Mam taką właśnie dziunie i się zastanawiam czy jest w nim wewnętrzna regulacja regulacja tłumienia? Jedni mówią że tak inni że nie a ja nie wiem bo jeszcze go nie rozbierałem. Jeśli jest to czekam na jakąś instrukcje.
ja mam juniorka 04 i caly czas go dobijam na wiekszych hopkach albo mi sie zdaje.. :|
czy zmiana oleju na np 12,5w styknie czy trzeba zmieniac spreżyny?! ACextreme Tobie zdarza sie dobija swoja "dziunie"?!
Przeszła już wiele i jako tako nie dobiłem jeszcze. Ona ma zresztą tak że schodzi tak na 16cm a potem się utwardza i nie czuć dobicia. A poza tym w fulu siedzi sobie wiec czesc pracy przejmuje damper. A mi troche za szybko odbija i chciałbym ja troche jakby to powiedziec spowolnic ale bez przesady znow.
vap dolej troszke oleju, zmiana na gestszy NIC nie da. dolej tak ok 3 ml oleju do kazdej goleni. jesli dalej bedzie dobijal do dolewaj po ok 1,5 - 2 ml i bedzie elo :)
zalej olejem 15 W i bedzie git :d
Ja w swoim mam 15. Co prawda 03 ale praca jest na prawde mega..
Moze ktos sie skusi na juniorka? bo jest na sprzedaz?
Jak cos walic na priva.
no wlasnie nie wiem czy go dobijam czy nie ale czuje jak idzie skok i nagle jeb takie walniecie jest ostre nie jakby zwalnial przed dobiciem?!
waze 80kg i nie wiem cos pokminie i moze bedzie ok!
dzieki all!!
pozdro
poszukajcie sobie w sieci, byly rozne juniory, bez regulacji tlumienia, z regulacja w jednej ladze, i z regulacja w dwoch lagach, a jezeli dobija to tak jak napisal sasquatch trzeba dolac troszke oleju.