Tor do racingu BMX
Tor do racingu BMX
Helou Bikeros!! Pewnie czesc z Was słyszała co stało sie z Czerniekiem. Mozna zwatpic patrzac jak władze wycieły w pien wszystko co chłopaki z takim zapałem zbudowali, mozna je wyklinac i szukac winnych ale czasu sie nie cofnie. Tor sam sie nie odbuduje. Jest jednak iskierka nadzieji za uda sie odtworzyc to miejsce. Okazało sie ze Naszym władzom pozostały resztki sumienia i zdeklarowali chec pomocy w zbudowaniu czegos na wzor Czerniaka. Czas pokaze czy to jedynie obietnice przedwyborcze czy szczere słowa. Mam nadzieje ze chlopaki sie nie zniecheca i miejscowka odzyje. Mysle ze jest to rowniez dobra okazja by przeforsowac inny projekt- tor do racingu BMX. Jest szansa ze władze zrozumiały potrzebe stworzenia miejsca do latania na rowerze. Moze sie uda kogos przekonac ze tor do racingu rowiez by sie przydał (?) Przygotowałem plany takiego toru zgodnie z wszystkimi wytycznymi UCI zeby mozna było zrobic zawody na poziomie. Mam troszke doswiadczenia jesli chodzi o jezdzenie, troche four crosu ale pare torow BMX tez widziałem wiec przeszkody sa tak pomyslane ze i bajeczni technicy i poczatkujacy cos dla siebie znajda. Jest tylko jedna niewiadoma......czy przypadkiem nie jestem jedyna osoba ktora jest tym zainteresowana, moze wcale nie ma zapotrzebowania na takią miejscowke??? I to jest własnie moje pytanie do Was?? Co sadzicie o torze do racingu BMX?? Cenna bedzie dla mnie kazda wypowiedz zarowno pozytywna jak i negatywna. Wasze wypowiedzi moga sie okazac pomocnym argumentem podczas pertraktacji w gminie. Piszcie!!
A ja powiem ze nawet jakby i 100 km pod Wawą byłby tor do bmx to bym jexdził na niego, choc na Wawrze wiecej osób by z niego korzystało.
Jesli jest taka mozliwośc to trzeba ja wykorzystac , nie czekajac na pomoc PZKol'u gdyż jak Ci zacni panowie pokazali w Białym stoku, szkoda im pieniedzy nawet na Dziadowsko wykonane, ale ileż znaczace koszulki Mistrzowskie dla zawodników grawitacyjnych....
Wiec...jesli jest chociaż cien szansy to trzeba go wykorzystac, bo lepeij jest spróbowac i nic nie osiągnąc , niz olac sprawe i żałowac tego baaardzo długo.
Wiec osobiscie powiem , ze moze by cos ruszyło z bmx racingiem w polsce, a i na mtb na dobrze zbudowanym torze mozna sie podszkolić.
I wedle słynnego powiedzenia..:
- umiesz liczyć, licz na siebie..a nie na PZKol
AVE
Jesli jest taka mozliwośc to trzeba ja wykorzystac , nie czekajac na pomoc PZKol'u gdyż jak Ci zacni panowie pokazali w Białym stoku, szkoda im pieniedzy nawet na Dziadowsko wykonane, ale ileż znaczace koszulki Mistrzowskie dla zawodników grawitacyjnych....
Wiec...jesli jest chociaż cien szansy to trzeba go wykorzystac, bo lepeij jest spróbowac i nic nie osiągnąc , niz olac sprawe i żałowac tego baaardzo długo.
Wiec osobiscie powiem , ze moze by cos ruszyło z bmx racingiem w polsce, a i na mtb na dobrze zbudowanym torze mozna sie podszkolić.
I wedle słynnego powiedzenia..:
- umiesz liczyć, licz na siebie..a nie na PZKol
AVE
-
- Kontakt:
Tez jestem za !! Pomysl na racing BMX bardzo dobry chociaz za bardzo nie wierze zeby wypalilo bo te matoly , urzedasy zafajdane nie kumaja ocb .Wola zawinac hajs dla sibie albo znajda jakas wymowke lub poprostu oleja calkowicie. Ale mimo wszytsko warto sprobowac. Jak by sie udalo to obok toru jakis dircik by sie przydal :D
u nas powstaje tor, tylko że narazie prace stanęły w miejscu, ponieważ miejscowe władze nie wyraziły zgody na dalszą budowę i wjazd ciężkiego sprzętu ;/ kilka fot
http://hardcore.freeride.pl/album96
barkuje tego co najabardziej potrzebne, czyli ogromnego start boxa i pierwszej bandy, reszta to już kosmetyka
mają tam się również pojawić dirty
http://hardcore.freeride.pl/album96
barkuje tego co najabardziej potrzebne, czyli ogromnego start boxa i pierwszej bandy, reszta to już kosmetyka
mają tam się również pojawić dirty