Kross Sign FR2-prosze o konkrety

Matos
Kontakt:

Kross Sign FR2-prosze o konkrety

Post autor: Matos »

Witam,
Otóż,potrzebuje roweru do jazdy,niekoniecznie lekkiej,coś na pograniczu DH,FR,itp.
Kamieniste zjazdy przy ponadprzeciętnej prędkości,hopki do 1,5m wzwyż itp.
Miałbym zamiar w przyszłości zamontować amortyzator z dwomapółkami np: jakiegoś Boxxera lub Stance Kingpin.
Moje pytanie,czy sprzęt wytrzyma amortyzatory dwupółkowe,ostre katowanie jak DH,FR?
Mam 178cm wzrostu i waże około 60-65kg.
Pozdrawiam,
Matos.

PS Szukajka nic nie dała,dalej nie ma żadnych konkretów.
vap
Kontakt:

Post autor: vap »

Powiem Ci tak ja jezdze na nim ok 2 miechow i teraz zaczolem go ostro katowac i ladnie sie trzyma z juniorem z przodu, ile to potrwa nie wiem ale mysle ze spokojnie wytrzyma jak sie umie jezdzic!! U mnie ziomki katuja rowery na pograniczy marketowek na dropach i hopkach na ktore czasem strach wjechac i daja rade, jak sie umie jezdzic to wszystko powinno wytrzymac w granicach rozsadku. ;)
pozdro
vap
Kontakt:

a i ja mam twoj wzrost ale wage ponad 80 wiec porownaj to do swoich gabarytow!! ;)
Matos
Kontakt:

Post autor: Matos »

A na jakich łożyskach jest wachacz? Wiem że na maszynowych 83mm ale są: kulkowe czy wałkowe?
Pozdrawiam,
Matos.
Wariot
Kontakt:

Post autor: Wariot »

kolega ma go ale on nie zabardzo umie jezdzic tzn cepy laduje i sypie mu sie wszystko damper ,przezutki itp
o i tak
vap
Kontakt:

oj nie wiem bo jeszcze nie zagladalem :p ale maszynowki sa na bank!!
ja mysle ze ta ramke z boxxerem to bedziesz mial wypas po pas!! :D bedzie prze fruwac
specjalized
Kontakt:

Post autor: specjalized »

boxer tak... ale nie kingpin
www.sap.end.pl - "JEAN FRANCOIS GOTUJE BURRITO"
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

specjalized pisze:boxer tak... ale nie kingpin
zgadzam sie kingpin to kiszka
Azdarak
Kontakt:

Post autor: Azdarak »

Mam znajomego w bielsku ktory ma boxxera wsadzonego do fr 2 i jest świetnie katy boskie i praca pierwsza klasa. co do wytrzymałości mysle że jeśli bedziesz miał mało zderzeń z drzewami to bedzie git ;]
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

cały Kross to kiszka...nie ufam w jakosc firmy co robi supermarkety....i nie znam nikogo kto wymiata i skacze na tych rowerach....a to daje sporo do myślenia...z moich obserwacji wynika że sztywniaka za darmo nie chcę....a full to jakieś nieporozumienie.....
Wiem że takie uwagi dotkną posiadaczy Krossów,ale to już nie moja wina....części pakowane a rama to inna historia :)
...a wsadzanie boxxa do takiej ramy to jakiś dowcip....amor więcej kosztuje niż cały rower....wolę mieć dobrego sztywniaka z jedną półką niż Krossa z Boxxem....sora
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Bierut
Kontakt:

Post autor: Bierut »

Schodek pisze:cały Kross to kiszka...nie ufam w jakosc firmy co robi supermarkety....i nie znam nikogo kto wymiata i skacze na tych rowerach....a to daje sporo do myślenia...z moich obserwacji wynika że sztywniaka za darmo nie chcę....a full to jakieś nieporozumienie.....
Wiem że takie uwagi dotkną posiadaczy Krossów,ale to już nie moja wina....części pakowane a rama to inna historia :)
...a wsadzanie boxxa do takiej ramy to jakiś dowcip....amor więcej kosztuje niż cały rower....wolę mieć dobrego sztywniaka z jedną półką niż Krossa z Boxxem....sora
No cóż idiotów nie sieją
Schodek
Kontakt:

Bierut jak masz coś do powiedzenia to napisz a nie wklejasz moje zdania !! Możesz mieć inne niż moje ale musisz je mieć...
himan

Post autor: himan »

to jest jakis makrokesz czyli qpa... ostatnio slyszalem ze gdzies na zawodach bylo 2 czy 3 gosci na tych krossach i pierwsze pare hopek i polamali te ramki hehe .. zreszta widac ze to takie nijakie.. jedynie co tam dobra jest to hamulce i widelec pike no i przezutka..
vap
Kontakt:

mnie najbardziej drazni jak kolesie sie wypowiadaja o rowerach nawet na nich nie jezdzac!! no logiczne jest ze to nie sa ramki pokroju big hita czy bullita ktore moga wytrzymac prawie wszystko, ale z drugiej strony nie kazdy ma pln'y i mozliwosci zeby kupic i utrzymac taki drogi rower!!
na takie warunki zeby sie bawit w fun dh czy fr spokojnie krossy wystarczy dla ludzi ktorzy umieja jezdzic a nie wpierdzielaja sie na hopi nie znajac polozenia ladowania i robia z siebie kaleki!!
pozdro
himan

Post autor: himan »

do rowerku nic nie mam nawet jezdzilem na kross'ie fr1 i 2 calkiem fajny ale ramka nie wierze ze tak duzo wytrzyma takze mnie akurat to drazni ze ludzie tak zachwalaja ile to wytrzyma i wogole i wogole.. ale sprzet za te kase jest spoko i nic nie mam do tego.
pozdr,
Schodek
Kontakt:

....Pozdro z południa :)

Kross to szmelc...i nic tego nie zmieni....trzeba szanować swoje pieniądze !!
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Schodek ********** , z obserwacji twoich to wynika czyli co nie jezdziles i w reku nia mieles ?

to kup NOWY rowerej tej klasy i lepszy , rozumiem ze masz inne zdanie ale piszac szmelc troche osmieszasz sie poprostu...
www.mm-foto.pl
BeJ
Kontakt:

Post autor: BeJ »

.....a Skoda produkowala kiedys mega gowniane samochody
http://www.pinkbike.com/photo/1822042/
ata_jg
Kontakt:

Post autor: ata_jg »

może nie jest super pancerna ale na pewno troche wytrzyma i nie rozsypie sie po pierwszym nieudanym lądowaniu. Schodek nie znasz nikogo kto na tym wymiata bo ten rower pojawił sie dopiero w tym roku. uważam że rama jest bardzo w porządku i za taką kase naprawde sie opłaca. P>S. na festiwalu widziałem signa z monsterem ale nie wiem ile to potrzyma...
Sprzedam sprężyę 850 lbs dł 115 mm,mostek Hussefelt 40mm
ODPOWIEDZ