Boxxer i adapter do Hope :| ??!! Jaki to
-
- Kontakt:
Boxxer i adapter do Hope :| ??!! Jaki to
Witam , dzis kupilem boxxera i mam hope m4 i zakladam patrze a tu checa , nie mam adaptera , nie jest to normalny adapter tak jak np. Avid Boxxer 203 mm , jest to całkiem inny adapter , gdzie go mozna kupic i za ile ?
www.bikes-shop.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
a czy "poust mount" to nieiwem :/ , nie nie jest to Pous Mount , http://www.rowerowy.com/akcesoria_do_ta ... hayes.html tutaj masz adaptery i takie adaptery to nie sa!
www.bikes-shop.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
dawidek13-14 Pamiętam że niejaki zuczek09 miał również podobny problem i chyba aż zrezygnował z Hope-a w Boxxerze na rzecz Hayesa...
Proponuje poczekać aż on zajrzy, na pewno on w 100%-tach potwierdzi moje informacje.
Do roku 2006 pod Boxxera były specjalne zaciski Hope-a, kupując hamulec deklarowałeś potencjalny widelec. Teraz również tak jest z tym że zaciski są robione w standardzie post-mount i adapter pod dany widelec dostajesz w standardzie z hamulcem.
Z tego co wiem to na przykład Grimece pod Boxxera montujemy za pomocą adaptera zwiekszającego o 2cm, czyli jak zacisk seryjnie jest pod 160mm dodajemy 2 cm jak pod 180mm...Ewentualnie pod seryjny zacisk bez adaptera tarcza 180mm.
W Twoim przypadku gdy zacisk jest seryjnie pod 200 milimetrową tarcze wchodzi w gre zamontowanie tarczy 220-225mm bądź zmiana hamulca/zacisku...
Innej opcji prawdopodobnie nie ma, jeśli coś proszę o sprostowanie...
Opisz jaki jest u Ciebie problem...
Proponuje poczekać aż on zajrzy, na pewno on w 100%-tach potwierdzi moje informacje.
Do roku 2006 pod Boxxera były specjalne zaciski Hope-a, kupując hamulec deklarowałeś potencjalny widelec. Teraz również tak jest z tym że zaciski są robione w standardzie post-mount i adapter pod dany widelec dostajesz w standardzie z hamulcem.
Z tego co wiem to na przykład Grimece pod Boxxera montujemy za pomocą adaptera zwiekszającego o 2cm, czyli jak zacisk seryjnie jest pod 160mm dodajemy 2 cm jak pod 180mm...Ewentualnie pod seryjny zacisk bez adaptera tarcza 180mm.
W Twoim przypadku gdy zacisk jest seryjnie pod 200 milimetrową tarcze wchodzi w gre zamontowanie tarczy 220-225mm bądź zmiana hamulca/zacisku...
Innej opcji prawdopodobnie nie ma, jeśli coś proszę o sprostowanie...
Opisz jaki jest u Ciebie problem...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
no siemka , i wszystko jasne , nowe hope sa montowane pod Post mountain , i boxxer ma zawsze te same mocowanie pod hamulec , wiec 3 pierwsze linki to ktorys z tych adapterow powinien pasowac , tylko niewiem ktory
http://www.dobrerowery.com/advanced_sea ... er&x=0&y=0
Chyba ze te adaptery nic nie pomoga , naczy sie pomoga ale po zmianie taczy na wieksza :/ ??
http://www.dobrerowery.com/advanced_sea ... er&x=0&y=0
Chyba ze te adaptery nic nie pomoga , naczy sie pomoga ale po zmianie taczy na wieksza :/ ??
www.bikes-shop.pl
dawidek13-14 Dobra, ja już w tym temacie skończyłem się produkować...
po pierwsze nie "poust mountain", tylko poust-mount
Po drugie, pisałem Ci to już dawno że nowe Hope-y tak mają, a skoro ty masz IS2000 to conajwyżej w gre wchodzi wielka tarcza! O tym też już pisałem
Może daj zdjęcie swojego hamulca dzieciaku, to będzie wiadmo dokładnie co i jak bo widze że nie masz najmniejszego pojęcia...;/
po pierwsze nie "poust mountain", tylko poust-mount
Po drugie, pisałem Ci to już dawno że nowe Hope-y tak mają, a skoro ty masz IS2000 to conajwyżej w gre wchodzi wielka tarcza! O tym też już pisałem
Może daj zdjęcie swojego hamulca dzieciaku, to będzie wiadmo dokładnie co i jak bo widze że nie masz najmniejszego pojęcia...;/
-
- Kontakt:
Witam.
Miałem ten sam problem z Hope M4 (hampel jest zajbisty i nie zamienilbym sie na nic innego...gdyby nie musial ;/), mianowicie posiadałem amortyzator Z1FR3 2005 z mocowaniem IS2000 do którego Hope pasował bez zadnych adapterów pod tarczę 200mm. Zmieniłem widelec na Shermana 2005 który ma mocowanie Post Mount i tu pojawił się problem. Szukalem w calym necie, kupiłem nawet 2 adaptery :/ i nic... po prostu nie da sie przejsc z jednego standardu na drugi w tym wypadku, bez zmiany wielkości tarczy na około 225mm... Możesz juz zacząć myśleć o wymianie hampla lub widelca na inny...chyba, że wymienisz tarczę ale to ja juz ci dokladnie nie jestem w stanie powiedziec na jaką...
Ja wymieniłem Hamulec na Avida Juicy 7 - moge o nim powiedziec ze przy tarczy 185 ma ciut większą siłę niż mój hope, albo przynajmniej porównywalną... lecz modulacja nie jest juz tak wspaniała, no i kwestia wykonania... Polecam ci natomiast wymiane na Juicy 7 z tarczą 203, gdyż na tym hamplu tez jeździłem i jest naprawde wspaniały...
Pozdrawiam
qb
Miałem ten sam problem z Hope M4 (hampel jest zajbisty i nie zamienilbym sie na nic innego...gdyby nie musial ;/), mianowicie posiadałem amortyzator Z1FR3 2005 z mocowaniem IS2000 do którego Hope pasował bez zadnych adapterów pod tarczę 200mm. Zmieniłem widelec na Shermana 2005 który ma mocowanie Post Mount i tu pojawił się problem. Szukalem w calym necie, kupiłem nawet 2 adaptery :/ i nic... po prostu nie da sie przejsc z jednego standardu na drugi w tym wypadku, bez zmiany wielkości tarczy na około 225mm... Możesz juz zacząć myśleć o wymianie hampla lub widelca na inny...chyba, że wymienisz tarczę ale to ja juz ci dokladnie nie jestem w stanie powiedziec na jaką...
Ja wymieniłem Hamulec na Avida Juicy 7 - moge o nim powiedziec ze przy tarczy 185 ma ciut większą siłę niż mój hope, albo przynajmniej porównywalną... lecz modulacja nie jest juz tak wspaniała, no i kwestia wykonania... Polecam ci natomiast wymiane na Juicy 7 z tarczą 203, gdyż na tym hamplu tez jeździłem i jest naprawde wspaniały...
Pozdrawiam
qb
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
3443576
-
- Kontakt:
WOW :| ciekawy jestem jak bedzie wygladal ten adapter ..... bo przymierzając tego hope'a do mocowania, jakoś nie mogłem wymyślić jak cos takiego mogłoby wyglądać :| , ale skoro tak powiedzieli ... to moze i tak bedzie....
Hope to taki hamulec który kupuje się od razu pod amortyzator.
Są Hope z mocowaniem pod IS2000 ,i są z mocowaniem pod Post Mount,
ale w ciagu dlugich poszukiwac na adapter z przejściówką nie natrafiłem...
widocznie lepiej szukasz :P ;]
Hope to taki hamulec który kupuje się od razu pod amortyzator.
Są Hope z mocowaniem pod IS2000 ,i są z mocowaniem pod Post Mount,
ale w ciagu dlugich poszukiwac na adapter z przejściówką nie natrafiłem...
widocznie lepiej szukasz :P ;]
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
3443576