jak pod singl i masz rame z poziomymi hakami to bierz coaster ss! nie popełnij mojego błędu i nie baw się w żadne reduktory pod singla, bo jezeli masz poziome haki to ciężko jest tak ścisnąć szybkozamykaczem, żeby sie koło nie przesuwało
ja mam rame destroyer jump czyli są poziome haki :) i zastanawiam się czy kupić ns coaster,deore XT lub tego novateca na maszynach a singla już mam (samoróbke).A z wylatującym kołem się już przwycziłem ponoć zacisk deore XT trzyma mocno :D.
mam własnie ramke destroyera jump i coastera ss. wg mnie najlesza w tym przedziale cenowym... i nie warto sie bawic w reduktory i przejsciowki... i nie mam zacisku... na sruby i jest ok:)
pozder
mAcieKz pisze:jak pod singl i masz rame z poziomymi hakami to bierz coaster ss! nie popełnij mojego błędu i nie baw się w żadne reduktory pod singla, bo jezeli masz poziome haki to ciężko jest tak ścisnąć szybkozamykaczem, żeby sie koło nie przesuwało
Co Ty gadasz czlowieku mam Da Bomba FH-R z reduktorem z BOP'a na SS na ramie DC Pussy zacisnolem to jakis miesiac temu... do tego czasu ani razu mi nic nie przeskoczylo i wogole zajebiscie mocno sie trzyma :)
mAcieKz pisze:jak pod singl i masz rame z poziomymi hakami to bierz coaster ss! nie popełnij mojego błędu i nie baw się w żadne reduktory pod singla, bo jezeli masz poziome haki to ciężko jest tak ścisnąć szybkozamykaczem, żeby sie koło nie przesuwało
gówno prawda mi sie trzyma juz w 2 ramie z poziomymi hakami piasta na szybkozamykacz z reduktorem mojej roboty wiec nei gadaj głupot.
a tak to moze zwykly coaster?? a jak tylko singiel to coaster ss ale kumplowi juz 2 wolnobiegi zmieniło:)
north shora ss nie bierz ! bo on ma niestandartową średnice wolnobiegu 34.7 podajrze weź reborna grinda ! sam będe go kupował on ma standartową średnice 37.0 i niczym innym oprócz tej średnicy sie nie różni od ns
Chcialem uprzedzic o tym samym co Ko$hYkarZ.
Wypadl mi jeden zabek w wolnobiegu i teraz nigdzie nie moge go dostac.
Ponoć mają byc po nowym roku w 7anna. Ponoć ....
(jakby co to kupie ze dwa :P)
Ja polecam Novateca z 4 maszynami, naprawde dobra piasta w tym przedziale cenowym. Co do Ns'a jest popularny ale zetknolemi sie znim 3 razy i to gówno jest :)
mAcieKz kup osbie napinacze. Kosztuja 29 zl i dawalym i rade, a kolo scialagalem szybko korzystajac dalej z + szybkozamykaczy. CO do srub mialem tez innego destroyera i sruby zamiast zacisku. Srubami nei bylem w stanie zacisnac tak kola zeby sie ruszalo. Bylo nawet gorzej niz z zaciskiem.
STREETowiecPawianBikerSulring mówie poprostu co widze, no teraz akurat też zacisnąłem tak że już sie miecha nie rusza, ale lepszą opcją dla mnie byłyby śruby.