RIDE in PEACE - czyli czyste dh.... :)

nikom
administrator
Kontakt:

RIDE in PEACE - czyli czyste dh.... :)

Post autor: nikom »

:)
w koncu udalo nam sie zrobic troche lepszej jakosci filmik stricte o DH... od razu mowie ze nie znajdziecie tam ogromnych dropow, jakiegos streetu czy dirtow;) jakos jest dosyc dobra ale i plik troszke wazy.

http://www.dh-zone.com/filmy/ride-in-peace.mpg

260mb, 8:30min

pozdrr!
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

sciagnolem ogladnolem i wyzuce do kosza:| spodziewalem sie czegos lepszego jednak. moja ocena to 4/10 max.. nic ponad to, widziaelm filmy z duzo duzo nizszym skillem ktore ogladalo sie 100razy lepiej.

Poczatek wolna jazda na HT widac ze skill jest ale ujecia i zwolnione tepa i takie podstakiwanie na nierownosciach na sile bleah.. po za tym szybka muza do wolnej jazdy.. za chwile znow jezdzi ktos na zielonym rowerq(nie znam was wiec nie bede oceniac jazdy poszczegolnych bikerow) i pozniej nastepny na bialy/srebrnym. Muza w ogole nie zgrywa sie z tymco jezdza niby w 1 przypadku(zielony bike) jest szybka ale wokalista jest mdly i spiewa powoli... co daje ochydny efekt w filmie! A juz ostatni kawalek jest kompletnie wolny a jazda nadal bardzo szybka

Podsumowujac, dobry skill, niezle ujecia, nawet fajne zwolnienia, ch**** montaz i muzyka i spasowanie muza/jazda.

PiS!
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

mi się bardzo spodobała jazda chłopakoow zwłaszcza na fullach:P szybko i bardzo płynnie wymiatają na tych zaliścionych ścierzkach i poza nimi*freeride rulezzz* muza też mi sie podobała,jestem fanatykiem theProdigy^^,jakość video też super,ujęcia momentami ciut gorsze ale i tak spoko,tak 3mać!
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Urzekł mnie montaż szczególnie początek, ten krajobrazik woda ale zgranie muzyki z jazdą nie podobało mi się no może ostatni pasował, a skill no niezły ;)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Trudno sie dziwic jak to Śliwa i Bochenek, jakby nie było czołówka polskiego DH. Misie film podoba, uwazam ze jest dobry.
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

Dla mnie mogłby być krótszy o pierwszego ridera, bo w porównaniu ze Śliwą i Bochenkiem...nie ma co porównywać, ten kawałek był denny bo kolo jeździ wolno i mało efektownie (bez obrazy). za to dalsze ujecia i jazda - respect, ale ostatecznie jak napisał groochas, nie mogło być inaczej. Co do muzy się nie wypowiem bo oglądałem z własna muzą :-)

pozdro
http://www.chr.Rybnik.pl
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

prosty pisze:Co do muzy się nie wypowiem bo oglądałem z własna muzą :-)
..oceniasz film ogladajac go bez muzyki? wspolczuje Ci ;)

generalnie moja jazda na poczatku nie byla szczytem mozliwosci, mialo to byc bardziej klimatyczne wprowadzenie. sliwa i bochen wymiataja, w koncu sa w pierwszej 5-ce DH w polsce... a zeby bylo smieszniej bochen byl podczas krecenia scen 2 raz na rowerze w tym roku... wg mnie to najbardziej utalentowany (nie mylic z utytuowanym) zjazdowiec w PL :P
zuku
Kontakt:

Post autor: zuku »

mi sie film podobał :D mogło by to byc jedynie troszke inaczej zmontowane. muzyka to według upodoban (mi sie srednio podobala). po obejzeniu jeszcze bardziej spodobal mi sie full zumbi dh team. moze jak uklepie kase to sobie sprawie ;]

generalnie film 6,5/10
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

mi sie strasznie nie podobalo to, ze przeplotu nie usuneliscie podczas komresji. (o wiele lepiej by sie ogladalo - chodzi o te 'paski' jakby co)

fajny poczatek, spoko montaz i w ogole, ale mogliscie zostawic czasem dzwiek roweru... fajnie sie to oglada jak slychac czasem taki furkot kamieni i opon...

i co jeszcze... hm. ujecia ok, choc gdzieniegdzie byly troche glupio skadrowane (a czasem bardzo pomyslowo)

nie bede ocenial, bo niby z czym mam go porownywac?

jest dobry i ok :)
Renio
Kontakt:

Post autor: Renio »

dobry dosyć, zdecysowanie przejazdy Michała Śliwy najlepsze
team www.CYKLOTUR.com
Xard
Kontakt:

Post autor: Xard »

Film ogólnie całkiem ok... można było skrócić trochę. Muzyka wcale nie taka zła. Ogólnie całkiem całkiem. Momentami ekstra szybkość udało się oddać... Zgadzam sie z Tobą lizzard king, że niektóre ujęcia bardzo pomysłowe, inne przeciętne.

To co mnie denerwowało to czarne paski po lewej i prawej, oraz te paski na ruszających się obiektach, lub na wszystkim gdy kamera się przesuwała ( czy to jest własnie przeplot Lizard? )
[S] Manitou Stance Static 80mm, koło BFR24" 48H, 14mm, bdb stan. na PW pisać
KlocekLego
Kontakt:

Post autor: KlocekLego »

...czyli czysta nuda. Nikom musisz jeszcze potrenować.
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

troche nudne ten downhill....
akcje freeridowe są bardziej wartkie:D
ale bardzo mi się podobają wasze ujęcia przyrody...
pomysłowe motywy:D
ogólnie fajnie wyszło :)
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

ogladalo sie przyjemnie mozna byloby troche skrocic jazde pierwszego bikera ale rozumiem ze film po czesci promocyjny i trzeba zaprezentowac rowniez hardtaile zumbi potem juz naprawde konkretne wymiatanie
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

czołówka naprawdę fajna.... tym bardziej zawodzi reszta.... zrobiebie dobrego filmu o DH jest trudne no i nie udało się... oddanie wrażenia prędkosci.... on nie z tą muzyką i nie tak zmontowane.... widać, że jazda jest na prawdę super (oprócz pierwszego - bez przesady z tymi przysiadami :) ) ale nie udało się tej jazdy dobrze oddać..... no i na pewno przydaloby się zostawić odgłosy otoczenia.... jak na film ze wsparcie największego portalu DH i producenta ram no to wyszło mocno tak sobie ....
"Hey ho lets go!"
ReplaY
Kontakt:

Post autor: ReplaY »

Stary utwór The Prodigy zbił mnie z tropu. On jest naprawdę stary ma 9 lat chociaż przyznaję że go lubię jak i cały album "The Fat of The Land". Do filmu jednak nie pasuje jest raczej mroczny. Intro powala dopracowaniem prowadzenia kamery i innymi detalami. Kolega na pomarańczowej ramie jeździ powoli ale to może być efekt kamerowania z większej odległości jednak liczy się fun a tam go nawet widać. Dziwi mnie tylko tłumienie na potęgę niewidzialnych hopek o co chodzi? Najbardziej mi sie podobała jazda kolegi na zielonym fullu ale to chyba był Śliwa co specjalnie nie dziwi. Tylko czemu on tak na dziób spada? Słaba reklama roweru przez źle ustawione zawieszenie. Ogólnie fajny co prawda momentami przynudnawy film ale i tak wrzuce go w share na swojej sieci jeśli oczywiście mogę.
www.foesracing.com
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

jak to jest nudne, to czego oczekujecie po dh?

tak jak pisalem w topicu o S11.... forumowiczow zachwycaja filmy z aparatu, jak ktos robi jakies 'popieprzone' tricki...

nik nie umie dostrzec innych pozytywnych aspektow...
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

ujęcia na początku filmu powaliły mnie na kolana,po prostu genialny początek. Jednak szybko entuzjazm opadł jak rider na sztywniaku przez prawie dwie minuty jeździł po ścieżkach i nic się nie działo.Natomiast końcówka znowu fajna.Koleś na zielonym fullu nieźle wymiata (z tego co pamiętam to chyba Śliwa na takim startował w tym sezonie).Kilka akcji chyba w przyspieszonym tempe jest bo wydaje mi się że drzewa nienaturalnie szybko sie poruszają , ale mogę się mylić.

Ogólnie film fajny, 6/10.

pozdro
Śledziu
Kontakt:

Post autor: Śledziu »

Początek jest świetny i to bez dwóch zdań. Ogólnie montaż nie zachwyca genialnością, ale jest ok (tak jak powiedziano wcześniej niektóre ujęcia były z dupy). I co wy się uwzięliście na tego nikoma? Przecież ujęcia w większości były robione kaaawał od jeżdżącego - to musi wygladać powoli, choćby grzał jak popierdolony. I nie zapominajcie że jazda jest na sztywniaku! Ciężko pojechać na nim jak na fullu.

Btw. Nikom: Fajnie robisz kolanami ;P

[url=http://slopestyle.pl]Slopestyle.pl[/url] - [b]Magia rowerowej ekstremy[/b]
ODPOWIEDZ