[Korbielów] Jeździ ktoś na pilsku?
[Korbielów] Jeździ ktoś na pilsku?
Jak w temacie. Od zimy działa tam wyciąg krzesełkowy. Jak ktoś tam jeździ to niech napisze jak z trasami cenami i resztą.
Z jakies 7-8 lat temu bylem z bikiem na pilsku... wchodzilismy tam z tymi rowerami cos kolo 4h (wtedy mialem jeszcze leaderfoxa XC+rst 281r ehh to byly czasy:)
O trasach niestety nie napisze nic bo juz nie pamietam ktoredy zjezdzalem, pamietam tylko ze zjazd byl dluuugi i bardzo zroznicowany no i ze byla to zajebista wyprawa...
Zawsze chcialem tam sie wybrac ponownie ael perspektywa wciagania tam 22kg roweru mnie odstraszala, no ale skoro juz jest tam wyciag to pewnie tam zawitam za niedlugo. Napewnio jest to gora warta objezdzenia:)
O trasach niestety nie napisze nic bo juz nie pamietam ktoredy zjezdzalem, pamietam tylko ze zjazd byl dluuugi i bardzo zroznicowany no i ze byla to zajebista wyprawa...
Zawsze chcialem tam sie wybrac ponownie ael perspektywa wciagania tam 22kg roweru mnie odstraszala, no ale skoro juz jest tam wyciag to pewnie tam zawitam za niedlugo. Napewnio jest to gora warta objezdzenia:)
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
pisalem juz kiedys o tym. generalnie *******. wyciag 6 zl ty + 6 zl rower. zaczyna sie dosc wysoko takze trzeba tam najpierw podjechac. wyciag konczy sie na jakies hali (nazwy nei pamietam) z ktorej sa 2 nieciekawe trasy a na hale szczawiany jest jakies 45 min i tam dopiero sa fajne trasy. generalnie teren swietny na enduro motor/rower. na zjazd nie polecam. 100 razy lepiej wybrac sie do szczyrku, wierchomli, krynicy, zawoi czy czegokolwiek byle nie tam ;)
aha i jeszcze na dole trzeba wykupic taki karnet (?) za 25 zl a jak wyjedziesz wyciagiem to dajesz ta karteczke a kolo ci zwraca 25 zl :0 po kiego ***** to, to nie wiem.
aha i jeszcze na dole trzeba wykupic taki karnet (?) za 25 zl a jak wyjedziesz wyciagiem to dajesz ta karteczke a kolo ci zwraca 25 zl :0 po kiego ***** to, to nie wiem.
tras typowo zjazdowych nie ma. super jest zolty szlak ale wychodzi jakies 2 km od wyciagu i trzeba podjechac (lekko pod gore - asfaltem). mozna wbic sie tez pod wyciag lub na nartostrade tylko wtedy zjazd jest bardzo krotki. natomiast jest wiele super tras tylko na poczatku trzeba troszeczke podjechac czyli takie enduro.