Destroyer street & 26"/24" & DJ 100mm
Destroyer street & 26"/24" & DJ 100mm
Co sądzicie o takim secie? A może ktoś ma coś takiego?
rama Destroyer street, koła 26" przód i 24" tył, amortyzator DJ 100mm.
Przeznaczenie roweru street.
Chodzi mi głównie o to jak to będzie wyglądać takie zestawienie, czy ta rama jest tylko pod 2x24", czy w takim zestawie jak podałem nie zrobi się "chopper". Mógłbym też kiedyś w przyszłości dać 24" na przód i zmiejszyć skok do np. 80mm ale narazie interesują mnie opinie o tym co podałem na początku.
z góry dzięki
pozdrawiam
rama Destroyer street, koła 26" przód i 24" tył, amortyzator DJ 100mm.
Przeznaczenie roweru street.
Chodzi mi głównie o to jak to będzie wyglądać takie zestawienie, czy ta rama jest tylko pod 2x24", czy w takim zestawie jak podałem nie zrobi się "chopper". Mógłbym też kiedyś w przyszłości dać 24" na przód i zmiejszyć skok do np. 80mm ale narazie interesują mnie opinie o tym co podałem na początku.
z góry dzięki
pozdrawiam
-
- Kontakt:
Witam!
posiadam destroyera jump z kołami 26 cale i amorkiem marcok dirt jam 100mm a mój kumpel ma ten sam set tyle że koła 24 cale i jest kozak. 100 mm i dwa koła o tej samej średnicy to doskonałe geo a na manuala ciągnie sie jak masło delma extra! rama jest pod skok 80-100 i ma wtedy najlepsze geo. natomiast Destro street ma bardzo krótki tylny trójkąt, więc jeśli dasz zestaw 26/24 bedzie totalne nieporozumienie! jak czoper do dupy konty bedziesz kolanami walił o mostek i główka prędzej czy później rozjedzie ci sie
posiadam destroyera jump z kołami 26 cale i amorkiem marcok dirt jam 100mm a mój kumpel ma ten sam set tyle że koła 24 cale i jest kozak. 100 mm i dwa koła o tej samej średnicy to doskonałe geo a na manuala ciągnie sie jak masło delma extra! rama jest pod skok 80-100 i ma wtedy najlepsze geo. natomiast Destro street ma bardzo krótki tylny trójkąt, więc jeśli dasz zestaw 26/24 bedzie totalne nieporozumienie! jak czoper do dupy konty bedziesz kolanami walił o mostek i główka prędzej czy później rozjedzie ci sie
http://www.pinkbike.com/photo/1533355/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
radziłbym jednak zostać przy 26" z obu stron! jak ci się chce to poszukaj fotek na pink bike i przekonaj się jak wygląda 26/24 PORAżKA to mało powiedziane. ja bym bawił się w inne koła w fullach a nie sztywniaczkach a tymbardziej destroyerze bo podatny jest na zjebanie geometrii. A ogólnie bardzo polecam destro jumpa spokojnie możesz dać 24 cale i 26 bo ma piwoty pod obie wersje więc radze zostać 26' a jak zbierzesz sobie kase to 2x24 bo wtedy kosmos! wręcz wygląda jak bmx racingowy z amorkiem z street i dirt to masło! nie pakuj sie w komplet 26/24- dobra rada
-
- Kontakt:
Siemka wiem ze destroyer street jest tylko pod 24" natomiast destroyer jump jest pod 24 i 26 calowe koła osobiscie mam jumpa na kołach 26 z amorkiem 80-90skoku (niewiem dokładnie) i ma fajna geo. jak bierzesz streeta to wez 2x24 a jak jumpa to albo 2x24 albo 2x26 to juz twoja decyzja
www.tnij.org/moje_aukcjeallegro
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
Wygląda na to że zdecyduje się na destroyera jump.
Tylko miałbym jeszcze małą prośbę do posiadaczy tej ramy, jakby mógł ktoś zmierzyć i podać wysokość główki tej ramy wraz ze sterami. Chodzi o to że teraz mam rurę sterową przyciętą dokładnie na wymiar główki dragstara, bez żadnych podkładek, i boje się czy ta rura nie będzie za krótka do destroyera...
Wygląda na to że zdecyduje się na destroyera jump.
Tylko miałbym jeszcze małą prośbę do posiadaczy tej ramy, jakby mógł ktoś zmierzyć i podać wysokość główki tej ramy wraz ze sterami. Chodzi o to że teraz mam rurę sterową przyciętą dokładnie na wymiar główki dragstara, bez żadnych podkładek, i boje się czy ta rura nie będzie za krótka do destroyera...
-
- Kontakt:
Jak już zaczęliśmy temat destroyera to jeszcze trochę was pomęczę :)
teraz mam tego draga 16" i denerwuje mnie długość tej ramy, ale zastanawiam się czy po przesiadce na tego destroyera jumpa 2006 będzie odczuwalna różnica w długości?
tylni trójkąt jest o 1cm krótszy w destroyerze, ale nie wiem co myślec o górnej rurze główka-podsiodłowa, w tym destroyerze jest 560mm a rama ma rozmiar 13"; natomiast drag 16" ma 578mm a drag 14" 554mm. I teraz nie wiem czy będzie ten destroyer krótszy czy może nawet będzie dłuższy, po prostu te ramy mają różne rozmiary i nie bardzo wiem jak to porównać...
teraz mam tego draga 16" i denerwuje mnie długość tej ramy, ale zastanawiam się czy po przesiadce na tego destroyera jumpa 2006 będzie odczuwalna różnica w długości?
tylni trójkąt jest o 1cm krótszy w destroyerze, ale nie wiem co myślec o górnej rurze główka-podsiodłowa, w tym destroyerze jest 560mm a rama ma rozmiar 13"; natomiast drag 16" ma 578mm a drag 14" 554mm. I teraz nie wiem czy będzie ten destroyer krótszy czy może nawet będzie dłuższy, po prostu te ramy mają różne rozmiary i nie bardzo wiem jak to porównać...
-
- Kontakt:
e tam **********! chłop nie ma kasy narazie na 24! ja miałem na początku amstaffa 14" i było średnio bo prawie nie dało rady wyciągać na manuala teraz mam destroyera jump i róźnica jest mega odczówalna a były praktycznie równe długości. Zależy też od amora. Ale ja używam swojego destro w 4x i jest kozak. można powiedzieć że jest nawet podsterowny. jak do dertu i skoków to weź jumpa. street jest masakrycznie krótki i bedzie ci sie hujow.o jezdziło jak przesiądziesz sie z długiej kozy. jednak polecam bardziej jumpa. no chyba że chcesz jezdzić w samym streecie i jak bedziesz jechał po świeże bułki do marjana walić kolanami o mostek to polecam streeta. a po za tym w jumpie jak bedziesz miał szmal na dwie 24 to nic prostrzego jak przyszlifować haki i kuniec
-
- Kontakt:
jak przesiadziesz sie z dragstara na jumpa, to nie czuc wiekszej roznicy w dlugosci, poczuc za to mozesz w wadze :P Jesli zas przesiądziesz sie na streeta poczujesz ogromna roznice, rower od razu stanie sie o wiele krotszy, latwiejszy do wyrwania. Sam mam jumpa, i mialem go juz na prawie wszystkich zestawieniach kół ( nie mialem tylko z przodu 24" a z tyłu 26") i powiem ci ze z kazdym dobrze mi sie jezdzilo. Jesli bedziesz mial malego amora to smialo mozesz wziasc kolo 24 na tyl, a na przodzie narazie zostawic 26". Jesli chcialbys dawac wiekszego amora (powyzej 120mm skoku) to lepeij miec takie same kolka. Mi sie na kolach 24" i z amorem 150 bardzo dobrze jezdzi, praktycznie sam sie wyrywa, 180 to tez nie problem. Choc glownie jezdze na 110mm skoku i wtedy jest optymalnie ;]
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg