Damper 200mm w Giancie Ac
Damper 200mm w Giancie Ac
Witam mam pytanie czy załoze do tej ramki wiekszy damper mierzyłem , seryjny ma 195mm długosci montazowej .
Seryjny ma 190 mm. 195 wejdzie, 200 raczej nie - i problemem nie jest tu miejsce "nad" damperem, a umiejscowienie elementu wahacza przy suporcie, ktory uniemozliwia dalsze "rozprostowanie" zawieszenia - widac Sulring, ze jeszcze sie swojej ramie nie przyjrzales ;)
A inna sprawa to sensownosc totalnego psucia sobie geometrii dla minimalnie mniejszego skoku :/
A inna sprawa to sensownosc totalnego psucia sobie geometrii dla minimalnie mniejszego skoku :/
no to moze Risse Jupiter 5? Taki montuja seryjnie w kazdym karpielu... bardzo mocny, super praca:)
Przemek jak cos to moge ci taki zmontowac za niewielka kwote, 190mm stan igla:) pisz na prv, fotki masz w mojej galerii pinkbike.
aha no i ten risse I tak Ci da wiecej skoku niz zwykly jakis tam damper 200mm, gdyz dajmy na to fox rc, 5th elem i takie tam przy dlugosci 200mm maja 2" skoku, a risse ma blisko 2,2" wiec bedzie wiecej skoku nie zmieniajac geo:)
Przemek jak cos to moge ci taki zmontowac za niewielka kwote, 190mm stan igla:) pisz na prv, fotki masz w mojej galerii pinkbike.
aha no i ten risse I tak Ci da wiecej skoku niz zwykly jakis tam damper 200mm, gdyz dajmy na to fox rc, 5th elem i takie tam przy dlugosci 200mm maja 2" skoku, a risse ma blisko 2,2" wiec bedzie wiecej skoku nie zmieniajac geo:)
http://nuestro-mundo.pl/