Jaki olej do Marzocchi 888 Vf 2006

Krzysztoff
Kontakt:

Jaki olej do Marzocchi 888 Vf 2006

Post autor: Krzysztoff »

moja waga to 77 kg i niewiem jaka lepkośc dobra i czy skok mozna zmienic w nim ?
Mawet
Kontakt:

Post autor: Mawet »

seryjnier jest tam 7.5 jeżeli co do tej pory tłumienie odpowiadało to wlej 7.5. A jeżeli 888 vf na 2006 mają regulację trłumienia odbicia (bo nie wiem czy mają:P ) to ja bym lał 5. I wydae mi się że można zmienic skok poprzez przłożenie jakiś tam podkłądek..
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
Krzysztoff
Kontakt:

Maja regulacje tłumienia powrotu.Ale czy 5 W za żadki nie bedzie jak pod moja wage ? bo regulacji twardosci niema ;/
tech
Kontakt:

Post autor: tech »

Krzysztoff pisze:Maja regulacje tłumienia powrotu.Ale czy 5 W za żadki nie bedzie jak pod moja wage ? bo regulacji twardosci niema ;/
olej wlewasz zadszy lub gestrzy tylko jesli masz problem z tlumieniem powrotu, a ze jest tam regulacja to zostaw standardowy czyli 7,5. jesli bedziesz dobijal to wlej z 10ml oleju na golen i jak bedziesz dokrecal gurne kapsle to wkladaj je na rozciagnietym amorze wtedy w komory wejdzie jeszcze powietrze, ale watpie zebys z latwoscai dobil, ja waze 95kg i jedynei co zrobilem to dolalem po 10ml oleju na golen, co do regulacji dziala ale strasznie ciezko trafic tym imbusem w gniazdo. umnei o dziwo regulacaj dzialla w 2 strony jka ztlumie mocno amora to ciezko tez wchodzi niewiem czemu tak jest
kyrys
Kontakt:

Post autor: kyrys »

jaki masz skok? 170mm? ja waze cos kolo 70-72 z wszystkim i seryjny olej 7,5 na hopki jest wpozo ale moim zdaneim blo go za mało i musialem dolac troche bo dało rade go dobic, nie wiem al emam wrazenie że ma troche mniej progresywna prace od juniorka no ale trodno jest sztywniejszy i fajniej wyglada... a co do zmiany skoku to tez nie wiem chcialbym z mojego vf wyciagnac 200skoku ale chyba sie nie da, moze ktos wie i doradzi czy trzeba zmieniac tlumiki czy wystarczyc cos pokombinowac..
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
tech
Kontakt:

trzeab zmienic tlumiki, co do dobijania zalezy tez jak sie jezdzi, jak sie jezdzi jak worek to mozna i monstera dobic ;)
Krzysztoff
Kontakt:

[Tech] probowałem tak juz ze kapsle wkładałem na wyciagnietym widelku i gdy dokreciłem to fakt twardszy był ale jakos głosni chodzi przu uginaniu i przy odbiciu wydawał stukot jak sie lagi prostowały do końca.
tech
Kontakt:

to fakt nieda sie miec wszystkiego jak ustawisz zeby bardzo szybko wracal to wraca tak szybko ze jest uczucie jak by mial wyskoczyc zaraz z dolnych lag, jak ustawisz zeby niebylo tego udezenai przy powrocie to skoleji jest zabardzo zamulony ja mam ustawione tak ze wraca dosc szybko to pukniecie jest male podczas jazdy neiodczuwalne, ale za to pracuje jak rc, co do pukania podczas pracy to sa to sprezyny ktore sie obijaja w srodku
Krzysztoff
Kontakt:

[Tech] Czyli wszystko okej jest z amorkiem.Bo mam od nowosci i niemiałem nigdy nowego wiec wiem jak z nim postepowac.A docieranie ile czasu trwa ?
tech
Kontakt:

jesli chodzi ci oto ze jak uginasz amorek stojac a nie jadac t oslychac takie tarcie ? to sa to tlumiki i sprezyny w srodku niejest to na slizgach ja mam to samo nawet rozbieralem zeby zobaczyc co to, jak sie pracuje gurna laga w dolnej bez bebecow to tego szurania prawie wogule niesychac, kup sobie brunoxa lub cos na bazie teflonu lub silikonu w sprawju, na bazie teflonu moze byc tf2 i po kazdej jezdzie psikaj tym golenie gorne popracuj troche amorkiem poczekja chwile az przeskchnie i papierem toaletowym lekko zetrzyj ;)
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

na odglosy dochodzace ze sprezyn jest dobry sposob, a mianowicie kawaleczek termokurczu na ich srodkowa czesc. stukanie przy odbiciu moze byc spowodowane miedzy innymi zbyt niskim poziomem oleju (w ekstremalnym przypadku potrzebna bedzie mala przerobka tlumika, ale to w przypadku ssv). co do zwiekszenia skoku zobacz, czy za sprezynami negatywnymi masz tulejki. jesli tak wywal je i wsadz jakies podkladki pod glowne sprezyny. zmierz jeszcze jaki maksymalny skok lykna sprezyny, bo moze byc tak, ze wspomniana wczesniej czynnosc jedynie podniesie widelec.
Kontakt:

to co opisujesz jedynie podniesie widelec, co do stukotu to to jest to co muwilem jak niema tlumienia to amor wraca tak szybko ze wali w w tlumiki z taka sila ze pawie wyrywa kiere z rak, niejest to wina zbyt niskiego poziomu oleju
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

:)
ODPOWIEDZ