**** z DHL-u

wookie85
Kontakt:

**** z DHL-u

Post autor: wookie85 »

to juz szczy tej firmy

po moich piatkowych przygodach znow zamowilem ostatni raz ta firma paczke , chcialem sie przekonac czy to przypadek ze tak dzialaja....

wyslano do mnie sporo czesci midzy innymi 5 sztuk pikow , paczka doszla wszystko bylo ale 4 pike...

http://www.toya.net.pl/~wookie/rower/index.htm

po dlugiej rozmowie z nadawca i obejrzeniu paczki okazuje sie ze na 99% paczka zostala celowo otwarta - dolne wiekosc ktore bylo na 4 sztyftach i zaklejne byl otwrate , sztyfty czsciowo wyrwane tamsa rzocieta ! , pozniej na odwrot zamknieta dolen wieko ! i zaklejono tasma dhlu , na dodatek pozostale czesci byly zapakowane w folie babelkowa a moj nadawca nie pakowal w taka folie , nigdy tego nie robil

coz o jeden raz za duzo jebalem sie z ta firma ( aha znow byl cyrk ui kurier paczki n ie zabral rano teraz juz wiem czemu chyba , ba paczka byla ubezpieczona na 6000 zl co pewnie zachecilo kuriera )

jutro z samego rana jade wyjasniac sprawe
www.mm-foto.pl
NoFuckinName
Kontakt:

Post autor: NoFuckinName »

No to sobie pogrywają ładnie... Życzę powodzenia w wyjaśnianiu tego
Mol
Kontakt:

Post autor: Mol »

Fart ze paka byla ubezpieczona. Jak masz niezbite dowody ze DHL okrada ludzi zgłos to do uwagi lub innego programu tego typu oni chetnie zajmuja sie takimi sprawami naglosnia to moze przestana tak ja bylo z poczta ze otwierali co 10 paczke teraz jest troche lepiej powtarzam troche
wookie85
Kontakt:

Poki co jade do DHL jestem przekonany ze paczka zostal otwarta a nie uszkodzoan i zaklejona tylko. Dam znac co z tego wyszlo.
www.mm-foto.pl
MadCow
Kontakt:

Post autor: MadCow »

UPS też przegina - paczka z Krakowa (Lea) do Krakowa (Dobrego Pasterza) szła 5 dni. Kiedy "kurier" wreszcie łaskawie zostawił awizo z numerem telefonu na który miałem zadzwonić, okazało się że pewne godziny (np. pomiędzy 14.30 a 17 - dosyć duży przedział) mu nie pasują.

Druga sprawa - paczkę o wartości ponad 5k zł, "tylko do rąk własnych" zamiast mojej matce kurier dał babce na portiernii... na szczęście jest uczciwa.

I jak tu ich nazwać kurierem?
a-gang
Kontakt:

Post autor: a-gang »

Ja akurat dzisiaj odebrałem paczke z DHL-u i jest wszystko wporzo. Zdaje sobie sprawe że zapewne to inna sytuacja tylko u mnie nadawca rozwiazał problem tak ze napisane było na paczce co jest zawartoscia w srodku i jaka ilosc sztuk wiec paczke szybko otworzylem spradzilem i jest spoko. Towar był na prawie 500zł.

Pozdrawiam i zycze "milego" załatwiania sprawy :P
ROwEr - http://www.pinkbike.com/photo/1147695/
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

dhl to chuje !! niedawno wysylalem paczke przez nich i na stronce wypelnilem wszystko ze ma byc za pobraniem na numer konta i inne takie rzeczy i w koncu przyjechal kurier i wypisal blankiecik i zabral paczke bez slowa co sie potem okazalo poszla bez pobrania :/ to jest glupota , po **** wypelniach formularz na stronie skoro i tak **** z tego jest :/
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
bloszek
Kontakt:

Post autor: bloszek »

Witam,
niestety tak tez jest z kurierami :/

Każdy narzeka na jakąś firmę "przesyłkową"

Ja nie dostałem jeszcze uszkodzonej/okradzionej paczki. Większość, a prawie rzec można wszsytkie paczki biore pocztą polską. Narazie nie ma problemu. "Paczkonosze mnie znają" czasem jest nawet taki jeden co zostawia na awizie nr telefornu - dzwonisz i ustawiasz się na odbiór paki w danym miejscu.

Także ja nie mam nic do Poczty Polskiej...
Pozdrawiam
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ja z poczta i kurierami mam kontakt na codzien, ogolnie nie narzekam, przesylki ktore nadaje na ogol dochodza terminowo, czasem spozniaja sie te przychodzace, ale to tez na ogol w rozsadnych granicach. Dobrze jest z paczkonoszami i kurierami ktorzy pracuja na stale i znaja mnie juz od dawna, gorzej z tymi nowymi, lub zatrudnianymi sezonowo...

Najbardziej mnie wkurzylo jak kiedys nie chcialo sie jednemu isc na gore i przylepil kartke na drzwi od klatki schodowej z moimi personaliami i opisem zawartosci paczki... TAK to bylo awizo... ( Kurier firmy GLS, jak zadzwonilem wieczorem zeby sie umowic, to go objechalem - a on nie bardzo kumal czemu mam pretensje, do tego tez mu godziny nie pasowaly )

Czesto tez dzwonia domofonem i prosza, zebym zszedl na dol po paczke, bo jest ciezka... no kurde...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
wookie85
Kontakt:

O GLS to juz w ogole nie bede sie wypowiadal bo ta firma to amatorka byla jest i chyba bedzie.

Coz wlasnie ruszam dupe i jade z tym pudlem tramwajem 10km do nich :/ ech.
www.mm-foto.pl
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Ewidentnie paczka byłą otwierana... nie ma co gadać ... niestety, ktoś się połakomił...

Co do DHL- w sumie nie zamawiałem przez nich, ale raz były zamówione amorki do sklepu z którym jestem zaprzyjaźniony i akuratnie dhl-em miały przyjść - było całkiem punktualnie ( no ale sr xcm a pike to jednak róznica w cenie...)

Co do GLS - teraz była mała jazda... bo zamówiliśmy przez sklep, 3 sztuki opon - no i kurier zamiast sprawdzić, zapisał sobie złą nazwę ulicy ... i tak zamiast mieć opony w 3 dni ( zamówienie, wysłanie przez dystrybutora i odbiór) to poczekało się te 2 dni więcej ( choc fakt -podrodze był jeszcze weekend, ale ominąłem go w ilosci dni )... no ale paczka wkońcu doszła...

Ja ze swej strony mogę polecić 3 firmy .

Opek - Często zamawiam części, korzystając z usług tej firmy - nigdy mnie nie zawiedli ... a paczki są dodatkowo pakowane w specjalne folie, które są zgrzewane .... nie widzi sie co się wiezie, więc nie korci :] - no i terminy dostawy bardzo ok, bo zazwyczaj 24h max .

Stolica - Zamawiałem także nie raz... wysyłałem, odbierałem - mam zaufanie... Tutaj były duże kwoty, bo raz był to notebook ubezpieczony na 3000zł, kilka cyfrówek i tego typu... z Laptopem raz była akcja, pozytywna ze strony kurierów, bo oczekiwałem na niego pilnie, gdyż był mi potrzebny tego samego dnia z powodu wyjazdu... i po telefonie do kuriera, ten był w 15 minut u mnie ... wiedząc, że to pilne- bez gadania o godzinach...

Masterlink - zamawiałem raz obudowe do komputera - przyszła w 20h w stanie nienaruszonym, pudełko nie otwierane, wszystko elegancko - a nie była to puszka za 50zł z allegro, tylko mogący korcić produkt ...

Pozdrawiam
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
> Zielony <
Kontakt:

Post autor: > Zielony < »

L30N pisze:UPS w **** leci ostro paczka miala byc na pon. oczywiscie kurier sklamam ze byl u mnie i tak 3x klamal az paczka wrucila do nadawcy do centrali dodzwonic sie nie dalo za ***** sprawdzilem w necie o ktorch godzina byl kurier i nie mozliwe bylo zeby nikogo nie zastal w domu bo u mnie jest firma w chacie i zawsze ktos jest o kazdej porze zadzwonilem do nadawcy i mi powiedziale ze to nie pierwszy raz tak sie dzieje z UPS i dzwoni do warszawy zeby ich zjebac. Jesli chodzi o poczte polska to BARDZO POLECAM nigdy mnie nie oszukali paczki bardzo szybko przychodza zawsze zostawiaja awizo z tel. Poczta najlepsza.
na prosbe kumpla to wklejam, bo on niema dostepu.
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
wookie85
Kontakt:

coz dzis szukaj paki , w ogole zapierdalam tramwajem z tym pudelm 10 km i nie wiadomo po co bo kurier przyjedzie i spisze lol wzialem dzien wolny z pracy zeby to zalatwic , a powiedzili przez telefon ze osobiscie moge lol i znow przeraszam bla b la ja jebe

szukaj dzis mojego amorka , jak nie to jutro kurier bedzie i spisze reklamacje na dodatek **** jakas myslala ze chce 6000 zl czyli na tyle ile paka byla to mam fakture dac lol jak osoba prywatna ma mi fakture wystawic :D , powiedzialem ze chce kase za 1 szt to ma wystrczy kwit przewozowy coz ciekawe jak to bedzie
www.mm-foto.pl
Mol
Kontakt:

Post autor: Mol »

Walcz o swoje
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

o kurwa... taka maniane odpierdolili ? skoro paczka byla ubezpieczona to chyba powinienes dopiac swego....
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
wookie85
Kontakt:

tak ale jak teraz ustala wartosc przedmiotu ? jaka mam pewnosc ze uznaja ? ech...

ja nawet zwazylem wszystko i kolejny zonk - calosc to co mialo byc w paczce w warszawie na sortowni wazylo 17,7kg .... zwazylem u siebie na wadze elektronicznej i powinno wazyc ok 22-22,5kg zonk nawet bez jednego pia powinno byc 19,5-20kg wiec sam juz nie wiem

tak czy siak paczka byla otwarta i zaklejona ich tasma - brak calego towaru - wiec tym bardziej oni za to odpowiadaja bo gdyb nie byla oklejona ich tasma bylo by jase ze to nadawca cos kreci
www.mm-foto.pl
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

jesli szlo to z poza UE to maja prawo ja otworzyc, kazda porzadna firma kurierska ma swoich celnikow stad tez ponowne zaklejenie ich tasma. w takim przypadku powinienes dostac dokument do podpisania, ze zawartosc przesylki jest nietknieta. oni moga otworzyc kazda paczke, nawet wyslana na terenie unii, co innego jesli otwieraja ja z zamiarem kradziezy...

polecam zadzwonic do federacji konsumenta jesli masz jakies watpliwosci co do aspektow prawnych. moze ciezko jest sie dodzwonic (ja przez pare dni dzwonilem bezskutecznie) ale warto. wytlumacza ci co robic i w jakiej kolejnosci. jesli juz zaczniesz dzialac, latwo wszyskto spieprzyc dlatego lepiej sie wczesniej skonsultowac.
www.trialshop.pl
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Lol, to już przechodiz pojecie, liczyli że odbiorca nie zauważy? Że nie kumaty? Sie troche pomylili, skop im dupska i odzyskaj swoje, bo przy tak oczywistych dowodach nie możesz nie wygrać.
http://dhcyc.pinkbike.com
Breeder
Kontakt:

Post autor: Breeder »

ja mogę z ręką na sercu polecić pocztę polską. z pocztexem nigdy nie miałem problemów, wszystko dochodziło na następny dzień. a kilka dni temu wysyłałem ramę zwykłym priorytetem i mimo strajku listonoszy była u odbiorcy na następny dzień.
|| www.villagerevolution.com || aka. kujon || dupa!
ODPOWIEDZ