Czy dwupółka wyrwie mi główke ramy??
Czy dwupółka wyrwie mi główke ramy??
Jestem szczesciwym posiadaczem ramy Author A-gang P.M. o rozmiarze 14' z rocznika 2004!! mam jednajk problem. polamalem w streecie swojego manitou six sport(polamale na koronie przy 180* na przednim kole :/ ). teraz smigalem na sztywniaku na hopkach i w "FR". sztywniak jednak nie jest do tego przeznaczonty wiec zastanawiam sie nad kupnem jakiegos dwupolkowego amorka (np drop off triple). jednak sie boje o główke ramy... czy nie urwie mi jej?? prosze o odpowiwedzi i pozdrawiam
Rowerek full wypas-to jest to!!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja proponuje pike'a.po co ci dwopołka.x-upów nie mozna a tak wogle to jednopołka bardziej pasuje do a -ganga.głowka wytrzyma bo to solidna rama ale pomysl nad jednopołka.uzywka 66,z1 fr3 a drop off to byle jaki uginacz.ja po poł roku juz bede go zmieniał.nie no jak sie z duro czy z rst przesiadziesz to spoko ale teraz to mi sie srednio podoba
http://mmorswin.pinkbike.com/
Zamiast kiepskie dwie półki, wybierz w miarę dobrą jedną półkę.
Np. Z1 FR2 2005 używany
od biedy PIKE, za którym nie przepadam...
Jeżeli już dwie półki to conajmniej junior.
To czy rama wytrzyma to już inna kwestia. A-gangi lubią "strzelać" przy dużych widelcach i to nie tylko osobom, które mają "słabą" technikę.
Nie ma co przesadzać.
Np. Z1 FR2 2005 używany
od biedy PIKE, za którym nie przepadam...
Jeżeli już dwie półki to conajmniej junior.
To czy rama wytrzyma to już inna kwestia. A-gangi lubią "strzelać" przy dużych widelcach i to nie tylko osobom, które mają "słabą" technikę.
Nie ma co przesadzać.
Nie porównuj każdej ramy do Draga...froger34 pisze:ja jezdziłem na dragu z drop offem i było spoko ......
Co do A-gangów nie ma reguły, jedne trzymają się bardzo długo (znam typa któremu 4 lata służył z Juniorem), a innym pęka i przy seryjnej lekkiej jednopółce...
Powinien chwile wytrzymać, najwyżej pęknie ale główka przynajmniej nie powinna odjechać jak powiedzmy w Poincie. Co do gwarancji ze strony Velo nie było większych problemów,ale oczywiście nie przyznawaj się do 2półki w przypadku reklamacji.
-
- Kontakt: