Obrecze do streetu....
Obrecze do streetu....
Czy obrecze SUNRIMS MAMUTH beda dobre do streetu??
-
- Kontakt:
Moim zdaniem mamoth to zływ wybór, kilka powodów:
1) jak masz v-ki to czarny lakier się ściera i spada wskaźnik lansu bo brzydko wygląda =P
2) pod 36 szprych jest mało wytrzymała, widze po ziomkach co na niej jeżdżą, jednemu nie miesci się już w tylnim trójkącie =P (no ino że wyjebke miał przy bekflipie)
3) jeżeli nie jeździsz jeszcze jakoś wypas technicznie to moim zdaniem będziesz narzekał,
4) lepiej dołożyc troche kasy i kupić coś lepszego np. DT
Pozdrawiam
1) jak masz v-ki to czarny lakier się ściera i spada wskaźnik lansu bo brzydko wygląda =P
2) pod 36 szprych jest mało wytrzymała, widze po ziomkach co na niej jeżdżą, jednemu nie miesci się już w tylnim trójkącie =P (no ino że wyjebke miał przy bekflipie)
3) jeżeli nie jeździsz jeszcze jakoś wypas technicznie to moim zdaniem będziesz narzekał,
4) lepiej dołożyc troche kasy i kupić coś lepszego np. DT
Pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/797842/
hmm ja mammotha mam juz 6 miesiecy. glownie street, jakis tam dirt fr i obrecz lapie centre, chociaz tylko dlatego ze mam od nowosci i nie naciagane szprychy.uczylem sie na tym 180, barspinow, wszystkiego co sie dalo, zaliczyl przeloty centralnie na przeciw stok i prawie go to nie rusza, a jak jezdzisz na v-kach to faktycznie brzydko wyglada (jak bedziesz miec tarcze to sobie zamalujesz :) )i obrecz siw sklada troszke do srodka. Ogolnie inne obrecze (dx, ryno lite, dm) od podobnych dzwonow jak ja zaliczalem mialy w pizdu wgniotow lub przesuwaly sie na zlaczeniu :) mammotha nie rusza poki co i naprawde polecam.
mam wersje pod 32 szprychy 26", ale jesli robilbys 24" kolo to wez 48 szprych.
mam wersje pod 32 szprychy 26", ale jesli robilbys 24" kolo to wez 48 szprych.
http://www.pinkbike.com/photo/1136980/
Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!
Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!
mc113 TAK!! sa dobre do streetu, mnie nie zawiodły a nie masz pojęcia jak je traktuję:D po macoszemu.
streetuje, ucze sie trialu, zerow gniotów choć gapy robie na krawedzie , dobijam obreczą o murki, łapę snake co dwa tygodnie,ale obrecz cała. I juz tak rok!:P
mam wersję na 36 w rozmiarze 26'
polecam, choć teraz wolałbym coś trialowego
streetuje, ucze sie trialu, zerow gniotów choć gapy robie na krawedzie , dobijam obreczą o murki, łapę snake co dwa tygodnie,ale obrecz cała. I juz tak rok!:P
mam wersję na 36 w rozmiarze 26'
polecam, choć teraz wolałbym coś trialowego
http://www.allegro.pl/item809273323_truvativ_stylo_nowa_4x_dh_street_nie_xt_slx_lx.html
Obrecz do streetu powinna spelniac pewne kryteria, ale to czy aqrat taka jest dla ciebie dobra zalezy od wymgan, techniki i twojej wagi poniekad. A kryteria o ktorych mowa to:
- przekroj prostokatny/kwadratowy
- wielokomorowa
- najlepiej 24 cale 26 sprzych
- zapleciona na 4 krzyze
Mamooth to swietna obrecz, ktora z pewnoscia cie nie zawiedzie, warto sie nawet zastanowic nad rhynolite, jest duzo lzejsza i tez wystarczajaco mocna. Co do zaplatania na 48h to nie ma absolutnie zadnego sensu, chyba ze skladasz rower na 10 lat ;>
- przekroj prostokatny/kwadratowy
- wielokomorowa
- najlepiej 24 cale 26 sprzych
- zapleciona na 4 krzyze
Mamooth to swietna obrecz, ktora z pewnoscia cie nie zawiedzie, warto sie nawet zastanowic nad rhynolite, jest duzo lzejsza i tez wystarczajaco mocna. Co do zaplatania na 48h to nie ma absolutnie zadnego sensu, chyba ze skladasz rower na 10 lat ;>
--> www.DMR.pl <--- moja stronka :D