Problem z montażem mostka
-
- Kontakt:
Problem z montażem mostka
Witam
Mam problem z montażem mostka w Marzocchi Dropp off Triple..
niestety rura zbyt mało wystaje żeby zamontować standartowy mostek (wystaje ok połowy wysokości mostka..)
nie mam oryginalnego mostka z tego amortyzatora a nowy jest drogi (chyba, że ktoś ma do sprzedania taniej)
co robić ??
pozdr. Piotr
Mam problem z montażem mostka w Marzocchi Dropp off Triple..
niestety rura zbyt mało wystaje żeby zamontować standartowy mostek (wystaje ok połowy wysokości mostka..)
nie mam oryginalnego mostka z tego amortyzatora a nowy jest drogi (chyba, że ktoś ma do sprzedania taniej)
co robić ??
pozdr. Piotr
Mongoose Black Diamond Single '06, Supet T RV 2007, Shimano Saint all...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja bym pokombinowal z przedluzeniem rury, tzn jakas o mniejszej srednicy do srodka i pozniej identycznej 1,125 cala na ta minimalnie mniejsza:P bedzie stabilniej a napewno ktos takie rurki by Ci dorobil na jakims warsztacie bo innej opcji niz przykrecenie na 1 srube nie widze.
[url=http://i18.tinypic.com/2cr7j3p.jpg[/url]
-
- Kontakt:
a czemu miałby odpaść? jest jeszce kapsel przecież, rura na pół mostka to minimum, ale bez problemu się da jeździć i nic się nie dzieje.PiotrGliwice pisze: wolał bym nie ryzyować żeby kierownica w pewnym momencie odpadła z mostkiem...
Zawsze możesz kupić mostek oryginalny, lub taniej tiogi taskforce, on jest niski
zakładaj mostek taki jaki masz na tą sterówke. mocno ściśnij śrube w obszarze gdzie masz sterówke (uważaj na gwint i nie przykręcaj kluczem z jakąs przedłużką ! musisz dokręcac z wyczuciem) ja tak jeżdze juz rok. miałem kilka gleb (w tym zderzenie z drzewem, az sie duro cofnęło - już naprostowane:p) a mostek sie na sterówce nie pzrekręcał. nic sie złego nie działo. kumpel też tak jeździł i wsio okej było.
pozdro i nie martw sie
pozdro i nie martw sie
najlepiej zebys kupil mostek marocza jednak jezeli dobrze go przykrecisz to tak jak inni pisza nic nie powinno sie stac
sorki ze odbijam od tematu jednak mam problem rowniez zwiazany z mostkiem otoz mam most the x-factor? jakis bmxowy i jak go nie przykrece a zdaje mi sie ze robie to mocno to jak nie dokrece 180 czy jakis nieudany barspin jest to zawsze musi mi mostek sie przekrecic, czyscilem juz rure i mostek i nie wiem co jest grane;p
sorki ze odbijam od tematu jednak mam problem rowniez zwiazany z mostkiem otoz mam most the x-factor? jakis bmxowy i jak go nie przykrece a zdaje mi sie ze robie to mocno to jak nie dokrece 180 czy jakis nieudany barspin jest to zawsze musi mi mostek sie przekrecic, czyscilem juz rure i mostek i nie wiem co jest grane;p
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
-
- Kontakt:
PiotrGliwice[/b tokarz pomoze. ja mam (nie uzywam) dotoczony kawałek...jak by to powiedziec...cos jakby przedluzenie sterowki ktore wchodzi przez mostek w rure sterowa. to jest taki trzpien rozporowy ktory sie w srofku sterowki rozpreza gdy dokrecasz gwiazdke. kolega na tym jezdzil 3 lata na felcie w DH i nic sie nie dzialo. tokarz zrobil gadzet za 25zł. podobno taki patent miała Tioga w sprzedazy. poszukaj moze gdzies to znajdziesz a jak nie to napisz na pm zrobie ci fotke i poklarzesz tokarzowi o co chodzi. jesli nie stac cie na niski mostek to nie bój sie poprosic tokarza o pomoc....jak bedzie kumaty to pokarzesz problem a on sam wymylsli rozwiazanie
http://skocz.pl/mojepink