pomóżcie mam problem z hayes hfx9

wujekcizem
Kontakt:

pomóżcie mam problem z hayes hfx9

Post autor: wujekcizem »

Ostatnio miałem jakiś wyciek z tłoczkow teraz oddałem do naprawy do gt-polska gdzie tłoczki i uszczelki zostały wymienione i dowiaduje sie,że nie można go odpowietrzyć...
maxxis24
Kontakt:

Post autor: maxxis24 »

jak to nie można opdpowietrzyc?? co najmniej dziwna wiadomość, a dlaczeg
o niby nie można??
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

powiedzcie mi lepiej jak go odpowietrzyć/dodać płynu bo za dużo spuściłem :P
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
sasquatch
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

nie da to sie parasola w dupie otworzyc... troche cierpliwosci i powinno pojsc:)
sopel_snk
Kontakt:

Post autor: sopel_snk »

sasquatch[/b nie da to sie parasola w dupie otworzyc... hahaha dobre powiedzonki rozbawiles mnie :D:D
http://www.pinkbike.com/photo/1465045/ hehe
wujekcizem
Kontakt:

Nie da sie bo gdzieś jakiś wyciek jest :P
Napewno nie przy klamce i nie na przewodzie...
Tłoczki z uszczelkami dopiero wymieniłem.
wujekcizem
Kontakt:

Lipa wku***a mnie juz ten hebel!
Zbigi666
Kontakt:

Post autor: Zbigi666 »

chodzi ci o to ze klamka zapada sie coraz glebiej a ty nigdzie nie widziesz wycieku ??:P ja tak mialem po pierwsze zobacz ten otworek kolo zaslepki na zbiorniczku czy z niego ci nie ucieka plyn.mi uciekal to ucialem ostry czubek igly i i wbilem ta igle bez czubka mlotkiem w ta dziure dalem troche osmiorniczki zrobila sie skorupa i niema szansy aby cos sie tam wylalo.jezeli to nie to to masz zamalo plynu w zbiorniczku . wyciagnij ta czarna zaslepka wsadz w nia cos takiego co ma taki "dziubek"nie wiem jak to nazwac;pco sie rozszerza ku gorze.wsadz to w ten otworek oczywiscie klamke postaw do gory ,i nalej kilka kropelek do tego zbiorniczka ,nacisnij kilka razy klamke i zobaczysz ze pojawiaja sie bombelki powietrza a plynu w tym lejku ubywa rob tak az zobaczysz ze nie pojawiaja sie bombelki,poruszaj klamka i kierownica zeby cale powietrze wylecialo i nalej znowu plynu .potem tylko wloz ta czarna zatyczke wytrzyj resztki oleju i gotowe.klamka moze ci sie minimalnie zapasc ale to wszystko.wytlumaczylem ci to najlepiej jak umialem zaraz zrobie foto tego lejka komorka i postaram sie ci wyslac
pozdro
Zbigi666
Kontakt:

Post autor: Zbigi666 »

kurde podaj meila to ci wysle foty tego lejka:P
wujekcizem
Kontakt:

Wielkie dzieki za wyjaśnienia...
wujekcizem@wp.pl
pozdro
t_jaworze
Kontakt:

Post autor: t_jaworze »

A wymienili ci tloczki w zacisku? jezeli klamka ci sie zapada i przestaje zupelnie hamowac a wydaje ze wszystko jest dobrze odpowietrzone itd. jest taka mozliwosc ze masz albo uszkodzone uszczelki na tloczku w klamce albo mala dziurke w przeponie. Jak masz taka mozliwosc to sprawdz sobie ten tloczek w klamce.Jezeli sa jakiekolwiek nie rownosci na uszczelkach to trzeba to wymieinc.
wujekcizem
Kontakt:

A jeśli między tłoczkami przy zacisku są śladowe ilości płynu mimo,że tłoczki wraz z uszczelkami były wymienione??? jak samemu można wyjąć tłoczki z zacisku?
t_jaworze
Kontakt:

Post autor: t_jaworze »

Wyciagnac nie jest latwo bo wybija sie to powietrzem.Strzykawka.Wyciaganie nie jest wskazane bo moze byc koniecznosc ponownej wymiany tloczkow wtedy. Jezeli tam jest plyn to mogl on sie tam znalezc przy napelnianiu akurat.
Medu
Kontakt:

Post autor: Medu »

Kto mi przesle foty tego lejka na xzelotx@gmail.com ? Mam ten sam problem : P
ODPOWIEDZ