ładnie pancerze itp. ale był jeden zasadniczy problem -> vka ciągnąła mało linki a tarcza potrzebowała jej lekko wiecej wiec jak zrobisz cos takiego to działa nadal 1 hampel, drugi tylko wygląda.
pozdr
pozdr
Pozytyw. :. zią .:.
http://tnij.org/torro
http://tnij.org/torro