kup sobie BBB jakieś albo EBC.. te drugie najlepsze choć jakieś tanie nie są..
ja kupiłem jakies zwykłe noname'y na allegro za 35zeta i działają świetnie "więc po co przepłacać" ;)?
EBC jedynie kupilem i nie ząłuje poprawia sie chamowanie sągrubsze niz normalne klocki i dobre w kit. kup wersję gold, no i na takich jeździe Steave Peat:D
Yo
A co do accenta to kupiłem i jest wielki SYF
Hamulec szoruje po tarczy i piszczy i miernie hamuje
Shimano XT 755 4 tłoki + tarcza 180 mm Magura na tył + Accent !!!!!!!!!!! = kij w szprychy :P
bbb wielki syf ? mialem w moim hfx standardowe klocki,byly takie sobie,potem mialem EBC red byly lepsze od standardowych ale jednak nie mialy tej sily,potem kupilem w harfie klocki bbb za bodajze 45zl i byly bardzo dobre.mialy najwieksza sile z tych wymienionych na modulacje nie narzekalem noi wolno sie scieraly.EBC gold maja super sile ale kosztuje 3 razy wiecej od bbb wiec jezeli liczysz pieniadze to kup bbb a sie nie zawiedziesz.aha hayes byl z tarcza 203mm
Yo
Ostatnio nie napisałem że na przodzie mam klocki Koolstop do xc sie nadają lecz nienadają sie do zjazdu gdyż są żywiczne.W suchych warunkach hamują ok,a w wilgoci hamują super (bardzo dziwne :P) ale ok są i polecam
[doktorxtr]sory ze odpisuje z takim opoznieniem ale moja odpowiedz nie tyczyla sie ciebie tylko[Daniel][Nie kupuj BBB to prawdziwy syf, polecam EBC Gold.]
EDIT:
A co do red to gośc w sklepie jak robilem rozeznanie to są całkiem do DH, siła duża ale szybko się ścierają. Goldy te dobrze hamują ale za to ścieraj się strasznie wolno. A siła przy red i gold pewnie nie bedzie jakoś bardzo wyczywalna. Jeśli chcesz czestowymieniac tobierz red jak nie to gold