hej mam pytanie.
Mam zgwintowane mocowanie na pedal w korbie i wpadlem na pomysl czy dalo by rade zastapic to tulejkami takie jakie sa w truvativach??
CZy jest wogole takie cos do zrobienie bo nie wiem jak sie montuje nawet te tulejki. A swoja droga czy da sie gdzies takiez to tulejki kupic?
pozdr quzyn
Gwint na pedal zastapic....?
Gwint na pedal zastapic....?
No risk no fun....
da radę
W łodzi paan na krakowskiej dorabia takie stalowe inserty. Za pare groszy dorobił do truvativa stylo wyrwany gwint z korby. Musisz poszukac zdolnego ślusarza tokarza, co zna sie na rowerach. Musi ci wstawic stalowe tuleje, zaklepac je solidnie na korbiee a poteem nagwintować prosto pod pedał
Pozdr.
W łodzi paan na krakowskiej dorabia takie stalowe inserty. Za pare groszy dorobił do truvativa stylo wyrwany gwint z korby. Musisz poszukac zdolnego ślusarza tokarza, co zna sie na rowerach. Musi ci wstawic stalowe tuleje, zaklepac je solidnie na korbiee a poteem nagwintować prosto pod pedał
Pozdr.
znajdz u siebie w miescie dobry zaklad tokarski, najlepiej jakis wiekszy zeby mial sporo maszyn, idz i BARDZO grzecznie popros o pomoc(jeslio bedziuesz grzeczny i mily to panowie pomoga;), bo z reguly maja w takim zakladzie duzo pracy i nie oplaca im sie odrywac od roboty za 20zl, ja poprosilem pana w zakladdzie o dorobienie tulejki, nagwintowal korbe wiekszym rozmiarem i zrobil tulejke z odwrotnym gwintem za 20zł wiec koszt dobry...