więc.... czy da sie przerobic piaste na maszynach z szybkozamykacza na zwykłą pełną oś ? bo chciałbym kupic sobie jakąś piaste na tył na maszynach na oś ;p a cięzko taką dostać bo wszystkie na szybkozamykacz :/
napewno o to mu chodzi.... sam chciałem kiedys sobie zrobic takie alke nie chciało mi sie bawic..... nie rozumiem co to za glupia moda na szybkozamykacze ;/ eh
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
2II2 pisze:napewno o to mu chodzi.... sam chciałem kiedys sobie zrobic takie alke nie chciało mi sie bawic..... nie rozumiem co to za glupia moda na szybkozamykacze ;/ eh
Nie głupia moda tylko jak sama nazwa wskazuje - szybko! zamykacz, rzecz która nam ułatwia szybkie zdjęcie koła, na przykład w celu załatania czy zmiany detki na trasie..Sorry ale ja nie chciałbym jeździć z kluczem "piętnastką" w kieszenie gdziekolwiek sie wybiore...
Ko$hYkarZ ja mialem napiancze kola zalozone do syzbko zamykacza i bylo dobrze. A kolo sciaglame szybko. Nie rozumiem co to za moda na utrudnianie sobie zycia.
Ja pierdykam, ale bimbom znalazles sobie problem... To widac Ty masz 13 lat skoro tak bardzo Ci przeszkadza, ze ktos inny woli szybkozamykacz... Po co sobie utrudniac zycie? Mi np. nie wygodnie sie jezdzi w plecaku i dodatkowo nie lubie wozic rzeczy w kieszeniach bo wszystko mi wypada, ja nie rozumiem, ze te =z nie potrafisz uszanowac zdania innego czlowieka i narzucasz swoja...
bimbom tak, wyobrazam sobie takich ludzi jak ty. Z twoim podejsciem wogole by nei bylo psotepu. Poza tym szybko zamykacz jest lepszy i tu nie ma co dyskutowac. Jedyna wada to, ze nie mozna zalozyc pegow, ale i tak nie moza do wiekszosc ram i do piast na 10 mm bo sie polamia. Wiec problemu nie ma.
a ja tam to wale, tak jak kiedys jezdzilem na szybkozamykaczu tak jak teraz potrzebuje ten klucz jakie tez jest do korb (nie znam rozmiaru) to niczego nigdy ze soba nie wozilem:)
ryzyko zawodowe, zreszta co to za komfort jazdy z plecakiem, a w kieszeni mam tylko klucze do domu:>
Ja mam na szybkozamykacz i jest git, ale jedyna, denerwująca wada, to to, że czasem sie koło przesunie na poziomych hakach :) Ale moim zdaniem te oldschooolowe patenty na sróbe są the best :]
..::Freeride i Street rulez::..
[s] piaste ns roller pod zwykla os, jak nowka!
mozesz sobie poszukac takich konusow z cienkimi sciankami na koncu co wejda idealnie w maszyny albo dorobic takie tulejki zeby to bylo w miejscu a nie przesuwalo sie ... ale najlepiej kupic piaste woodman bill costam cos na www.rowerowy.com albo novatec