Nowy rower
Nowy rower
Witam,
Mam kilka pytan. Otóz chciałbym sobie kupićrower do agresywnej jezdy po mieście. Za rok bede studentem (prawdopodobnie w Warszawie) i chciałbym takim rowerkiem dojeżdzać na wykłady. Dlatego myslę o czymś na LF Dragstarze. Co Wy na to ? Znacie kogoś, kto jeździ na wykłady na rowerze ? Nie jest to głupi pomysł ? Co ramki myślałem o Sunturze Duro. Mam pytanie co do piast - niektórzy mówią, ze lepiej kupić tańsze kulkowe, bo łatwo jest je rozkręcić i przesmarować. Jakie jest wasze zdanie ? Jakie polecacie piasty i obręcze pod tacze ? Czy ktoś używa jakiś tarcz do 350 zł ? Cały czas mnie męczy to, czy nie bede uznany za głupka jeżdząc takim rowerem na wykłady (Polacy bywają różni).
Pozdro
Voith
Mam kilka pytan. Otóz chciałbym sobie kupićrower do agresywnej jezdy po mieście. Za rok bede studentem (prawdopodobnie w Warszawie) i chciałbym takim rowerkiem dojeżdzać na wykłady. Dlatego myslę o czymś na LF Dragstarze. Co Wy na to ? Znacie kogoś, kto jeździ na wykłady na rowerze ? Nie jest to głupi pomysł ? Co ramki myślałem o Sunturze Duro. Mam pytanie co do piast - niektórzy mówią, ze lepiej kupić tańsze kulkowe, bo łatwo jest je rozkręcić i przesmarować. Jakie jest wasze zdanie ? Jakie polecacie piasty i obręcze pod tacze ? Czy ktoś używa jakiś tarcz do 350 zł ? Cały czas mnie męczy to, czy nie bede uznany za głupka jeżdząc takim rowerem na wykłady (Polacy bywają różni).
Pozdro
Voith
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
nie kupuj dragsatra tylko pointa na k-radach (bedzie sie lekko jezdic)a zamiast mulacego duro mx comp albo jakiego bombera i ci sie bedzie super smigało.na krawezniku point ci nie pojdzie a geo ma lepsze niz długi jak nie wiem co dragstar.wazne jest tez to czy bedziesz mial go gdzie zostawic.ktos miał dzis na giełdzie dj 3 03 .bardzo fajnie chodzi a jezeli nie bedziesz jakos ostro skakl to nie peknie.
http://mmorswin.pinkbike.com/
Wiec sprawa wygląda tak
Rama: Point Crusher
Amorek: Duro (tylko nie wiem czy 100 czy 130 - kto mi doradzi? )
Korba: TRUVATIV DUAL ISOFLOW
Piasty: Novatec, 4 maszyny tył i 2 maszyny przód
I to tyle, dalej musze kombinować. Korci mnie zeby zrobić sobie na przerzutce z tyłu. Jakie koła będą lepsze ? Do agresywnej jazdy po mieście to chyba 24. Obręcze chyba sun rims (wszyscy zachwalają) i jakies tarczówki (narazie sam tył) - widziałem gdzies na allegro TEKTRO Auriga za 270 zł
Rama: Point Crusher
Amorek: Duro (tylko nie wiem czy 100 czy 130 - kto mi doradzi? )
Korba: TRUVATIV DUAL ISOFLOW
Piasty: Novatec, 4 maszyny tył i 2 maszyny przód
I to tyle, dalej musze kombinować. Korci mnie zeby zrobić sobie na przerzutce z tyłu. Jakie koła będą lepsze ? Do agresywnej jazdy po mieście to chyba 24. Obręcze chyba sun rims (wszyscy zachwalają) i jakies tarczówki (narazie sam tył) - widziałem gdzies na allegro TEKTRO Auriga za 270 zł
-
- Kontakt:
jest jeszcze inna opcja; popatrz do działu 'skradzione' ile rowerów odjechało spod uczelni (nie najlepszych)...
Na Twoim miejscu kupiłbym zwykłego sztywniaka (poszukaj jakiegos starego Treka, Marina na osprzecie LX'a albo XT za 700-800zł) - nie dość, że fachowe maszyny (sam na takiej jeżdże do budy/pracy - przez całe miasto) to nie martwie się, że kończąc zajęcia zobacze tylko przeciętą zapinke do roweru...:]
Jak ukradną, to kupie drugi w podobnej konfiguracji i cenie, i wiem, że mój budżet nie ucierpi tak bardzo jak przy opcjach które tu są proponowane:-)
Na Twoim miejscu kupiłbym zwykłego sztywniaka (poszukaj jakiegos starego Treka, Marina na osprzecie LX'a albo XT za 700-800zł) - nie dość, że fachowe maszyny (sam na takiej jeżdże do budy/pracy - przez całe miasto) to nie martwie się, że kończąc zajęcia zobacze tylko przeciętą zapinke do roweru...:]
Jak ukradną, to kupie drugi w podobnej konfiguracji i cenie, i wiem, że mój budżet nie ucierpi tak bardzo jak przy opcjach które tu są proponowane:-)
www.feel-free.pl
kup jakis rowerek do xc - wygodniejszy no i moim zdaniem mniej narazony na kradziez ;)
Rowerek np:http://allegro.pl/item124452969_mega_ce ... iant_.html
fajny osprzęt. Moze Kross Sign ? Panic ? Ns Core , metropolis ? hmm ?
Rowerek np:http://allegro.pl/item124452969_mega_ce ... iant_.html
fajny osprzęt. Moze Kross Sign ? Panic ? Ns Core , metropolis ? hmm ?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=167637732 Kupcie - slynna ramka evera