witam was.Sorka ze duzo robie tematow zwiazanych z dj ale chce sie jak najwiecej dowiedziec od was ktorzy na nij jezdza.Mianowicie chodzi mi o to jak zrobic dj aby szybciej odbijal poniewaz teraz zabardzo sie moli.Z gory dzieki za odpowiedz i sorka za kolejnego topica:)(koniec jezyka za przewodnika)
mój dj chodzi jak dlamnie zajebiście.. jeżeli dlaciebie jest mułowaty to zmien olej oryginalny jest 7,5w a wlej 5w i to powinno załatwić sprawe a do tego bedzie lepiej wybierał małe nierówności
ja mam dj3 2004 130mm skoku. o ile mi wiadomo niema regulacji w środku...jak chcesz o możesz dać twardszą sprężynę lub wyminić olej na olej o mniejszej lepkości np.5W
mój kumpel ma dj III 04 i muli jak nie wiem co O_o na serio wolniej odbija niż duro D PRZED TUNINGIEM ;/ !! i zachodzimy w głowe co to może być O_o może poprzedni właściciel wlał tam oleju przekładniowego (80W) :P ale podobno jest tam oryinalny... niedługo ma wymieniać olej na 5W, ciekawe co z tego będzie :P
http://www.pinkbike.com/photo/1041682/ - riding || any questions?? gg:8735346
a wogóle czego wy chcecie od dj to nie amor do fr tylko do dirt jumpingu on ma za zadanie zamortyzować wstrząs i nic poza tym.jak ci zamula to zmień olej na 5w lub 2,5W to na 100%załatwi sprawe a olej możesz kupić na rowerowy.com
Mnie też zamula. A napompowanie go wręcz pogorszy sprawę. Sam zastanawiam się nad wymianą oleju. To chyba jedyne co można zrobić. Ew. jeszcze rozebrać go i wyczyścić.
im wiecej powietrza tym wdelec twardszy, chodzi ci pewnie o tluminie przy zachowaniu odpowiedniego sagu. w takim razie w gre wchodzi tylko wymiana na zadszy olej.
ale macie problem.. nie wiem co wam muli.. jesli muleniem nazywacie wolne tłumienie powrotu no to fajnie macie.... własnie dobrze ze wolniej wraca bo nie odbija gwałtownie i nie stuka.. ja lubie jak wolno wraca.. w swoim amorku mam regulacje tłumienia powrotu i ustawiłem na połowe zeby fajnie wolno wracał... mi sie to bardzo podoba...przy gwałtownych wybiciach nic nie stuka itp.. moze dlatego bo jezdze street...ale w lesie tez czasem jezdze i jest naprawde OK