a i takie pytanie bo głupio zrobiłem . zkładając amora i przycinając rure sterową niepomyślałem o podkładkach sterowych. teraz chciał bym mostek wymienić jezeli będzie wyzszy to lipa chyba.
hmmm.Rura sterowa musi chyba wystawać troche ponad połowe mostka - nie musi być idealnie ścięta na wysokość mostka.A jak będzie za mało rury sterowej wchodzić do mostka to masz troszku lipe:/
milkman nie powinna byc idealnie z mostkiem. pomysl, sruba od gory dokrecasz zeby zmniejszac luzy, w pewnym momecnie ten kapsel sie zatrzyma na sterowce, a nie na mostku. wszystko zlozone do kupy powinna byc sterowka okolo 2-3 mm nizej niz mostek. pzdr.
jezeli chodzi Ci o 2006 to dopiero beda koniec wrzesnia a jezeli o 2005 to malo gdzie jest w ogole nie ma no ale czasem jest na allegro albo cos.:] Sam chce kupic dlatego wiem;)
milkman pisze:a i takie pytanie bo głupio zrobiłem . zkładając amora i przycinając rure sterową niepomyślałem o podkładkach sterowych. teraz chciał bym mostek wymienić jezeli będzie wyzszy to lipa chyba.
zalezy jak wysoki masz obecny mostek zmierz jego wysokośc i niech ktoś poda ci wysokość supermoto i wtedy bedziesz pewny czy ci spasuje.. a tak poza tym to rura musi byc troszke niższa niż mostek kilka mm .
milkman
Widze ze nie specjalnie jarzysz o co chodzi.
Rura sterowa powinna być nie za nisko, aby dokładnie 2 śruby ścisnęły się na rurze,
Nie może być też za wysoko abyśmy mogli zredukować luz na sterach grzybkiem od góry.
W skrócie,koniec rury na górze drugiej śruby - optimum.
sterówka nie powinnna być idealnie z mostkiem powinaa być troche w dołku tak żeby kapsel sie oprał na mostku ale napeno sterówka powinna wchodzić w wiecej niż poł mostka