Rower Do Streetu Prosze O Pomoc...
Rower Do Streetu Prosze O Pomoc...
Witam serdecznie wszystkich maniakow rowerowych. Jestem nowy na forum i zwracam sie z uprzejma prosba o ocene i ewentualne korekty podzespolow do roweru ktory ma mi sluzyc glownie do streetu. A wiec przejdzmy do rzeczy:
rama - duncon pussy
korba - sr duro isis
suport - jakis tani i mocny tu zdam sie na wasza porade
widelec - dobry sztywniak cro-mo tu rowniez prosze o porade ew sr duro...(ostatecznosc)
stery - malo wazne bo poki co nie wiem ktora wersje ramy zakupie;)
hamulce - avid bb5 ewentualnie bb7 o ile fundusze pozwola
obrecze - single track? spotkalem sie ostatnio na allegro z dartmoorami blizzardami ale wiele mi o nich nie wiadomo a cena jednak kusi...
piasty - w miare tanie maszynowki pod tarcze
klamka - avid fr5
kiera mostek opony i kilka innych dupereli nie gra na razie roli musze najpierw zdobyc fundusze na to co napisalem wyzej bedzie tamto to znajda sie i drobne na pierdoly:) Jezeli widzicie ze na jakis czesciach moglbym zaoszczedzic prosze mi o tym napisac bo kasa jednak gra duza role a to wszystko razem tanie nie bedzie... Przy okazji wiem ze pussy 2.0 jest poki co w fazie "betatestow" ale ktora wersja puski wydaje sie bardziej rozsadna do kupienia? nie wiem jak jest z wytrzymaloscia zintegrowanych sterow ale odchudzona puska to marzenie oby tylko byla w wersji rozowej:)
O ile to ma znaczenie przy doborze czesci mam 184cm wzrostu waze 70kg i z rowerami mam do czynienia dlugo tylko ze jak do tej pory nie byly to rowery najlepszej jakosci chce powaznie wziac sie za treningi ale do tego potrzebuje odpowiedniego roweru moze nie az takiego wypasionego ale jednak wole miec zabezpieczenie na przyszlosc:) Z gory dziekuje forumowiczom za wszelka pomoc. pozdrawiam - zbynio
rama - duncon pussy
korba - sr duro isis
suport - jakis tani i mocny tu zdam sie na wasza porade
widelec - dobry sztywniak cro-mo tu rowniez prosze o porade ew sr duro...(ostatecznosc)
stery - malo wazne bo poki co nie wiem ktora wersje ramy zakupie;)
hamulce - avid bb5 ewentualnie bb7 o ile fundusze pozwola
obrecze - single track? spotkalem sie ostatnio na allegro z dartmoorami blizzardami ale wiele mi o nich nie wiadomo a cena jednak kusi...
piasty - w miare tanie maszynowki pod tarcze
klamka - avid fr5
kiera mostek opony i kilka innych dupereli nie gra na razie roli musze najpierw zdobyc fundusze na to co napisalem wyzej bedzie tamto to znajda sie i drobne na pierdoly:) Jezeli widzicie ze na jakis czesciach moglbym zaoszczedzic prosze mi o tym napisac bo kasa jednak gra duza role a to wszystko razem tanie nie bedzie... Przy okazji wiem ze pussy 2.0 jest poki co w fazie "betatestow" ale ktora wersja puski wydaje sie bardziej rozsadna do kupienia? nie wiem jak jest z wytrzymaloscia zintegrowanych sterow ale odchudzona puska to marzenie oby tylko byla w wersji rozowej:)
O ile to ma znaczenie przy doborze czesci mam 184cm wzrostu waze 70kg i z rowerami mam do czynienia dlugo tylko ze jak do tej pory nie byly to rowery najlepszej jakosci chce powaznie wziac sie za treningi ale do tego potrzebuje odpowiedniego roweru moze nie az takiego wypasionego ale jednak wole miec zabezpieczenie na przyszlosc:) Z gory dziekuje forumowiczom za wszelka pomoc. pozdrawiam - zbynio
Pussy 2.0 będzie niedługo 900zł
Korbe weź truvativ rutikon _ suport xr 240zł
Obręcze vullety rodi dh 55zl sztuka;]
Tanie i dają rade.
Piasty - novatec 180zl komplet,po 2 maszyny.
szprychy dt po 1zł sztuka.
Widły da bomby lub treki ok. 200-250zł
hamulec tyl bb5 mam i polecam 160zł
klamka avid fr 5.0 30zl
kiera ns lil sista 70zł
mostek ns jump 60zł
pedały ns pancake 66zł
opony maxxis holly roller 200zł
dętki continentale 12zł sztuka
łańcuch sram pc 34 38zł
zębatka ss ok.20zł
linka z pancerzem z 12zł
gripy - author przykręcane 15zł
hmm... czego tu jeszcze brakuje;]
Dobry seet do streetu ,jak bym śmigał tylko street,na takim bym smigał;]
Korbe weź truvativ rutikon _ suport xr 240zł
Obręcze vullety rodi dh 55zl sztuka;]
Tanie i dają rade.
Piasty - novatec 180zl komplet,po 2 maszyny.
szprychy dt po 1zł sztuka.
Widły da bomby lub treki ok. 200-250zł
hamulec tyl bb5 mam i polecam 160zł
klamka avid fr 5.0 30zl
kiera ns lil sista 70zł
mostek ns jump 60zł
pedały ns pancake 66zł
opony maxxis holly roller 200zł
dętki continentale 12zł sztuka
łańcuch sram pc 34 38zł
zębatka ss ok.20zł
linka z pancerzem z 12zł
gripy - author przykręcane 15zł
hmm... czego tu jeszcze brakuje;]
Dobry seet do streetu ,jak bym śmigał tylko street,na takim bym smigał;]
rama pussy 900
widelec trek 200-250
korba reborn cobra (230) albo dartmoor react (220) + suport dartmoor (160)
avid bb5 170
kiera ns pure 100
mostek ns moto 100
klamka avid fr5 30
obrecze single track 100 za jedna (na tył mozna double track - 125)
paisty ns coaster (280)- ale po co bawic sie w przejsciowki:)
szprychy dt 1zł/sztuka
pedały ns pancake 70
opony nokian xxx (100 za jedna)
łancuch kmc 30
do tego linka, pancerz, detki i gripy (nowe prodigy są ciekawe - 50zł)
nie jest to moze tani rowerek, ale ja bym taki chciał:]
widelec trek 200-250
korba reborn cobra (230) albo dartmoor react (220) + suport dartmoor (160)
avid bb5 170
kiera ns pure 100
mostek ns moto 100
klamka avid fr5 30
obrecze single track 100 za jedna (na tył mozna double track - 125)
paisty ns coaster (280)- ale po co bawic sie w przejsciowki:)
szprychy dt 1zł/sztuka
pedały ns pancake 70
opony nokian xxx (100 za jedna)
łancuch kmc 30
do tego linka, pancerz, detki i gripy (nowe prodigy są ciekawe - 50zł)
nie jest to moze tani rowerek, ale ja bym taki chciał:]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
zbynio tez myslalem ze bmx to shit i wogóle na mój wzrost (ok200cm) bedzie zły ale mam i jestem zadowolony od miesiaca na MTB nie jeździłem:D
a wideł to nówka 320 za bruisera da bomba nówki nei dostaniesz a ci co sprzedaj duzo sobie liczą.
moze widelec Romed? 299zł mi sie podoba.
a wideł to nówka 320 za bruisera da bomba nówki nei dostaniesz a ci co sprzedaj duzo sobie liczą.
moze widelec Romed? 299zł mi sie podoba.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Wlasnie wczoraj znalazlem tego Romeda w jednym ze sklepow internetowych i to chyba bedzie moj pierwszy zakup do nowego roweru tylko jak jest z materialem uzytym do jego produkcji wie ktos moze czy to cro0mo czy zwykle aluminium?
Co do BMX wcale nie uwazam ze to shit oj co to to nie nic z tych rzeczy wiem ze na bmxie mozna zrobic wszystko a przy odrobinie samozaparcia jeszcze wiecej ale bardziej do moich potrzeb przemawia rower MTB na pusiaku.
Co do BMX wcale nie uwazam ze to shit oj co to to nie nic z tych rzeczy wiem ze na bmxie mozna zrobic wszystko a przy odrobinie samozaparcia jeszcze wiecej ale bardziej do moich potrzeb przemawia rower MTB na pusiaku.