pomóżcie mam problem z hayes hfx9
-
- Kontakt:
pomóżcie mam problem z hayes hfx9
Ostatnio miałem jakiś wyciek z tłoczkow teraz oddałem do naprawy do gt-polska gdzie tłoczki i uszczelki zostały wymienione i dowiaduje sie,że nie można go odpowietrzyć...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
chodzi ci o to ze klamka zapada sie coraz glebiej a ty nigdzie nie widziesz wycieku ??:P ja tak mialem po pierwsze zobacz ten otworek kolo zaslepki na zbiorniczku czy z niego ci nie ucieka plyn.mi uciekal to ucialem ostry czubek igly i i wbilem ta igle bez czubka mlotkiem w ta dziure dalem troche osmiorniczki zrobila sie skorupa i niema szansy aby cos sie tam wylalo.jezeli to nie to to masz zamalo plynu w zbiorniczku . wyciagnij ta czarna zaslepka wsadz w nia cos takiego co ma taki "dziubek"nie wiem jak to nazwac;pco sie rozszerza ku gorze.wsadz to w ten otworek oczywiscie klamke postaw do gory ,i nalej kilka kropelek do tego zbiorniczka ,nacisnij kilka razy klamke i zobaczysz ze pojawiaja sie bombelki powietrza a plynu w tym lejku ubywa rob tak az zobaczysz ze nie pojawiaja sie bombelki,poruszaj klamka i kierownica zeby cale powietrze wylecialo i nalej znowu plynu .potem tylko wloz ta czarna zatyczke wytrzyj resztki oleju i gotowe.klamka moze ci sie minimalnie zapasc ale to wszystko.wytlumaczylem ci to najlepiej jak umialem zaraz zrobie foto tego lejka komorka i postaram sie ci wyslac
pozdro
pozdro
-
- Kontakt:
A wymienili ci tloczki w zacisku? jezeli klamka ci sie zapada i przestaje zupelnie hamowac a wydaje ze wszystko jest dobrze odpowietrzone itd. jest taka mozliwosc ze masz albo uszkodzone uszczelki na tloczku w klamce albo mala dziurke w przeponie. Jak masz taka mozliwosc to sprawdz sobie ten tloczek w klamce.Jezeli sa jakiekolwiek nie rownosci na uszczelkach to trzeba to wymieinc.
-
- Kontakt:
Kto mi przesle foty tego lejka na xzelotx@gmail.com ? Mam ten sam problem : P